ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokhanbug
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2006 17:16
Son Ziyaret:
11 Kasım 2008 17:41
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gokhan
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan

İstanbul
100* 35 * 60 (Frontosa ,Yunus)

SON 10 MESAJI

Yavruluktan balık kaçabilir mi?
Cevaplar için teşekkür ederim arkdaşlar.En iyisi böyle olucak  şimdiden heyecan yaptım LOL umarım kazasız belasız yavruları alırım . 
Yavruluktan balık kaçabilir mi?
Delikler o sineklikten hayli hayli büyük kalıyor. Diğer balıkların hüpletmesine gerek kalmayacak sanırım. Smile Başka bir akvaryuma koymam gerekecek.
Peki sizce bunu ne zaman yapayım? Son zamanlara doğru mu yapsam?Malum bunlar yavruları atmaya bahane arıyorlar.
Raven2008-03-02 23:49:50
Yavruluktan balık kaçabilir mi?
Yunusumun ağzında yaklaşık 1 haftadır yavru var. Bir hafta sonra kendisinin salmasını beklemeyi duşunuyorum. Özel olarak yapılmış yavruluktan ziyade, küçük bir akvaryumu andıran bir yavrulukta duruyor. Benim sorum; bu yavruluğun tabanının filesinin delikleri biraz geniş geldi bana. (Yaklaşık 1 tornavida ucunu düşünün, o genişlikte.Smile) İlk defa yavru goreceğim için ne kadar olduklarını bilmiyorum. Bu deliklerden kaçma olasıkları var mı?
 
Raven2008-03-02 23:47:50
Kuyruk erimesi
Evet bactopur kullanın (16 ytl) bende daha yeni aynı dertten muzdariptim etkisini hemen gördüm ...fiyat konusu sizin bileceğiniz bir şey nekadar  değer verdiğinize bakan bir durum kolay gele....
Siyahımsı Leke karın şişliği
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:Kuyrukta önce siyahımsı bir leke sonra beyaz flu gibi bir renke dönüyo biraz daha ilerliynce kuyruğun kıkrdakımsı kısımlar dışında yerler eriyo ..

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 adet frontoza 4 ad yunus 3 ad yavru sp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:atman ef3

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:costapour  fakat prospektüsü yanlış okumamdan kaynaklı baya bi az doz kullandım 3 gün önce (200lt ye 30 damla ) sonra bidaha 30 damla  kullandım.Bugun siteden(ecza dolabı) doğru dozu öğrendim ve onu uyguladım(10 ml )

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Akvaryumda bu sorun yeni aldığım balıklarla başladı sürtünmeler vardı balıklarda buyüzden bir haftada iki defa %30 su değişimi yaptım motoru temizledim.

İlk aldığım yunuslardan birtanesi geldiğinde yemek yemiyordu şüphelendim bi süre küçük tankta tuttum sonra ana tanka aldım hastalığını göre göre resmen koydum ama ilk başta deforme felan zannettim ve daha sonra bu balık öldü peşin sıra akvaryumdaki diğer balılklarda da
aynı belirtleri gösterince başlangıç aşamasında baktopur ile müdahale ettim ama çok az doz kullndığımdan kesin sonuç alamadım birinde bitiyo diğerinde beliriyodu hastalık bugun uygun mikatarda döktüm umarım doğru yoldayımdır....Bütün bunlar hep bakteriyal hastalık olduğunu varsayark yaptığım şeyler ..yanlız sorun şu bugun büyük yunusumda(erkek) dışkıda beyazlık gördüm birtane yunusumda da karın şişikliği var iç parazit dicemm diyemiyorum çok iştahlılar , balıkları üç gündür yemlemedim  ondan mı bu bu durum karnı şişen yunusum dişi olabilir..birkaç gün önce balıklarım çiftleşme eğilimi gösterdi birkaç defa oldu ama akvaryuma yanaşmadım korkmasınlar diye hangi yunus bilmiyorum kesin olarak dişi olanlar..bir soru iç parazit bulaşıcımıdır ?

Not :Pek bir alakasız olacak ama demeden geçemicem akvaryumda şu ana kadar gördüğüm en güzel görüntü yunusların kur yapması beni bu hobiye başlatan birinci neden şu refet  beyin discusu  sitedeki resim diğeri de bu kur...
 Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

yunus yaşatamıyorum
Yunusları akvaryumda yaşatamamann bence iki sebebi vardır birincisi zaten aldığın balık kötü durumdadır yada  suyun amonyağının yüksektir dip temizliğini iyi yapııp 3/1 oranında su değişimi yap vede suya gerekli miktarda kaya tuzu ekle , suyunu hazırlamada kullancığan klor kırıcı ve dezenfektanı da unutma..
Yunus 'un çok çabuk suyun pislenmesinden etkilenip ve iç parazit başta olmak üzere çeşitli hastalıklar kaptığını  düşünüyorum  ...
Akvaryum neden Patlar...?
Formda çok çok uzun bir gezi yaptım , ve bence akvaryumun patlamasına sebebiyet veren en önemli etmen bir herhangi bir sebebten  olan eğim ki bu bende yerde var bu straforlada ortadan felan kalkmıyo , 2 yanlış silikonlama ,akvaryum alt camın üstünde olucak boylece cam daha fazla silikona temas ediyor camı ekstra  bağlayo silikon . 3. yeterli kuşak atılması ve sıfır bir çerçeve .. Diğerleri  okadar da onemlı deil  gibi geliyor bana hele bugun  akvaryumcada benim akvaryumn 6  mm den yapılmış hallerini  gorunce  daha da  bir  akvaryumun malzemesinden çok yapımı ile ilgili problemden patlamaya sebeb verdiğiı kanısna  vardım..
Akvaryum neden Patlar...?
Ama birde şöyle düşünmek lazım o akvaryumların dışında birsürü burda marka kullanan arkadaşalar var vede hiç problemleri de yok..Benim nazarım mı değiyor acaba ona inanmaya başladım ha 
Akvaryum neden Patlar...?
Akvaryumumun patlaması üzerine , akvaryum yaptırmayayım yeni akvaryum alayım dedim ve aldım da(100*35*55.-8mm) ama gel gör ki sorunlar peşimi gene bırakmadı yeni akvaryumu su doldurduktan 4 gün sonra sonra çıtaları açıldı  çıtalar  cama tam yapışık heralde gobek yaptı diye düşünüyorum suyun yarısını boşalttım beklemedeyim yarın yapan yerle görüşücem..Altında da yumuşak strafor koydum ..Zemin katta büroda akvaryum,  acaba yerde mi eğim var dedim yere su doker ek test ettim yok gbi geldi bana tam emin deilim gerçi..Ben şu akvaryum keyfini bir tadamıycak mıyım yaw artık hiçbişye guven de duyamıyorum bir fikir verin arkadşlar bunaldım ben bu işten .. bunun hakkında lütfen yardım ...
Akvaryumda ucuz amonyak göstergesi..
Doğru yazıyı tam okumadım devamlı kullanldığı yazıyrdu ondan bu yargıya vardım , yoksa kimseyi kasıtlı yanlış bilgililendirmek istemem  ..
Ama genede iyi sayılmaz mı  ..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.