ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zaferalv
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2013 22:35
Son Ziyaret:
05 Mart 2019 20:43
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zafer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 x 150 lt moskow dark blue longfin lepistes 250 lt moskow dark blue longfin lepistes 30 lt kiraz karides ve katil salyangoz

SON 10 MESAJI

58 Tane Cüce Vatoz Yavrum Öldü Tavsiye İstiyorum
Diğer bir konuda sana cevap yazmıştım,onlarıda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederek JapoJupo'nun dediklerine de katıılıyorum.
Orada metilen mavisinden bahsetmemiştin,eğer akvaryuma döküyorsan biyolojik dengenin dolayısıyla yavru vatozların ölüm sebebi olabilir.

İç filtreden,biyolojik dengeyi daha iyi oturtcak dış filtre yapmayı düşünürsen bu konumu incele,çok zaman kullandım ama akvaryumlar büyüyünce yeterli gelmedi.

http://www.akvaryum.com/Forum/tursu_bidonundan_dis_filtre_yapimiresimli_k741689.asp


Kalanları topla yavruluğa koy,canlı yem ver,belki proteinsizlikten ölüyorlardır.[EDIT]Zaferalv,2018-04-30 00:36:12[/EDIT]
Cüce Vatoz Ölümleri
[QUOTE=kuala15]su değişimi haftada 1 yapıyorum ama sürekli camda duruyorlardı söylediğiniz gibi nitrat fazla olabilir ne yapmam gerekir ? [/QUOTE]

Su değişimi yaparken dip sifonu ile kumun içindeki pislikleri de çekin ama çok kurcalamayın kumu,kumun içinde oksijensiz ortamda da yararlı bakteriler var.
Akvaryumunuza bol bitki ekin,özellikle nitratı seven bitkileri,su mercimeği en çok nitrat sevenlerdendir.Su üstü bitkisi olduğundan fazlası ışıklandırmayı etkiler.
Tabi bu ölümler nitratla alakalıysa,tuz eklemeyin akvaryuma,en az iki gün dinlenmiş su ile değişim yapın,vatozlar ufak ise canlı yem verin,(bu yazdığım bir günde ölüm sebebi değildir),mümkünse su test kitlerinden alın,ucuz değildir ama suyunuz hakkında fikir verir.
[QUOTE=GOPA]Aynı durumdan ben de muzdaribim. Farklı bir başlık açıp sordum, bir arkadaş sağ olsun yanıtladı ama daha çok cevaba ihtiyacım var sanırım.

50 lt akvaryumda 1e 2d cüce vatoz ve 1e 2d lepistes besliyorum. Dipte kum yok. 1 adet küp, birkaç dal da elodea var. Suyun sıcaklığı 26-27 derece. 15w iç filtre var. Adını bilmediğim yeşil tanecikli yem, kırmızı tanecikli yem, ayrıca pul yem, basit en ucuz sarı yemlerden, sarımsaklı yem veriyorum. Ayrıca haftada iki üç kere salatalık veriyorum. Salatalığı salınım yapmaması için 2-3 saat bekletip çıkarıyorum.

Cüce vatozlarım 3 kere yumurtladı. Yaklaşık 70 yavrum oldu. Ama ne yaptıysam 4 tane hariç hepsi öldü. Su değişimi yaptım öldü, yapmadım yine öldü. Salatalık verdim öldü vermedim yine öldü. Yavruluğa ayırdım öldü ayirmadim yine öldü. Yanı sonuç olarak ne yapsam öldü.

Tecrübeli hobicilerden ricam bana bir yol göstermeleri. Zira hem hayvanlara yazık oluyor hem de hobiden iyice soğuyorum. Saygılar...[/QUOTE]

Başınız sağolsun :(
Vatoz yavrularının yemleri %80 protein & canlı yem %20 bitkisel yem olmalı.Yavru ölümlerini azaltmak için altı kapalı yavruluk ta bakıp içine attığınız yemleri yediklerinden emin olmanız lazım.Yavrulukta bakarsanız içine attığınız artemia,tubufex gibi proteinli canlı yemler yavruluktan akıntıyla falan çıkmacak yada altı ızgaralı yavruluklardan olmayacak.Eliniz yatkınsa saklama kabından yanlarından delinmiş yavruluk yapın,normalde akıntının olduğu yerde dursun,yemleme yapacağınız zaman akıntısız yere alırsınız.
Vatoz yavruladığında yani akvaryumda yavru vatoz varken sakın su değişimi yapmayın,dip çekimini bir kova, bidon gibi bir kabın içine çekin,su dinlensin pislikler alta çökünce 2-3 saat sonra tekrar o suyu akvaryuma koyun alttaki pislikler hariç.Ben 10ltlik su bidonunu ağzına süzgeç sığacak kadar üstten kestim,süzgece elyafları koyup öyle dip çekiyorum.
Birde yavru vatozları yukarıda anlattığım şekilde beslerseniz özellikle akşamları ışıkları kapattıktan sonra besleyin,benim yavrular kendi yaptığım yavrulukta ışık varken bütün gün sülük gibi aynı yere yapışık duruyorlar,yavrulukta yem olsa dahi ışıklar kapanınca hareketlenmeye başlıyorlar.
Burda yazılanlar veya kendi deneyimlerinizle ölümlerin önüne geçerseniz bizimle paylaşır mısınız,daha sağlıklı balıklarımız için bilgi paylaşımı olur.
Sağlıklı yavrular dilerim.[EDIT]Zaferalv,2018-04-30 00:17:41[/EDIT]
Cüce Vatoz Ölümleri
[QUOTE=kuala15][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204872/250320181846421.jpg[/IMG][/QUOTE]

