ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrhmdincc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2013 17:15
Son Ziyaret:
03 Şubat 2014 23:18
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim dinç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

30 Litre Akvaryumum 6 Tane Japon
[QUOTE=samibenk]öncelikle sağlıklı hobiler verdiğim linki incelerseniz yaptığınız yanlışları kendiniz görmüş olursunuz.
saygılar

http://www.akvaryum.com/Forum/japve111;n_baliklari_hakkinda_hersey_!_k582906.asp
[/QUOTE]

Japon balıkları için o litre çok fazla. Fanusta 2-3 tane bakılıyorsa benim akvaryumumda balıklar rhat yaşayabilir. 
30 Litre Akvaryumum 6 Tane Japon
Merhaba arkadaşlar 30 Litre akvaruymum var.
6 Adet JAponum var 3-4 cm civarında tanesi. Yanına çöpcü yada vatoz atmak istiyorum hangisiyle yaşar bilgi verirmisiniz ? Çöpcü mü cüce vatoz mu tam olarak bilmiyorum küçük önerirseniz sevinirim. 

Hava motorum ,Hava taşım , Pipo filtrem , 50w ısıtıcım mevcut
Davutpaşa Lale akvaryum
[QUOTE=mustafakısacık] [QUOTE=ibrhmdincc] Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum !
Para kazanmak için yanlış yönlendiriyorlar insanı. 
[/QUOTE]

Şahsi fikrinize saygım var tabi ki amma velakin orada havada kaparcasına üstünüze kimse atlamaz,kendi halinize bırakılırsınız ve siz ne isterseniz onu verirler.[/QUOTE]

Doğrudur girip içinde rahatsız edilmeden dolaşabilirsiniz bende bu yönünü çok sevmiştim ama çalışanlar soğuk, babalarının hayrına çalışıyorlarmış gibi hareket ediyorlar. Sattıkları malın arkasında durmuyorlar , bide üstüne iftira atıyorlar. Bana mı denk geldi ters yönleri anlamadım ama müşteri memnuniyeti sıfır. Demek istediğim sadece görüntü var.
Davutpaşa Lale akvaryum
Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum !
Para kazanmak için yanlış yönlendiriyorlar insanı. 
Tür Tavsiyesi ve Yorum 30Lt.[Fotoğraflı]
[QUOTE=tektimur]Kardeşim selamlar şimdiden sağlıklı balıklar.
Öncelikle tür tavsiyesi demişsin ama başka 5 soru var, onları da cevaplayacağım.
Tür olarak dostlar zaten bahsetmiş 30 lt de çok seçim şansın yok zaten. Sen zevkine göre balık atarsın bu söylemler ile. 
Gelelim sorularına:
1- Pipo Filtrenin üstündeki hava çıkarma çubuğunu çıkardım direk üstten çıkıyor. Bi sorun çıkartır mı ?
    Hayır bir sorun olmaz.Sonuçta istenen şey suyun hareketi ve yüzeyde dalga oluşması. Boruyu su yüzeyine sıfır koyarsan daha sağlıklı olur çıkarmana gerek yok.

2-Hava musluğu ile filtrenin havasını kıstım filtrenin temizlemesine engel olur mu ? 
   Evet. Filtren ortadan aldığı hava kadar sünger içinden su çekiyor. Bu sebeple kısman demek suyu daha yavaş devridaim yaptırman ve yavaş filtrasyon demek.

3- Pipo filtrenin çalıştığını nasıl anlarım ? 
    Su yüzeyinde oluşturması gereken dalgalardan. 

4-Aşşağıdaki damladan damlattım biraz ? Arkasında kloru temizlediği, balıkların sağlıklı büyümesini sağladığı yazıyor. Sorun olur mu ?
   Gösterdiğiniz ilaç net görünmese de büyük ihtimal su düzenleyicisi bir zararı olmaz.
[/QUOTE]

PEki pipo filtrenin musluğunu tam açtığım zaman çok ses çıkarıyor motor çok olmasada çok titriyor diyelim. nedeni nedir ?
Tür Tavsiyesi ve Yorum 30Lt.[Fotoğraflı]
[QUOTE=mikolanj24]Bendede vardı bundan.Sesi güzeldi iyi yapmışsınız.Valla özel bir problemi yoksa ısınması normaldir.Abartılı derecede ısınırsa bir sorun olabilir.Ama ben geçende küçük bir motoru açtım metal yerine elim deydi feci sıcaktı.Isı olacaktır her türlü.Çok istiyorsanız bir timer alıp yarım saat olarak günde 2-3 kez kapatabilirsiniz.Ama gerek yok bence.
Rica ederim:)Bilgim dahilinde yardımcı olurum her zaman.[/QUOTE]

