ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derya1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2014 12:51
Son Ziyaret:
28 Nisan 2014 11:35
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
derya yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

derya yılmaz

SON 6 MESAJI

bettam mangrow kökünden ölmüş olabilir mi
teşekkürler Ahmet bey zira sormadığım bir sürü şeye de cevap vermişsiniz. 4 senedir aynen bu şekilde bakıyordum.  bir gün hastalanmadı.aferin size şeklinde ki uslup kötü. yine de engin
bilgilerinizle zaman ayırdığınız için sağolun
bettam mangrow kökünden ölmüş olabilir mi
2014 de almıştım o zaman da çok küçük değildi. 10 nisan da kökü eklemiştim. ancak forumları defalarca okudum yanlış yapmayayım diye söylenenlerden fazla bile kaynattım. hemen eklemedim iyice salınım yapmadan. evet o beyaz dumanlanma dokusu için forumdakiler geçici demişti ancak balığımın ölebileceğini düşünmemiştim. su değişimine gelince her zaman tamamını değişir güzelce yıkardım değişik bişe yapmadım suyun ısısınıda elimle ayarlardım. köklerin eski olması mı daha iyi? yeni balık bakarsam ki bu pes etmişlikle emin değilim. kök kalsın mı..
 
teşekkür ederim cevaplarınız için.
bettam mangrow kökünden ölmüş olabilir mi

mangrow kökünü christmas moss için almıştım..gerekenleri okuyup yaptıktan sonra yerleştirdim..son günlerde biraz daha salınım yapmıştı..suyu değiştirdim ve balığım öldü..alakası olabilir mi..4 senedir bizimleydi..balıkçıya kökü alırken yaşını söylediğimde daha yaşar demişti..benden mi kaynaklandı acaba? fikri olan varsa yazarsa sevinirim. çünkü tekrar bakarsam betta bakarım bardaktan kurtarayım derken ölümüne sebep olursam çok üzüleceğim..

derya19032014-04-22 17:12:31
moss da dumanlanma
 teşekkürler..
evet kaynattığım suyu döktüm..temiz bi kapta bir kaç gün beklettim ve su kirlendikçe değiştirdim sürekli..salınımı azalamış görünce tekrar kaynattım temiz suda..sonra yine bir kaç gün suda beklettim ve akvaryuma koydum..bettaların bulanık sularını sevdiğini okuduğum için daha suyu değiştirmedim..çünkü edindiğim bilgilere göre moss bitkisi de hızlı yayılım için durağan ve fazla temiz olmayan su severmiş..bakalım ilerleyen günlerce göreceğiz..
derya19032014-04-17 15:31:51
moss da dumanlanma
hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için..aynı kökten başka bir parça koparmıştım..onda olmadı henüz..bi de, bir java moss bir chiristmas moss almıştım netten ancak satıcı etiketsiz yolladı bende tahmıni birini köklere birini tabana yaydım fileyle..umarım bu chiristmas olandır bu kadar  yeniyken anlayabilir misiniz hangisi olduğunu acaba :)
 
forumları okuyarak; kaynattım kökü salınım yapmasını bekledim günlerce..hala akvaryuma salınım yapıyor oldukça bulandı da ancak forumlarda öyle güzel bilgilere ulaştım ki, bu aşamaya gelene kadar defalarca soru sormak istemedim. hepinize tekrar teşekkür ederim iyi bir akvarist değilim ama bettamı çok seviyorum hakettiği ortamı sağlamak çabam yoksa bilgim çok sınırlı
moss da dumanlanma
merhaba yeni aldığım bitkimi mangrow köküne sarmıştım yaklaşık bi hafta önce. 20 lt akvaryumda tek betta bakıyorum. fakat iki günden beri hem kökte hem bitki de dumanlanma tarzında beyaz bi gölge var yer yer tüylenme gibi..nedenini bilen var mı acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.