ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murat_39
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2014 11:18
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2015 16:37
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat ÖZDEMİR
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Kirklareli
Meslek:
Endüstri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Buğday ununda kendiliğinden oluşan kurt nedir ?
Böcekleri dediğiniz gibi un  kepek vs tarzı birşeyin içerisine koyduğunuzda loş ortamda üretimine devam edebilirsiniz. Arada patates ilave edin bayılırlar. Balıklar için de süper ziyafet olur bu kurtlar:)
Quik ExPro 1200 tecrubeleri olan
Merhaba Quik dışfiltreyi 120*50*60 akvaryumumda yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Balık olarak toplam 23 adet +-10 cm cikletim ve 10 tane kadar 1 cmlik demasoni var. Benim kullandığım filtreye has mıdır bilmiyorum ama debisi çok düşük saatte 160 litre kadar(temizken). Biliyorum balık yoğunluğu biraz fazla ama iç filtre takviyesine rağmen suyum sürekli sarı. Bu nedenle ben çok memnun değilim. Ekonomik olarak fırsatını bulduğum gibi bir tane daha dış filtreyle takviye yapacağım.
KOSGEB Destekleri ve Akvaryumculuk
Merhaba Umut Bey 

Konuyu KOSGEB personeli olarak cevaplayım. Hatta en başından destek mekanizmasını anlatarak toparlamaya çalışayım.

Bahsettiğimiz destek KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında girişimcilere vermiş olduğu bir destektir. KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir kurumu olduğundan imalat ve hizmet faaliyetlerindeki işletmelere destekler verir. Kabaca örnekleyecek olursak; eğitim sağlık spor tarım hayvancılık faaliyetleri ile ilgilenen işletmeler desteklerden faydalanamaz. Ancak Petshoplar ticaret yaptığı için desteklerden faydalanabilir. 
Girişimcilik desteğine gelecek olursak Bu destekten faydalanabilmek için öncelikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına katılmanız gerekmekte. Bu eğitim 10 gün süren 70 saatlik bir eğitim ve tamamladıktan sonra Katılım Sertifikası sahibi oluyorsunuz. Almış olduğunuz sertifika sizin için desteğe ulaşmada bir anahtar niteliğinde. Sertifika elinize geldikten sonra işyerinizin resmi açılışını yapıyorsunuz ve ilinizdeki KOSGEB müdürlüğüne gidip işlemlere başlıyorsunuz. 
İlk yapmanız gereken bir iş planı hazırlamak. Bu iş planının hazırlanışını eğitimde öğrendiğiniz için sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. İş planınızı KOSGEB'e sunuyorsunuz ve bizde Kurula sevkediyoruz. Kurul sizi de davet edip İş planınızı değerlendiriyor ve eğer desteklemeye uygun görürse destek aşaması başlıyor. 

Destek aşamaları şu şekilde; erkek girişimcilerde 1. ve 2. bölgelerde destek oranı %60 bayanlarda %70, 3 4 ve 5. bölgelerde oranlar %70'e %80 şeklinde.
DEstek üst limitleri ise; açılış giderleri dediğimiz işletmenizi ilk açtığınız anda yaptığınız resmi giderleri en fazla 3000 TL'ye kadar destekliyoruz.
Kuruluş Dönemi Makine Techizat Desteğinde; işletmenin kuruluş anından itibaren 1 yıl içerisinde aldığı makine techizat ofis donanımı ve yazılımları en fazla 15000 liraya kadar destekliyoruz. 
İşletme giderleri desteğinde ise. işletmenin kuruldan ok aldığı tarihten sonraki 2 yıl içerisindeki işyeri kirası, personel maaşı, elektrik, su, makinelerin yakıtları ve telekomünikasyon giderlerini 12000 TL ye kadar destekliyoruz. 
Toplam 30000 TL olan bu kısım hibe yani geri ödemesiz olan destek. 
Ayrıca işletmenize alacağınız sadece makine techizatlar için 70000 TL'ye kadar 0 faizli ilk 2 yıl ödemesiz sonra 2 yılda geri ödemesi olan bir de kredi mevcut. dediğim gibi bu kredi sadece Makine Teçhizat için kullanılabilir ve yine destek oranları geçerlidir.

Konuyla ilgili olarak incelemeniz gereken tek adres www.kosgeb.gov.tr dir. Google a KOSGEB yazınca genel olarak ilk sırada danışmanlık firmaları çıkar ve onlarla iletişime geçtiğinizde sizden para talep ederler ayrıca yanlış yönlendirilen çok firma ile karşılaştık.

Konu ile ilgili linkleri buradan paylaşayım
Desteklenen sektörler
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/b.aspx?ref=16
Eğitim duyuruları
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Duyurular.aspx?ref=22
Girişimcilik Desteği 
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8

Ayrıca kafanıza takılan sorular için çağrı hattımız olan 4441567 yi istediğiniz zaman arayabilirsiniz

Saygılar
murat_392014-07-08 16:44:24
130*40*60 Şimdilik Malawi :) yeni akvaryumum
Maşallah Tolga Bey akvaryumunuz çok güzel. Balıklar da yavru vermeye başlamışlar bundan sonrası daha da zevkli olur. 

