ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tolga8995
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2014 14:26
Son Ziyaret:
48 dakika önce
Toplam Mesaj:
117 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga8995
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bartin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga ÇELEBİOĞLU Bitkili Discus

SON 10 MESAJI

Spiny Eel - Tarak Balığı Hakkında
[QUOTE=EmreCev]Selamlar tam olarak hangi türü düşünüyorsunuz? Peacock ve tire track türlerini yıllarca besledim. Bir tanesi 10 yıldan fazla yaşadı.
Hiçbir şekilde diğer balıklara zarar verdiğini görmedim. En büyük sorun beslenmesi, kuru yem almıyorlar. Canlı yem olarak tubifex yiyorlar, dondurulup kurutulmuş (freeze dried) tubifex yemeye de zamanla alıştılar, ancak elden beslemek lazım, diğer balıklarla yem rekabetine girecek kadar hızlı değiller.

Kumu kazıp altına girerler, bitkiler sağlam köklü ise sorun olmaz ama yeni ekilmiş bitkileri yüzerken bulursunuz:) Kumunuz hafif bir malzeme ise (aktif toprak, kil, ince silis kum vs) kesinlikle darmadağın edeceklerdir. Keskin kenarlı bir kum da (hagen kum gibi) balıklara zararlı olacaktır. Kumunuzun altında toprak tabakası vs. varsa onu da dışarı çıkarırlar.

Ben eski moda dere kumu kullanmıştım, kazmakta sorun yaşamadılar ama ortalığı da fazla dağıtamadılar.

[/QUOTE]

Selam, Bir adet tire track bir adet fire red eklemeyi düşünüyorum. Beslemek sorun değil benim için donmuş kan kurdu ve fd tubifex kullanıyorum zaten. Saklandığı bölgeye uzatabilirim bitki maşasıyla. Zeminde tropica soil powder var ama saklanacağı çok fazla yer de mevcut tam sevdiği gibi. O yüzden kazmayabilir belki kazması çok da önemli değil. Asıl önemli olan büyüyünce neon, kırmızı burun gibi balıklarımı avlamaması. Özellikle fire red cinsinin çok büyüğü söyleniyor.

Aşağıya bıraktığım linkteki baya büyümüş mesela bu boya gelince ne kadar barışçıl olsa da neonlara saldıracağını düşünüyorum ben. Bu boya gelebilirse başka tanka alırım sanırım.

https://youtube.com/shorts/RyR2OlX9lnQ?feature=share
Macrognathus Aculeatus Sorusu
Bu balık bitkili tankta neon, rasbora gibi balıklarla bakılabilir mi yoksa büyünce onları avlamaya mı başlar?
Spiny Eel - Tarak Balığı Hakkında
Bitkili tankıma tarak balığı eklemek istiyorum, eklemek istediğim canlı 2 adet 8-9 cm boylarında. Bu canlı hakkında çok fazla bilgiye ve besleyen kişiye rastlayamadım o yüzden besleyen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Öncelikle 40 cm e kadar büyüyebildiği yazıyor, tankımda yer sıkıntısı yok hacim uygun bu sorun değil. Genelde saklanıp gece aktif olduğu ve çok barışçıl bir balık olduğu belirtilmiş ama aynı zamanda avcı, etçil ve canlı yem tercih eden bir balık olduğu da belirtilmiş. Benim asıl merak ettiğim biraz büyüyünce neon tetralarımı avlamaya ve diğer balıklara saldırmaya başlar mı? Neon ve kırmızı burun tetra ile sorunsuz beslediğini belirtenler de olmuş, yabancı hobicilerin taklarında da neon gibi balıklarla besleyenler gördüm. [EDIT]Tolga8995,2023-07-26 19:10:25[/EDIT]
Aquael Flow Heater Isıtıcı
Yüksek debili dış filtrelerde sorun olacağını düşünmüyorum.
Aquael Flow Heater Isıtıcı
[QUOTE=haig]

Merhaba bende bu ısıtıcı dan düşünüyorum siz bir cevap bulabildinizmi veya kullaniyormusunuz?[/QUOTE][QUOTE=haig]

Merhaba bende bu ısıtıcı dan düşünüyorum siz bir cevap bulabildinizmi veya kullaniyormusunuz?[/QUOTE]

Henüz bulamadım ama UV Filtre kullanıyorum bu ısıtıcı da onunla aynı şekilde dış filtreye bağlanıyor. Sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Aldığımda tecrübelerimi paylaşırım.
Aquael Flow Heater Isıtıcı
Merhabalar, Aquael Flow Heater 300w ısıtıcı almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar varsa nasıl bir üründür, tavsiye eder misiniz? Sizce artıları ve eksileri nelerdir?
Teşekkürler.