Akvaryumunuzun kumu resimde kirli gözüküyor,hacmin fazla olmamasından ve dip çekiminin periyodik yapılmamasından nitrat vs.. su değerlerinde bir bozukluk olabilir mi?
Biliyorsunuzdur ki vatozlar diğer balıklara göre su değerlerine karşı daha hassastır.Tabi bunların dışında birsürü olasılık var.
Birde vatozlarınız sürekli camda duruyorlasa nitrat fazlağına işarettir diye bir bilgi okumuştum, aklınızda bulunsun.
Özel Irk Lepistes Hakkında
[QUOTE=r9ilyas] bu degerli yorumlarınızı paylaştıgınız için teşekkür ederim bemiks ve evigen ampul şeklinde satılanlardan bahsediyorsunuz degilmi [/QUOTE]

Rica ederim.evet ampul olanlarından,hazırlayacağınız yem miktarına göre 2'şer 3'er tane kullanabilirsiniz.
Özel Irk Lepistes Hakkında
[QUOTE=r9ilyas][:)][:)]Arkadaşlar merhaba,

Özel ırk lepistesler hakkındaki tecrübelerinizi yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum, yaklaşık 1 aydır fil kulak bakıyorum yalnız az yavru verdiklerini gözlemledim, ve yavrularını yemediklerine şahit oldum

beslenme sıklığı nasıl olmalıdır ? hangi yemler uygundur ? kabızlık sorunu için deneyimleriniz nelerdir ?

Tecrübeleriniz , Tavsiyeleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim,

iyi günler , keyifli hobiler[:)].[/QUOTE]

Irk meraklısı biri olarak Bende birkaç bilgi paylaşayım.
Sabahları ilk öğünleri proteinli olsun,imkanın varsa canlı yem.Eğer yavruları 4 öğün besleyebilirseniz süper ama aynı akvaryumda zor.Ben tek akvaryumda bakıyorken bir köşeyi rafya doldurmuştum,yavrular genellikle orda olurlardı,pul yemi iyice toz haline getirip su ile ıslattıktan sonra verirdim kabızlığa bir çare olsun, kolay sindirebilsinler diye.Uğraşmayı seviyorsanız tavsiye ederim,hatta yemi su ile ıslatıp vermeyi büyük balıklarınız içinde yapın derim.Bir hafta bemiks bir evigeni yem ile karıştırarak vermenizde balıkların sağlığı için çok iyi olacaktır.Bemiks dışardan evigen içerden faydalı.
Ispanak ve bezelyeyi ihmal etmeyin,ne olduğunu anlamadan kabızlıktan gider balıklarınız.Hatta ıspanak,bezelye (kabukları ayıklanmış ve haşlanmış) sarımsak ,bemiks ve evigeni blanderda iyice çırpın ,yavrularında yiyebileceği boyuta lapa kıvamına getirin,az sıvı kıvamda boş talcid ilacı kutusuna (adı aklıma gelmedi resmini eklerim) koyun buzlukta saklayabilirsiniz.
Bezelye ıspanak kabızlık için sarımsak iç parazitler için.
Eğer bunları yaparda vercek olursanız buzluktan çıkarıp önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin,sonra kaşıkla balıklar yedikçe azar azar verinki suyu bozmasın kuma karışmasın.
Bu hazırladığınız yemi balıklarınızı 24 saat aç bıraktıktan sonra son akşam öğününde verirseniz daha iyi verim alırsınız.
Eğer balıklarınızı ırk olarak devam ettirmeyi istiyorsanız çifleşme çağına gelmemiş ama formları iyi gözükmeyen balıkları elinizden çıkartabilirsiniz,böylelikle elinizde formları iyi olanlar kalır ve daha güzel balıklarınız olur.