Suyunuzun bu şekilde berrak olmasında sanırım dış filtrenin de önemi var. Ben de 120*50*60 lık tankımda aynı filtreyi kullanıyorum ancak debi konusunda çok memnun olduğumu söyleyemem. Ayrıca suyum da sarımtrak. Siz malzeme dizilimini nasıl yaptınız ve hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?
murat_392014-06-10 17:07:05
balıklarda su yüzeyinde toplanma ve keyifsizlik
teşekkürler arkadaşlar 4 kez su değişiminden sonra balıklar kendine geldi. 

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
balıklarda su yüzeyinde toplanma ve keyifsizlik
[QUOTE=Caff]Suyu normal değerlerine getirmişsiniz anladığım kadrıyla. Balıklarınızın ciltlerinde herhangi anormal bir durum yoksa, normal su değerleriyle birlikte bikaç günde normale döneceklerini düşünüyorum.
Saygılar..
[/QUOTE]

cevap için teşekkürler. 

şuan gözlemlediğim ciltlerinde hafif kararma haricinde bir sıkıntı yok. bugün tekrar bi su değişimi yapıp değerleri daha da düzgünleştireceğim inşallah kazasız belasız atlatırız
balıklarda su yüzeyinde toplanma ve keyifsizlik
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Su yüzeyinde toplanma 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 360

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: toplam 23 adet 5-10 cm arası ciklet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): - 

Filitrasyon: quik expro 1200 dış filtre ve iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 1,5 ay önce mikofish


Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

merhaba arkadaşlar 19 mayıs tatilini fırsat bilerek 3 günlüğüne evden ayrıldım. ve tatile giderken yemi hanım biraz fazla kaçırmış geldiğimde su bulanıktı (tüm filtreler ve hava motoru açıktı) ve balıklar su üstüne toplanmış yüzmeden duruyorlardı.  geldiğim gibi %20 kadar su değişimi yaptım. o gün biraz düzelir gibi oldu ama hala bir değişiklik yok. icemanler sanki kararmış gibi. hatta tüm balıklar yüzerken efor sarf ederek tüm vücuduyla çırpınarak yüzüyor. cuma akşamı tekrar %40 kadar su değişimi yaparak tüm filtreleri de temizledim. Su şuan çok berrak bir durumda ama balıklardaki vaziyette bir değişim yok. genellikle su yüzeyindeler bazısı dış filtrenin çıkış borusunda akıntıya karşı duruyor. bazen de su üstüne vurup ses yapıyorlar. acaba bu neden olabilir çözüm olarak ne yapabilirim?

saygılar

Malawi Akvaryumu YENİ KURULUM
Tür bence zevk işidir ama benim aklıma bu görüntüde ilk demasoni geldi.  alpino242014-05-08 13:06:17
Elektrik Faturanız
[QUOTE=admire01]Arkadaslar ben adanada yasiyorum evim 180 metrekare cocuk odasinda cocuklar ders yapiyor oturma odasinda tv izleniyir salonda ben hd tv izliyorumki biliyorsunuz hd fazla elektrik tuketir devaminda bulasik makinasi camasir makinasi istici vs. Elektrikli aletler hergun calisiyor benim apartmanim 17 yasinda eski tip saatler takili dijital degil yani karsimda yeni bir apartman var ve arkadasim studyo dairede yasiyor akvaryumuda yok dijital saatli bina anlayacaginiz benim kadar elektirikli esyasida yok elektrik faturasi benle ayni geliyor 90 tl. Bende 3 adet akvaryum isiticilari isiklari 4 adet diss filtre hava pompasi vs. Ikimizinde fatursai 90 tl. Bilgim yok ama tek aklima takilan acaba dijital saatler problem olabilirmi tek fark bu kaliyor cunku.[/QUOTE]

Umut bey elektrikli cihazların enerji sınıfları bu konuda devreye ciddi şekilde giriyor. örneğin bütün gün çalışan buzdolabınız A+++ enerji sınıfıysa ve diğer arkadaşın B sınıfıysa sarfiyatlar ciddi oranda değişmekte. Ayrıca doğalgazla ısınan evlerdeki kombiler de ciddi oranda elektrik harcıyor. tabi bunun tam karşılaştırmasını yapabilmek imkansız. ama size gelen fatura diğerlerine göre uygunsa hiç sesinizi çıkarmayın ben öyle yapıyorum  
Elektrik Faturanız
Eski tarihte açılmış bir konu ama şöyle bir incelediğimde gözlerime inanamadım. o kadar fatura gelse hanım akvaryumla beraber beni de kapı önüne koyar herhalde. şuan bir adet 360 lt bir adette 20 litre akvaryumum var birinde 200 diğerinde 50W ısıtıcılar, Quik 1200 dış filtre ve eheim 400 hava motoru 24 saat açık ayrıca arada bir iç filtreyi ve akşamları da yatana kadar ışıkları açık tutuyorum elektrik faturasına yansıması 15 lira. daha önceden 25-30 lira arası gelen fatura şimdi 40 lira civarı geliyor. inşallah böyle gider deyip tahtaya vurayım :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.