Ürün Linki:
https://www.atakanpetshop.com/aquael-flow-heater-akilli-akvaryum-isiticisi-300w.html
Makrakanta Ve Helena
Merhabalar, 540 litrelik tankıma adi salyangoz sorunundan dolayı 40 adet helena salyangoz atmıştım. Kısa sürede adi salyangozları temizlediler. Hobiyi bırakan bir arkadaşım 6 adet makrakantasını bana vermek istiyor. Birçok yerde araştırmama rağmen net bir cevap bulamadım, salyangoz canavarı diye anılan makrakanta helenaları da yer mi?
Bu konuda tecrübelerini paylaşacak olan forum üyelerine şimdiden teşekkür ediyorum.
Jbl Mi Eheim Mi?
[QUOTE=mehmetaydin]Tolga Bey merhaba.Eheim 2217 02 kullandım.240 litrede şahane iş gördü ve ses seviyesi çok düşüktü.Debisinde azalma çok az oluyordu.300 litrede eğer canlı yükünüz fazla olmayacaksa ekstra bir iç filtre desteği ile güzel seçenek olur.Aksi takdirde yeterli olmayacaktır.Jbl ise debi konusunda en sorunlu marka denilebilir.Kullananların çoğu bu durumdan şikayetçi.Önerim ya Eheim 2217 02 + iç filtre ya da daha yüksek debili bir seçenek.Mesela Fluval 406 tadından yenmez. [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler. Fluval 406 bütçemi biraz aşıyor ama değerlendireceğim. İç filtre olarak Eheim Biopower 240 kullanmayı düşünüyorum.
Jbl Mi Eheim Mi?
Merhabalar,

Yeni kurmaya karar verdiğim 300 litrelik akvaryum için dış filtre almam gerekiyor. Araştırmalarım sonucu üç model arasında kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum.

1- Eheim Classic 600 2217-01
https://www.hepsiburada.com/eheim-classic-600-2217-01-dis-filtre-pm-ptana1052217010

2- Eheim 2426 Experience 350
http://www.akvaryem.com.tr/Eheim-2426-Experience350-Dis-Filtre,PR-2070.html

3- JBL E901 Greenline
https://www.ozelyem.com/jbl-cp-e901-greenline-akvaryum-dis-filtre-900-lh


İkiside kendini kanıtlamış markalar, öncelikle birinci ve ikinci filtre arasında belirgin bir fark göremiyorum sizce hangisi tercih edilebilir? Birinci ürün boş olarak geliyormuş o bir dezavantaj benim için. Birde yine birinci ürünün 2217-02 modeli var sanırım o daha yeni bir model. Kullananlar yorum yapabilirse çok sevinirim.

Birde JBL var ki beni çok çeken bir ürün, debisi diğer iki filtreye göre az olsada onlardan aşağı kalacağını sanmıyorum. Ayrıca JBL dış filtrelerin son zamanlarda Eheim'den daha önde olduğunu söyleyenler de var. Diğer bir konuda 2217 modeli 20W, 2426 modeli 24W, JBL ise 11W enerji tüketiyor buda önemli bir husus.

İki markanın da dış filtresini kullanmış olanlar varsa artıları ve eksileriyle hangi modeli önerirsiniz? [EDIT]Tolga8995,2019-05-02 21:57:28[/EDIT]
Discus Fiyat Normal Mi
Küçük bir şehirde yaşadığımdan petshoplarda diskus nadiren bulunuyor. Her zaman alışveriş yaptığım petshopta discus buldum. 6-8 cm arası karşık discuslara 75 lira istiyor. Canlıların renkleri soluk geldi bana. Sizce yerli discus için bu fiyat nasıl? Bana biraz fazla gibi geldi. [EDIT]Tolga TS 67,2017-03-24 23:36:09[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.