Sağlıklı balıklarınız ve yavrularınız olur inşallah..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154501/070320182203101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154501/070320182203391.jpg[/IMG][EDIT]Zaferalv,2018-03-07 22:11:51[/EDIT]
Yavru Lepistes
Tankınızla alakalı bir durum,3 haftalık olanı yemeleri zor ama aç kalırsa yeme ihtimalleri çoğalır.Siz her ihtimale karşı (bitki ve saklanacakları yer yoksa ) rafya koyun zaten ordan pek çıkmazlar yem olmayacak boyuta gelene kadar.
Dipten Çeken Overflow Pipe Yapımı
[QUOTE=Abdullah AYTAN] nitrat dipte birikmiyor suda homojen olarak dağılıyor.
[/QUOTE]

Uyarınız üzerine o bölümü düzelttim,aslında şimdi yazdığım şekle benzer bişi yazmak istemiştim ama...
Dipten Çeken Overflow Pipe Yapımı
Selam arkadaşlar,Bir süredir dipten çeken overflowbox yapmayı düşünürken dipten çeken overflowpipe yaptım.
Altta resimde overflowbox planımıda görebilirsiniz,onuda yapıcam,daha önceden normali vardı.
3 akvaryumu 2 tane dış filtre ile (1 tanesini çalıştırıyorum) birbirine bağladım bu dipten çeken overflowpipe sitemi sayesinde 4 aydır sorunsuz çalışıyor.
Aslında sistemi 5-6 ay önce yapmıştım,ufak tefek aksaklıkları gidermem sonucu 4 aydır falan sorunsuz.

Sorunları :
- Dipten çekim yaptığı için ağzına gelen bitki veya diğer tıkayıcı maddelerle dipten çekim duruyor üstteki delikten sistem devam ediyor(borunun çapı olması gerekenden ufak ve ağzında sineklik olmasından alttan tıkanıyor).Bu problem CD kutusunu dipten çeken ağızına monte ettim ve ağzını da sineklikle filtreledim.(altta resimde görebilirsiniz)
-Benim aldığım borular ince geldiğinden dış filtreyi vanası az kısık kullanıyorum,tam açınca üstten de su devirdaim oluyor ama taşmıyor.
-Borunun içinde saç yosunu oluştu,su alttan çekişi azalıp üstten almaya başladı,temizledim sorun çözüldü.Acilen boru içlerini temizlemek için fırça alacağımm.
-İlk defa yaptığımdan boruların ölçülerinde sorun yaşadım,kesip tekrar monte etmem gerekti.

Artıları
-Camacam akvaryumlarda dipte pislik birikmiyor,özellikle akıntı ve overflowpipe uygun yerlerde ise (daha önceden camacamdı,şimdi elime geçeni akvaryuma koyuyorum)
-Suyu hep dipten çektiği için yem artıklarının ve balık pisliklerinin dipte birikmesini engelleyip nitratın fazla oluşmasını engelliyor,ayrıca overflowpipın diğer akvaryuma döküldüğü yerde akvaryum üstü filtresi ve içine de nitrat tutucu elyaf konduğunda çok etkili oluyor.Zaten bu elyafın 1 günde kirlenmesinden dipten çekimin ne kadar etkili olduğunu anlıyorsunuz.Bende bu anlattığım akvaryum üstü nitrat filtresi de var
-Dış filtrenin kirlenmesi çok uzun zaman alıyor,2-3 bir ayda açtığım filtrenin elyafı hala temiz denecek durumda oluyor.
-Neredeyse bir daha dip çekimi yapmayacaksınız.(akıntı ve overflowpipe yeri önemli)

Düşüncelerinizi söylermisiniz.

Bu düşündüğüm dipten çekim overflowbox planı :
Bu planda öncelik alttan gelen suya verilecek''su girişi 1'',eğer olur da tıkandı vs. problem olursa ''su girişi 2 '' bölümünden su girmeye devam edecek ve sistem sorunsuz çalışacak.Buna göre boru seviyeleri ayarlanmalı.
[url=http://hizliresim.com/2nLYN0][img]http://i.hizliresim.com/2nLYN0.png[/img][/url]



Gerekli boru ve ekleri :

[url=http://hizliresim.com/8Pq92r][img]http://i.hizliresim.com/8Pq92r.jpg[/img][/url]

Normal overflowa eklenecek parça

[url=http://hizliresim.com/m4Or7y][img]http://i.hizliresim.com/m4Or7y.jpg[/img][/url]

Dipten çeken borunun çabuk tıkanmaması için CD kutusu modifiyesi :P

[url=http://hizliresim.com/YqnjWa][img]http://i.hizliresim.com/YqnjWa.jpg[/img][/url]

Bitmiş hali

[url=http://hizliresim.com/DBz861][img]http://i.hizliresim.com/DBz861.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/ErGz69][img]http://i.hizliresim.com/ErGz69.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/jX0v1G][img]http://i.hizliresim.com/jX0v1G.jpg[/img][/url]


Bunlarda videoları

[VID]https://youtu.be/Z_co6x1Dkjg[/VID]

[VID]https://youtu.be/oyoGoolFkjY[/VID]


[EDIT]Zaferalv,2017-05-19 21:00:49[/EDIT]
30cm D Ve E Cüce Vatoz Çiftleşir Mi?
Teşekkür edrim arkadaşlar.
Boş yere kovalıyor dişi düz vatozu zaten.. :D
Evli Erkeklerin%98 Eşlerin Dırdırından Kaçması
Bizimki de 250lt olan akvaryum için , ''Gece uyurken patlarsa boğuluruz'' dedi iyimi yaa...[:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.