ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
faithless
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2006 18:16
Son Ziyaret:
28 Ekim 2011 16:13
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur YILDIRIM
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1971
Yaş:
53
İl:
Izmir
Meslek:
Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur YILDIRIM
Çiğli/İzmir

SON 10 MESAJI

Su Yılanım.
Yıllar önce üniversitedeyken kaldığımız özel yurt odasında buna benzer bir yılan beslemiştik. Akvaryumun üzerini çok iyi kapatmanızı tavsiye ederim. Bizimkisi bir gece firar etmişti ve 3-4 gün boyunca bulunamamıştı. Bu süre boyunca bizim kattaki tuvaletleri kullanan yurt sakinleri en üst kattaki tuvaletleri kullanmak zorunda kalmışlardı. :)
salyangoz yiyen salyangoz( Anentome Helena )
İzmir'de veya Kargo ile Anentome helena alabileceğim bir yer var mı acaba ? MaltepePet stoklarında gözükmüyor. Teşekkürler.
Evdeki İlaçlama ve Karideslerde Ölüm
İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bildiğim kadarı ile bu böcek ilaçları böceklerin solunum sistemlerini felce uğratarak öldürüyor. Karidesler de böcek sayıldığından balıkları etkilemezken karidesleri öldürmüş olabilir. Not: tamamen tahmini bilgidir.
Evdeki İlaçlama ve Karideslerde Ölüm
3-4 gün önce apartman dolayısı ile ev ilaçlanmıştı. Eşime tembih ettiğimden evdeki akvaryumun üstünü kapatmıştı. Bu yüzden ilaçlama gününü zarar vermeden atlattık. Zaten ilaçlama sıvı şeklindeki ilaçlarla köşelere ve süpürgeliklere yapılmış. Havaya bir şey sıkılmamış. Ancak bugün yaptığım çok büyük bir salaklık sonucu elimde bulunan tüm karideslerin ölümüne sebep oldum. Su değişimleri için kullandığım tas akvaryumun yanında odanın köşesinde duruyordu. Akvaryumdan epey su eksildiği için bugün tamamlamaya karar verdim ve alışkanlıkla suyu bu tas ile doldurup döktüm. İlk tas suyu döker dökmez tüm kiraz karidesler (20 civarı, 2 hafta önce buradaki bir arkadaştan satın almıştım) ortaya çıkıp bilnçsizce zıplamaya ve ters dönmeye başladı. Tahmin ediyorum tasın içinde ilaç kalıntısı vardı. Olayı idrak edip akvaryum suyunu değiştirene kadar 10 dakika kadar geçti ve tüm karidesler öldü. Hatta 2 tanesinin yumurtaları alta inmiş ve dökülecek duruma gelmişti. Ancak ilginç olan bir nokta akvaryumdaki 5 tane yavru lepistes ve 4 tane elma salyangozu hiç etkilenmedi. Bu olay çevremizdeki kimyasalların ne kadar öldürücü olabileceğini gösterdi. Lütfen dikkat. Ben çok üzüldüm. Siz de üzülmeyin. Mutsuz
Bir aydır Co2 Çıkışı var.
Tavsiye edebileceğiniz maya markası var mı ?
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
45x25x35(Y) (40 L) bir akvaryuma sahibim. Resun CY-20 veya Tetratec EX-400 arasında kararsız kaldım. Bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir ? Teşekkür ederim.
Tanganyika Cichlid Ağzında Korsan Yavrular
Tanganyika gölünde doğal ortam ve taşıyıcı anne kullanan kedi balıkları.
 
faithless2008-04-19 03:23:04
Tabanı Kaplayacak Bitki -Hemiathus callit
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.  Akvaryumda taban malzemesi olarak aquaclay var. Akvaryum 60 x 30 x 40(y) ışıklandırma ise 1 x 18 w. grolüx, 1 x 18 w. daylight. Bu şartlarda bu bitki benim için hayal olacak demekki. Tekrar teşekkürler.
Tabanı Kaplayacak Bitki -Hemiathus callit
Merhaba, orta derecede bitkilendirilmiş bir akvaryum sahibiyim. Aşağıdaki linkte yer alan bitki (Hemiathus callitrichoides) ile akvaryum tabanını kaplamayı düşünüyorum. Bu konuda 2 sorum olacak:
1. Bu bitki bu iş için uygun mudur ?
2. Akvaryumun tabanı bitki ile kaplandığında çöpçü türünden balıkları akvaryumdan çıkarmam mı gerekiyor ? Bu tip balıklar yemlerini bitkilerin arasından bulabilir mi ?
 
Teşekkürler.
 
İlgili bitki:
faithless2008-02-27 14:29:20
Aquarium Lab Yazılımı
Merhaba, alakasız bir şey ararken bu yazılıma rastladım. Akvaryum hobisine ciddi olarak yaklaşan arkadaşlar için faydali bir yazılıma benziyor. Sitesi: http://www.aquariumlab.com/

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.