ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karahitay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2014 17:24
Son Ziyaret:
17 Ekim 2014 14:38
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim atalay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kastamonu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

su kamplumbağası havuzu
çok anlamamakla birlikte pek tavsiye etmiyorum balkonda kaplumbağaya bakılmasını.
sıcaklığı sabitleyebilecek yeterlilikte donanımınız mevcutsa belki düşünebilirsiiniz.
kış uykusundan kalkmama ihtimalı yüksek.
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Gizem hanım foruma uğramaz oldunuz :)
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Daha önce de söylediğim gibi önce ki mesajlarda markaları Sera. bu plastik kabı teşhirlik saklıyorum akvaryumun kenarında bunda yaşamaz diye gösteriyorum meraklılarına. 
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Daha büyük akvaryum ve filtrasyon işini birkaç hafta sonraya bırakmak mali açıdan ben için daha iyi olacaktır ve farkındayım ki bunu yapmam gerek :) en kısa sürede tedarik edeceğim.
tosbağa'nın üstünde ki beyaz renkler açılıp yeşermeye başladı. Hatta bugün akvaryum içerisinde ki kabuğu tepetaklak ederek kabuklarını kaşıyodu çok hoşuma gitti ama fotoğraf almak için yakalayamadım.

Aşağıda ki fotoğraflarda ölüm kabı diye tabir edilen ve tosbişin daha önce yaşadığı kap mevcut. Dikkatli bakılırsa aynı tosbağanın üzerinde ki beyaz çizgi hizasında beyazlaşmalar mevcut. Sorunun kaynağını buldum sanırım ve hızla düzelmeye başladı.
Bu arada Gizem hanım tüm mama ve ilaçları Aydın ilinden tedarik etmiştim. Hepsi markalı ve kaliteli ürünler endişe etmeyin :)




karahitay2014-09-22 13:40:55
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Sondan başlayayım,
Aldığım şahıs plastik kapta bakarkan su seviyesi o beyazlıkla paralelmiş. Sorun kabuğun su görmemesi kaynaklı olduğu şüphesi doğdu bende.
Kara alanını çok çok sağlam yaptım ama biraz yüksek yapmak durumunda kaldım, suyu çok koyabilmek için. 
Akvaryum yaklaşık 75x50x40 diye hatırlıyorum. 
Mango kökü tedariği biraz sorun olucak gibi ama araştırmaya başladım bile dışarıdan tedarik adına. Bulunduğum yerde biraz zor temin edebilmek.
Renkli taşlar  2 yıldır su içerisinde ona güvenerek koydum bu saatten sonra salacağını salmıştır artık salmaz sanırım diye :)
Kum konusunda tatlı sudan aldığım kum gayet temiz durumda, ama yakından takip ediyorum tosbağayı herhangi bi sorunda çıkaracağım ilk şey kum olacak. İştahı oldukça yerinde
Tatlı su balığı kuru karides tetra marka yem ile besliyorum. Ara ara da canlı doğuran zamanından kalma su piresi atıyorum suya tutabildiğini yiyor :)
Canlı balık ile besleme konusunda oldukça kararsızım. Hem canlı balığa yazık hem de öldürür mü süründürür mü bilmiyorum ama komando çöpçüye hala bişey yapabilmiş değil :)
Kaşınma konusunu çözebilmek için denizden çıkmış bir kabuk attım fotoğraflarda görünür onu iyice sabitledim şimdilik onunla görsün işini mango kökünü tedarik edene kadar :)


Düzenleme: Verdiğiniz bağlantılarda ki gibi bi akvaryum yapabilirim elimde yavru akvaryumum ile bi şekilde birleştirerek yalnız büyük akvaryumu temizleyecek kapasitede bir filtrem olmadığı ve dış filtre masrafına giremeyeceğimden şuan için biraz uzak bi ihtimal olarak görünmekte. 
karahitay2014-09-20 22:00:05
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Bilal bey ve Gizem hanım hemen UV konusunu yanıtlayım. Akvaryum işyerimde ki 2x3m camın tam karşısında durmakta gün içerisinde direk güneş ışığı alıyor diye Uv düşünmemiştim ama tedarik edeceğim en kısa zamanda.

