ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mr Fussy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2014 02:51
Son Ziyaret:
23 Mart 2015 05:25
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Çetinkaya
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Içel
Meslek:
Kpss çalışanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Ucuza Malzemelerinizi Temin Edin Kandırılmayın
Hiç alışveriş yapmadım, yapacağım, alışveriş yapan arkadaşlarım var siteyle ilgili sorun yaşamadılar, bir sürü satıcı var, satıcının işlemleri hakkında araştırma size kalmış, elinizin altında bilgisayar var bu soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz, herşeyi devletten beklemeyin:), benim yada bir başkasının iyi yada kötü demesi yanlış olur, site sonuçta bir aracı, ebay den bir farkı yok. Ama alacağınız kişiyi,şartlarını siz seçeceksiniz.
Ucuza Malzemelerinizi Temin Edin Kandırılmayın
[QUOTE=Nuada]Aşağıdaki ürünlerin bedava kargo olanı var mı bakabilir misiniz? Ben bulamadım da.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=k1+bio+media


[/QUOTE]

http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=k1+media&initiative_id=QRW_20140522055937&productId=1865896225


Bilmiyorum değinildi mi, birde düzeni bilmediğimden belkide, yurtdışında tl karşılığı 100 tl  olan bir ürünü neden ben ülkemde 2 katı fiyatına alıyorum benim zoruma gidiyor. Bu ürünü o ülkelerde ithal ediyor nakliye,gümrük vergisi, kdv benzeri artılar onlarda da var ama , karı dahil 100 tl ye satıyorlar. Bizde vergiler yüksek deyip duruyoruz da çoğu gelişmiş ülkede de vergiler yüksek. Bu şekilde bu fiyata satılıyor, ülkemde ise ben iki katına alıyorum, toplu ithalat yapan şirketlerin de kar marjlarını çok yüksek tuttuğuna inanıyorum dolayısıyla, ne olsa bu ürünler bulunmuyor deyip kargo masrafınıda alıcıya ödettiriyorlar, artık bunu normal kabul ediyoruz ama normal olmamalı.
Aydınlatma Bulamama Sıkıntısı
Daha tecrübeliler dururken bana laf düşmez belki ama, renkler kelvin değerinin karşılığıdır galiba, yani istediğiniz rengin kelvin karşılığını bulun, sallıyorum günışığı (daylight) 6500 kelvini iafede etsin, satıcının bu gün ışığıdır demesine bakmayın, alın floresanı üzerinde yada kutusunda bu değere yakın bir sayı olsun 6500k yada 965( 9 verimliliği - 65 =6500k yi ifade etmesi lazım),  hiçbirşey yazmıyorsa almayın istediğiniz ürün olsa bile bundan ne yazıkki satıcılarda bihaber, illa üzerinde değerleri yazan bir markada floresan bulursunuz. Bunlar benim forumda okuduklarım bende bu forumda okuyarak öğrendim yanlışta biliyor olabilirim hiç yoktan bir fikriniz olsun istedim.
Silinebilir
İnterneti talan ettim ama bu iki markanın aktif topraklarınıuygun bir rakama temin edebileceğim bir yer bulamadım, elalemin ülkesinde vergisi dahil 100 tl civarına geliyor, hadi vergisini çık 80 liraya bize gelsin ama ama kargo parası dünya pahası, yok mu bunu ucuza yurtdışından uygun kargo maliyetine temin edilebilecek bir yer. Bulan buluyor bir şekilde ama kimsenin şurdan temin ettim dediğini okumadım, gözümden kaçtıysa orası ayrı tabi, hep yurtdışında bi tanıdığım getirdi açıklamaları vb., benimde var yurtdışında tanıdığımda kimseye yanında 9 kilo malzeme getir diyemem onuda bekliyemem yada şunu al kargo yaptır ben sana parasını gönderirim demek istemiyorum. O kadar şeyi yurtdışından ucuza temin edebiliyorken bunu neden temin edemiyelim diye soruyorum. Tamam hoş güzel birileri getirip hobicinin hizmetine sunuyor bazı malzemeleri kar ekliyerek ama bireysel olarak böyle ürünlere daha ucuza ulaşma imkanı varken niye hobimiz için fazla ödeyelim. 


Mr Fussy2014-06-06 00:55:48
TEPE SUMP YAPIMI
Boyutu baya var gibi üstteki tankın, alttaki akvaryuma nasıl oturttunuz acaba ağırda olması lazım çünkü
Yurdum moss u
Onun adını da yabancıya ithafen mi koymuşuz :),  belli bir adı olunca ondan bulamamışım galiba aramalarımda hep bildik türler çıkıyordu aramalarımda, adını öğrendiğimize göre tekrardan araştırma vakti şimdi
Yurdum moss u
Havaların ısınmasıyla, piknik sezonundan faydalanalım dedik, adi kızılağaç kozalağı falan filan derken bir yosun gözüme ilişti dere de, bütün moss isimleri yabancı olunca buda yerel moss u muzdur acaba diye düşündüm, şimdilik akvaryum dışında deniyeceğim bakalım rengi çok canlı, bu arada bu yosun u deniyen kesin olmuştur, deniyen olmadıysada buradan gelişmeleri sizlere iletirim. Neden bizim de türkçe isimli bir yosun türümüz olmasın :) bir umut işte.


Karides besleyenlerin dikkatine!
Biraz detay olacak ama ısırgan ıspanak vb. taze yaprakları verirken soğuk suya atıp birlikte kaynatmakmı daha iyi ( kullandığımız kaba ve su mikarına göre kaynama süresi uzayacaktır), kaynamış suya sonradan atıp 5 10 dakika beklemek mi iyidir, tabi aynı sorum bunların kuru yaprakları içinde geçerli, niye merak ediyorum besleyiciliğini kaybedip kaybetmeme ve dağılması gibi durumları minimuma indirebilmek için.
Karidesevi üretimi CRS ve CBS
Timur bey merhabalar, bende Mersim de yaşıyorum, malum yazlarımız baya bir sıcak, , narin türleriakdeniz sıcaklıkları çok etkiliyormu acaba, gölgede serin bir yerde tankı muhafaza etmek birazda olsa yeterlimidir,
Salyangozun türünü bulamıyorum
[QUOTE=YoKuSa]Japannese trapdoor benziyor. Antenlerinin biri uzun biri kısa mı?[/QUOTE]

Aynı uzunlukta antenleri

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.