ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
firats
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2013 18:25
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2019 07:16
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat Şengül
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Manisa
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/153914.jpg[/img] ESKİ:60 Litre. Full Red Lepistes / 2E 5D YENİ: 230 Litre. Sarı Prenses

SON 10 MESAJI

Gece Dış Filtrenin Çalışmaması
Sevgili dostlar hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. Hobinin zorlukları inanın böyle yardımlaşma ile hafifliyor :)

Dip çekimi yaparak Dış filtrenin su çıkış ağzını akvaryum su seviyesinin üstüne çıkardım ancak sifonlama devam ediyor ve filtre su taşırmaya başlıyor.

Haftasonu vakit bulduğumda sıvı conta alarak taşan yerleri kapatmayı deneyeceğim. Umarım bu şekilde çözüm sağlayabilirim. Yine başlık altında sizlere deneyimimi aktaracağım.
Gece Dış Filtrenin Çalışmaması
[QUOTE=Kınayu]Selamlar anlık Elektrik kesintilerinde sadece kısa süreli bir su kaçırma olduğundan bu durum filtreyi büyükçe bir kovaya oturtun ve çalıştırın hiç bir şey olmaz . Ben bu gibi şüpheli durumları olan filtrelerde bu yöntemi uygularım .
Bir diğer yöntem filtrenizin veriş ağzı akvaryum suyunuza temas ediyorsa veriş ağzının o temasını kesiniz .Yani daha yukardan bir noktadan versin . [/QUOTE]

Aslında haklısınız kova işini denedim ama sifonlama sürdüğünden oldukça fazla su sızmaya devam ediyor.
Su çıkış ağzı konusunu bugün deneyeceğim. Su şırıltısının artacağını tahmin etmekle birlikte taşma sorununa çözüm olacağını umut ediyorum.
Gece Dış Filtrenin Çalışmaması
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.
Anlıyorum ki tamirat veyahut yenisi ile değişimden başka seçeneğim yok.
Su değişimlerini düzenli olarak haftada 1 kere %15-20 aralığında yapıyorum. Geceleri dış filtreyi kapatıyor olmama karşın iç filtre ve hava motoru 24 saat çalışmakta.
Atman servisiyle ilgili internette iletişim bilgisi bulamadım. Bu gibi cihazların

İzmir’de tamiratını yapan yerler var mı biliyor musunuz?
Gece Dış Filtrenin Çalışmaması
Herkese merhaba,

Yaklaşık 2 yıl sonra hobiye geri döndüm. Ekipmanlarımı ve beslediğim türü de değiştirdim. 60litre olan tankımı 230 litre olarak değiştirdiğim için dış filtre kullanma zorunluluğu hissederek 2.el Atman ef-2 dış filtre aldım. Ancak elektrik kesildiğinde dış filtrenin kapak contasını sıkıca kapatmama rağmen klipslerin olduğu boşluklardan sızdırma yapıyor. Sızdırma denmez aslında baya baya vakum etkisi sürüyor ve su taşırıyor.
Bu sorunu 2 kere yaşadıktan sonra geceleri ve gündüz işte olduğum sürece dış filtremi kapatmaktan başka çarem kalmadı.
Devir daimin filtre içindeki bakterilerin ölmemesi için 24 saat kesintisiz çalışması gerektiğini biliyorum ancak evi su basma stresiyle yaşanmıyor. Bu konuda kısa vadede yeni filtre alamayacağım.

Ne tavsiye edersiniz?
Lepistes Doğum Suresi
Bol bitkili bir akvaryumda balıkları kendi hallerine bırakın. Emin olun 3 aya yavrularla başaçıkamayacaksınız.

Zaten bu hobinin en güzel yanlarından biri de sabrı yaşatıyor olması değil mi?
Darulaceze Çocuk Yuvasına Akvaryum Yaptık
Umarım akvaryumlar hala faaliyettedir. Keşke İstanbulda olup ekibe dahil olabilseydim..
Akvaryum işinden nasıl para kazanılır
Belki bana kızacaksınız ama 2-3bin lira sermaye ile gayet yapılabilir bir uğraş bence. Ama gerçekten beslediğiniz balıklarla ilgili herşeyi bilmeniz ve zamanınızı ayırmanız şart.

Örneğin 3 bin lira sermaye ile 10 adet üretim akvaryumu (filtre ve ısıtıcılar), 3 değişik tür lepistes (full red, blue moscow, full black), L144 blue eye tül kuyruk yetiştirebilirsiniz. Sermaye haricinde size gerekli olanlar; doğru bilgi, özenli davranmak ve sabır.

Bazı arkadaşlar riskten bahsetmişler. Evet oldukça haklılar ancak bu işe ticari gözle bakıyorsanız ve daha önce ticaretle uğraşmışsanız çok iyi bilirsiniz ki risksiz hiç bir iş yoktur.

Kolaylıklar diliyorum..
Lepisteslerin büyüme hızı
Forumda açılan çeşitli başlıklardan okuduğum kadarıyla 1 ay sonra ana tanka aktarılabilirler. Erginliğe ulaşmaları 3 ayı bulabiliyor. Tabi diyetine göre beslendiği takdirde bu sürelerde değişme olabilir.
Full Red Lepistes Hamile mi?
Arkadaşlar bugün doğum yaptı. Balık strese girmesin diye yavrulukta tutmamıştım dolayısıyla tank içinde doğum gerçekleşti. Sabah uyandığımda 4 tanesini kurtarabildim. Buna da şükür :)

Bundan sonraki doğum tarihi (forumdan bilgilendiğim kadarıyla) aşağı yukarı belli. Hiç olmazsa deneyim sahibi oldum. İkinci batım yavruları kurtarabilirim.
Keresteden 200x100x85(h) Boylandırma Havuzu Yapımı(yeni fotoğraflar 3)
Güzel bir projeymiş. Devamını görmek isterdim ama üye banlanmış sanırım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.