Pipo filtrem sizinkiyle birebir aynı mı acaba ? Üstteki hava çıkış kanalını takarım fakat çok uzun olduğu için hava çıkışı görüntüsünü alamıyorum. Ama öyle yapmayı deniyicem . 
Tür Tavsiyesi ve Yorum 30Lt.[Fotoğraflı]
[QUOTE=mikolanj24]Kabuk ve plastik bitkileri çıkarın.
Pipoyu koymadan içini açıp bakın sağlam mı diye.Akvaryumdayken bakıp anlayamazsınız suyu hava çıkışı dışında fazla hareketlendirmez.Uç borusunu koyarsanız daha emiş yapar diye düşünüyorum.Diğer türlü kabarcıklar sağa sola yayılıyor.Böyle olursa biraz daha düzgün çıkar emiş sağlar.
kumunuzdan küçük bir parça alıp tuz ruhunu üzerine dökün kabarma yaparsa salınım yapıyor demektir.Size hagen kum öneririm.Siyah olduğu için balıkların rengide ortaya çıkar diye düşünüyorum.
Sanırım hava taşını görüntü olarak istiyordunuz.Kalmasında bir sakınca yok.Hava vermek içinse pipo yeterli olur.
Kısıklığına siz karar vereceksiniz.Çokta kısmamkta yarar var.
Suyu damacanadan kullanın bence.Klor uçuran maddeyi çeşme suyu kullanacaksanız kullanın ve akvaryuma dökmeyin.Çeşme suyu kullanacaksanız bir kaba suyu boşaltın üstünde yazan oranlarına göre su hazırlayıcıyı dökün ve kaba bir hava taşı koyup suyu hareketlendirin.Bir süre böyle beklemesi gerekir klorun uçması için.Süreden tam emin değilim.Ama besleyeceğiniz balığa göre çeşme suyu kullanacaksanız su değişiminden 2-3 gün önce bir damacanaya suyu doldurursunuz.Evin sıcak bir yerine bırakırsınız.Em klor uçar hemde su oda sıcaklığında olur.Akvaryumdakiyle aynı sıcaklıkta olup rahatça dökebilirsiniz suyunuzu.Dereceyi 24-25 derece gibi ayarlayın.
Hava motoru zaten akvaryumun üstünde duruyor ama ileride aşşağı filan alırsınız siz yinede 1-2 tane çekvalf alın.Kullanırsınız ileride.Şimdilik bu kadar.

Hocam birde japon beslemeyin sakın.Akvaryumunuza tek tür olarak lepistes almanızı öneririm.Işığınız güçlüyse moss türleri alabilirsiniz.Kolay bitkiler diye aratarak ışık destekli yetişebilecek bitkiler bulabilirsiniz.birde sıvı gübre alırsınız.Başlangıç olarak lepistes öneriyorum.[/QUOTE]

Dediklerinizi dikkate alıcam. Resun air hava motoru yoktu hocam mecbur bunu aldım adam bununda iyi olduğunu söyledi OF Ocean Free Z-2000 Pipoya ve hava taşına yeterli olur dedi adam. Motoru takalı 9 saat oldu yalnız ısınmış motor nedeni nedir ? Bu arada size çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz bana bu yolda.

Diğer arkadaşlarada yorumları için teşekkürler.
Akvaryum tabana temas etmiyor
[QUOTE=koyunogullu]Şimdi bende korkmaya başladım zaten eve gider gitmez boşaltıcam tabanı birşekilde besliycem..
[/QUOTE]

Akvaryumun güzel ve büyük. Bunu değerlendir güzel bi tasarım yap. 
Kaça aldın akvaryumu bi ara akvaryum arıyordunda merak ettim :)
Tür Tavsiyesi ve Yorum 30Lt.[Fotoğraflı]
[QUOTE=M.E.D]merhaba ibrahim bey,

 öncelikle akvaryumdan yapay olan bütün maddeleri çıkarmanızı öneririm.  hava çıkarma çubuğundan kastınız nedir tam anlamadım ama eğer hava hortumu ise akvaryuma o2 vermesi için geri takmanızı öneririm. tür önerisi için bir çok seçenek mümkün ancak balık sayısını belli bir sayıda sabit tutmanız gerekir. ben bitkili akvaryumlardan hoşlandığım için size de aynı şekild akvaryumunuz başlangıç bitkilerinden bir kaç kök ekip içerisinde 1e 3d şeklinde lepistes beslemeniz yönünde olacaktır. tabi ki karar sizin.

sağlıklı hobiler. 

 ayrıca bu konu da açılmış bir çok konu var forumda aratma yaparsanız tür tavsiyesi ile ilgili bir çok arkadaşın tecrübeleri tercih yapmanızda kolaylık sağlar diye düşünüyorum.
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler. Önce bende bitkili düşündüm fakat korktum besleyemem diye bide taş maş çok masraf olacaktı. Bende Böyle bişey kurdum. Ya Japon yada leğistes besliyeceğim galiba ama arkadaşlarda bi yorum yapsın ona göre bi karar vericem. Tekrar teşekkürler.


[QUOTE=macas] Arı balığı ve mavigöz cinsleri. Yanına da karides. ohhhh misss ;)[/QUOTE]

Arı balığı beslenir mi hocam 30 Litrede ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.