Bu arada taş konusunda eklemek istediğim birşey var. Zeminde bulunan kahverengi taşlar uzun süredir elimde malum kaplumbağa ile hemen hemen aynı renkte olduğu için bi miktar renk vermesi için yarım avuç kadar renkli taş ve cam attım :) yararlı değil biliyorum ama dayanamadım :)

Gizem hanım diğer sorularınıza gelince;
Akvaryumun çeyreği kadar takriben 25cm2 bi kara alanı mevcut fotoğraflarda da göründüğü üzere mavi örtülü kısım. tutunması kolay olsun diye o malzemeyi koymuştum.
tosbağa yaklaşık 1 haftadır bende ve daha öncesinde plastik kapta bakılmaktaydı. Plastik kaptaki su seviyesi nedeniyle aldığımda da kabuğu beyazdı. Şuan yeşermeler artıyor beyaz yerlerde. Zamanla geçeceğini tahmin ediyırum.
Taşlar canlı doğuran tankından kalma malzemeler, filtre ve ısıtıcı da öyle.  Markasını tam olarak bilmiyorum ama çok çok kaliteli bişey değil ufak ilçede temin edilebilen 30liralık filtre. ısıtıcım 200watt. su sıcaklığı +-27-28. taşların altında bolca kum bulunmakta. Deniz kumu inceliğinde dereden toplayıp 2 saat kadar pantolonumun sırılsıklam olması eşliğinde yıkadım :) Salınım konusunda tedirginliğim yok çünki tosbağayı atmadan önce 1 hafta kadar boş çalıştırdım. İçerisinde sadece komando çöpçü vardı. Suyun dışı için ise 60watt bi lamba bağlamayı düşünüyorum yada masaüstü lamba doğrultabilirim.
Kabuk boyu tahminen 8-10cm arası.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)
Yeni Kaplumbağa Teraryumu ve sorunlar
Merhaba,
Canlı doğuran'dan sonra şiddetle merak ettiğim kaplumbağa akvaryumuna geçiş yaptım.
Canlı doğuranda kullandığım ısıtıcı filtre ve aydınlatmayı kullanıyorum hal-i hazırda UV lamba düşünmüyorum çünki direk gün ışığını koca koca pencerelerden alır durumda akvaryum. 
Akvaryumu kurduktan 1 hafta sonra attım tosbağayı suya. 

Sorun ise Tosbağa'yı aldığımda kabuğunun üst kısmı bembeyazdı. Tahminim şudur ki daha önce ölüm kabı diye tabir edilen şu plastik çerçevelerde bakılıyordu. Su ile temas eden yerlerinde sıkıntı yok renk canlı ama suya temas etmeyen yerler beyazlaşmış. Zaman içerisinde geçeceğini tahmin ediyorum. Gaga taşı çarı olur diye ummaktayım ama yine de işin ehillerine danışmak istedim.

fotoğrafları eklemeyi umarım becerebilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim ilginize.


İlk canlı doğuran akvaryumum


geçen günlerde çektiğim güncel fotoğraflar, bitki konusunda çalışmalara başladım. 
bitki konusu dışında gittiğim yol doğrumudur? :)
görüntü kalitesi düşük birazcık cep telefonundan çektiğim için bitki akvaryumuna geçiş sürecini daha düzgün bi cihazla fotoğraflandıracağım 
karahitay2014-03-30 19:11:29
içinden çıkamadığım soru işareti.
dekor kaya değil yanlış anlaşılma oldu sanırım, akvaryumcunun gazabına uğrayarak zemini taşlarla doldurmak durumunda kaldım ve canlı doğuranlarda acemi olduğum için ikna etti satmak için. kanmış bulundum.
akvaryumumda salınım yapmayacağına emin olduğum 6 aydır kullandığım bi dekor var sadece yüksek meblaya satın aldığım. kıyamadım onu koydum sadece başka herhangi aksesuar yok. sadece endişe ediyorum balıklar ne olur diye bu bitki akvaryumuna geçiş sürecinde.

akvaryumumu tanıttığım link aşağıdadır.
http://www.akvaryum.com/Forum/ilk_canli_doguran_akvaryumum_k764442.asp
içinden çıkamadığım soru işareti.
Esenlikler;
bol taşlı az saklanacak yerli canlı doğuran tankımı bitkiliye çevirmeye karar verdim ama endişe ettiğim bi husus var.

şu an tankın içerisinde ki balıkları dışarıya taşıdığımda akvaryumu hazırlayana sistemi bakteri durumu oturana kadar nasıl yaşatacağım. evin içinde bir kaç haftalığına bi akvaryum daha kurma durumum yok. yavrular için akvaryum yapmayı da düşünmüyorum sık bitki örtüsünde saklanabileceklerini düşündüğümden.

tecrübelerinizi paylaşırmısınız?


Düzenleme, şuan forumu kurcalarken aklıma geldi.
20lt bi nano akvaryum kursam içerisinde 2 hafta kadar idare ederler sanırım. 
ama bu seferde o kadar ufak akvaryuma ne tür bi filtre koymam lazım? şelale filtre yada hava taşı idare eder sanırım?

not: verdiğiniz yanıtlara göre toplu sipariş vereceğim, şimdiden teşekkür ederim.
karahitay2014-03-30 18:06:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.