ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur5544
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2013 13:35
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2016 20:14
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onurcan TURAN
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Samsun
Meslek:
Hemşire-FTR Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onurcan TURAN

SON 10 MESAJI

Kamera ve photoshop
Oncelikle bu hobiye hosgeldiniz :)
Bundan sonra o makinelere prof degilde DSLR diyelim. Canonun o fiyat araliklarinda bulunan modelleri var. 650D gibi... Fotograf uzerinde cesitli mudahaleler yapabilecegin belli basli programlar var, ancak bu programlar ucretli tabi illegal yoldan beles :) Mesela Adobe photoshop cs5 cs6 gibi yada adobe photoshop lightroom. Ben baslangic olarak ana photoshop programinin basite indirgenmis hali olan adobe photoshop lightroom u oneririm. Forumda belki dersleri olmayabilir. Ancak ana photoshop programinin dersleri mevcut. Arama ozelligini kullanin. Bilgi isterseniz ozel mesaj atabilirsiniz...
İphone fotoğraf çekmek
Net ve duzgun kareler almak sana ve yetenegine bagli sonucta en alt bir dslr nin goruntu kalitesi bir cep telefonu (ister iphone 5s ister note 3 olsun) nu her zaman tokatlar ancak ince ayar ve photoshop uzerinde post processing( sonradan isleme) yapilirsa dogru isik ve ayarlarla cekilmis her fotograf tabloya donusecektir.

Ucuz makine degilde ucuzun az daha pahalisi olmali ileriye yonelik undertaker arkadasimizin belirttigi makine olabilir mesela. Ama ben en ucuzunu alicam diyorsaniz, canon eos 1100 d alinabilir ama canon eos 600 d 650 d daha kullanislidir. Sony tarafinda a5xx serilerine bakabilirsiniz nikon tarafinda d5100 d5200 olabilir. Zaten bir media markta gittiginizde size ordaki tecrubeli arkadaslar yardimci olacaktir. İsin özü sizde aslinda siz yeterki cekmek isteyin makinenizi taniyin bu yeterli... İyi geceler.

@oguz1360 Oguz bey " . " ne anlama geliyor anlayamadik...
İphone fotoğraf çekmek
Kit lens ile alicaksaniz (kitten kastim makine ile beraber gelen genelde 18-55mm arasi acilarda olan lenslerdir) makro cekim seviyesi lens den ve markadan markaya degisir. Ben sahsen kit lensleri onermem ancak siz yeni heveslendiginiz icin, sizin isinizi cok rahat gorur ancaaaaak daha net daha guclu netleme motoru(daha hizli odaklanma) ve daha yakin cekim mesafesi ve daha flu arka plan istiyorsaniz en ucuz makro lensi 1200+ lira. Cekmek istediginiz obje ve konulari daha dogrusu ne ile calisacaginizi yazarsaniz daha rahat yardimci olurum. Mesela hareketli balik mi yoksa sabit sakin balikmi duz cam akvaryummu yoksa egimli cammi...

Bunlari belirtirseniz ve de sizin akliniza gelenleri... Daha iyi yardim edebilirim.

Edit: Dslr da makro cekim makineden makineye degismez Lensler tarafindan belirlenir bu ozellik...(tam kare DSLR lar haric, onlarda durum biraz daha farkli) canon 600d guzel makinedir guzel isiklandirma ve dogru ayarlarla sizi hayal kirikligina ugratmaz.)

Edit 2 : Yani demem o ki. Makro yetenegi tamamen lense baglidir. Ha goruntu kalitesi isik hassasiyeto vs govdeye de baglidir. Ama isi bitiren lenstir. Ne kadar iyi lens o kadar yuksek verim o kadar da cuzdana dokunur :)
İphone fotoğraf çekmek
Hobi olarak fotoğrafçılık yapan biri olarak...

@SÜMER_38 

Cep telefonu ile akvaryum fotoğrafı çekilmesine karşıyım. Cep telefonuna aparat takmak ve o şekilde farklı özellikler kazandırmak size + zum ya da yakın çekim özelliği kazandırsada, fotoğraf çözünürlüğü ve kalitesi zaten DSLR makinelere göre bir hayli düşük olan akıllı telefonların fotoğraf kalitesini büyük ölçüde düşürecektir.

Cep telefonlarının otofokus(odaklanma-netleme) hızları ve otofokus doğruluğu düşük olduğundan istediğiniz fotoğraf kalitesine yaklaşamayabilirsiniz. Hatta ek bir aparat takıldığında sisteme giren ışık miktarı da azalacağından pozlama hızınız düşücek ve eğer fotoğraf ile ilgilenen birisi değil iseniz(fotoğrafçılık yapanlar düşük ışıkta dahi titretmeme konusunda normal insanlara göre çok daha iyidir)  fotoğrafta hareketten kaynaklanan titreme ve netlik kaybı oluşacaktır.

Tavsiyem en alt seviyede olsa bir DSLR sahibi olmanız... 
Saygılar

onur55442014-02-05 01:12:54
En güzel fotoğraflarınızı gösterin


Buda benden. Tül kuyruk olup kuyruğunda katlanma olan cici balığım :) 
Japon balığı kuyruk yeme
Tesekkur ederim evdekilere soyleyeyim de uygulasinlar ben yokken. Peki baska bir durum oldugunda buraya mi yazayim yoksa ozel mesaj atiliyorsa ozel mesaj mi atayim ?
Japon balığı kuyruk yeme
Tesekkur ederim faydali bilgiler buldum. Araya dekota yada forex levha koyacagim uzerine de delikler acip motoru karsisina koyacagim hem birinci bolmeyi hem ikinci bolmeyi havalandirmis olacagim hemde su gecisi olacak. Fanusta ki yarali balik icin bir tavsiyeniz varmi suyuna sarimsak suyu koymak gibi :) hastalanan melek baligimi oyle iyilestirmistim :) Evde bi ilac var kahverengi renkte adini hatrlamiyorum japon baligindaki beyaz benek hastaligi icin almistim. Onu kullanabilirmiyim ?onur55442013-12-18 13:47:05
Japon balığı kuyruk yeme
Anladim. Samsundaki zamanim kisitliydi su an samsunda degilim. Bu sekilde biri fanusta biri akvaryunda beklese fanustaki icin sorun teskil etmez dimi. Finallerim 12 ocakta bitiyor. O zaman samsuna gidip bi cozum yolu bakacagim. Oldu da satamadik hediye alan da yok; esas merak ettigim araya file yada plastik saydam levha koysam delikler acsam iki tarafi da nasil havalandiririm yada bi yol onerseniz bizimkiler baligi vermeye niyetli degiller de...
Japon balığı kuyruk yeme
@mesutok 
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ancak geri verme şansımın olmadığını söylediler. Peki akvaryumu camla yada file ile ikiye ayırsam nasıl olur. Çünkü turuncu japonumu annem çok seviyor bende onu fanusta tutmak istemiyorum, eziyet oluyor hayvana.Niye fanusta derseniz büyük olanı koyduk once fanusa yanından her geçtiğimizde hoplayıp zıplıyordu. Mecbur ufağı koyduk ama içim huzursuz hep aklımda yeni akvaryuma ne bütçem nede evde yerim var. Yada ayıramadık diyelim büyük balık ufağı öldürürmü yoksa dişi erkek kavgası da olabilrmi ? 

@mtışık samsun teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.