ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
edobur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2006 01:05
Son Ziyaret:
01 Mart 2009 01:46
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersin Dobur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Tekstil Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersin Dobur

SON 10 MESAJI

Beta yavruları
Bunu gözlemleyerek anlayabilirsin. Kuyruklarda yüzgeçlerde eksilmeler olabilir, gövdeye darbe alındıysa yaralanmalar olabilir. Yavruluktan beri birarada duranlarda 4 ay  gibi bir süreden bahsediliyor. Benim 8 aylık yavrular şu an birarada (erkekler ayrı, dişiler birarada). Ara sıra dalaşsalar da bir sorun gözlemlemiyorum. Ama erkeklere geldi mi iş değişir. Balıklarını kaybetmek istemiyorsan biraz vakit ayırıp gözlemleyerek ayırıp ayırmamaya karar verebilirsin.
Çok Güzel Bir Ct. Betta
Arkadaşlar böyle bir bettanın elde edilmesi için, ct kırmızı erkek- ct beyaz dişi veya ct beyaz erkek-ct  kırmızı dişi çifti mi gereklidir? Kırmızı beyaz yavru alma çalışmalarım olacak, bunun için soruyorum.
peki ya sonra?
Merhaba ben de beta üretiyorum fakat ticari olarak düşünmediğim için satmıyorum.Fotolarını da ekleyeceğim. Satmayı düşündüm ama kıyamadım.Alternatifim kalmazsa satacağım.9 yavrum var (10 haziran doğumlular) 27 lt 2 tankın  birinde 3 dişi bir erkek, diğerinde 4 dişi 1 erkek var.Gayet iyi anlaşıyorlar. Üretim yapacak arkadaşlara tavsiyem, verebileceğiniz bir yer bulmadan üretim yapmaya kalkışmayın.Herkese benim gibi dişi yoğun bir dağılım düşmeyebilir.
 
Aslında atla deve değil, kolay çözüm yöntemleri de var.
Hiç birşey yapamazsanız internetten veya akvaryumculardan  betta ayraçları alın, yavruluk tarzı bişey ve maliyetleri 10 ytl civarı. Olmadı kendiniz yapın. Bardak,kadeh gibi ortamlarda başgösteren ısıtıcı sorunu da ortadan kalkmış olur böylece.
Sorun nedir?
İştahı diğer yemlere karşı ve ıspanak, bezelyeye karşı yok. Ama önceden beri kullandığım yemi attığımda yiyor.Fakat yiyecek yeri kalmadı, şişti hayan iyice.13 lt karantina tankıma aldım, dinlenmiş temiz su koydum, sera baktopur direkt tablet uygulamasına devam ediyorum.Gelişmlerden sizi haberdar edeceğim.
 
Son haber malesef arkadaşlar, bu güzel balık artık yaşamıyor. Son anlarında anüs kısmına az yemeklik yağ sürdüm ama o da işe yaramadı. Karnı şiş rengi soluk bir şekilde öldü malesef. Hepinize sağlıklı balıklar dilerim.
edobur2007-12-11 14:28:48
Sorun nedir?
Faruk abi, dediğin gibi tane hesabı aldım.2 gün yarım tablet kullandım.Balıkta dışkılama yok, şişkinlik geçmediği gibi pullarda kabarıklık da oluşmaya başladı. Dipte yatmaya, hareketsizlik göstermeye başladı.Ölmemesi için başka ne yapmalıyım.acil
Sorun nedir?

Salatalıkla ilgili olan bir yazı görmüştüm belki de sizin yazınızdır, çok az veriyorum 2 gündür.Severek yiyor, belki de aç olduğu içindir.Ama şişkinlik geçmedi.Hareketsizlik göstermiyor.Her zamanki kadar hareket ediyor.Kabarmayı da ihmal etmiyor ama ben akşam ona biraz egzersiz yaptırayım.Bezelye deneyeceğim o da olmazsa sera bactopur deneyeceğim.Nasıl bir ilaçtır, nasıl kullanılır ve fiyatı nedir?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sorun nedir?
Dışkılama probleminden şüpheleniyorum ben de. Tek tip beslenme sonucu kabızlık şüphem var.Dediğiniz gibi bezelye vereceğim.Bettagran  yemediği için pul yeme de alışık olmadığı için nasıl bir döngüyle beslesem bilemiyorum.27 lt akvaryumda tek başına yaşıyor, yavru akvaryumumdan da uzakta.Yani stres yaatacak bir duruma maruz kalmıyor.Isıtıcısı da var. Bezelyeden sonraki durumu size bildireceğim.Suya dokunmayacağım.
Sorun nedir?
Merhaba arkadaşlar,
 
erkek betamın şişkinlik problemi var ya da başka bir problemi var ben çözemiyorum.Karnı şiş durumda, hep aynı tarz beslenmekten olmuş olabilir diye dün salatalığın çekirdekli olan şeffaf kısmından verdim, 1 gün de aç kaldı ama yine şiş.Sizce ne olabilir.Foto ekliyorum. Faruk abi ve diğer tecrübeli betacılardan destek bekliyorum.
 
 
 
 
10 haziran doğumlu yavruların fotolarını da ekleyeceğim.
Betta Hasta mı?
Merhaba.Uzun süre bu tarz ortamda bulunan bettaları, akvaryuma alırken su yüksekliğine dikkat etmek gerekir. Bardakta olduğu yerde dönen, belki de aç kalan balık akvaryumda belirli bir derinliği her nefes alışında katederek yorulur. Zaten ortama alışmaları işi zorlaştırırken bir de bu durumla baş etmek zorunda kalır.Su seviyesinde değişikliğe gidin derim ben.
Tül Yavrulukta Beta Üretimi?
Kesinlikle sağlıklı değildir! Hem tül yavruluk koyacaksınız hem de 2 ye ayıracaksınız. Lütfen forumu biraz okuyun.Bu hayvanların nasıl bir karaktere sahip olduğunu araştırın.Bahsettiğiniz boyutlardaki akvaryumun tamamına 1 çift beta koyduğumuzda erkek dişiyi hırpalamasın diye takla atıyoruz. Siz yavrulukta bu işi yapmayı düşünüyorsunuz.İkisin de canı yanar, muhtemelen dişiniz ölür. Böyle bir uygulama yerine 20 ytl ayırın bu iş için. İki küçük akvaryum alın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.