ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Umayhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2014 16:29
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2016 14:39
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

ACAYİP ACİL AKVARYUM VE BALIK TAVSİYESİ
Gaziantep'te canlı akvaryum bitkisi bulabileceğimi zannetmiyorum. Ayrıca akvaryumu kolay da temizleyebilmem gerekiyor.
ACAYİP ACİL AKVARYUM VE BALIK TAVSİYESİ
Öncelikle herkese merhaba. Acilen yardıma ihtiyacım var. Daha 14 yaşındayım, etüt merkezine gidiyorum. Orada 160 litrelik bir akvaryum var. Atılacağını söylediler ama ben akvaryuma bakabileceğimi ayrıca ortama daha elit bir hava kazandıracağını söyledim. Etüt merkezinin sahibi de kabul etti. Ama bunu birkaç gün içerisinde bitirmem gerekiyor. Daha önce akvaryumlarla uğraştım ama bu önemli yardıma ihtiyacım var. Sorularım şunlar:
1) Akvaryumun tamamı yosunlarla kaplanmış içinde de su var. Yosunlar her yere bulaşmış ve su yüzeyinde bile yüzüyorlar. İçerisinde de bolca süs var. (çömlek, renkli kum, taşlar, plastik bitkiler) Nasıl temizlerim?
2) Su filtresi var ama borular sararmış falan çalıştırmaya da korkuyorum bozulmuşsa belki diye baya hırpalanmış görünüyor çünkü. Bu boyutlardaki akvaryum için filtre tavsiyeniz nedir?
3) Akvaryumu giriş bölümüne yerleştirmeyi düşünüyorum. Ortam daha çok beyaz, açık meşe ve beyaz renkli hangi renkli balıklar kendini iyi gösterir? Akvaryum çerçevesi de beyaz.
4) Bakımına kadar üstlendiğim için hangi tür balıklar çok daha iyi bir ortam oluşturur? Bakımı kolay olanlardan seçin lütfen.
5) Gaziantep'teyim ve lütfen acayip değişik zor bulunan balık türleri söylemeyin. Çünkü burada onları satın alabileceğim çok iyi yerler yok.
6) Balık türleri genelde küçük olsun. Işıklandırmayı nasıl önerirsiniz?
Şimdiden herkese çok teşekkürler.Elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Sarı prensesler iyi olur gibime geliyor ama meleklerden de düşünüyorum. Isıtıcı, filtre falan bütçeye uygun önerirseniz iyi olur.
Java moss gibi canlı bitkiler bulabilirsem belki akvaryuma koyabilirim diye düşünüyorum. Temizlik için çöpçü balığı falan olur mu acaba?


Temizlemesi için de öneri verin lütfen. Kolayca akvaryumu temizleyebilmem lazım. Umayhan2015-03-31 23:47:55
Canlı Doğuran Çiftleşme
Yelkenkuyruk molilerim var. Beyaz-gümüşi falan. Evet akvaryumda 1 erkek 1 dişi var.
Canlı Doğuran Çiftleşme
Çok teşekkürler. Peki yavrular ne zaman doğar?

Canlı Doğuran Çiftleşme
Merhaba Arkadaşlar,
2 tane canlı doğuranım sanırım çiftleşiyorlar.  Petshopun erkek dediği canlı doğuran gopodlarıyla (en alttaki yüzgeç benzeri şeyler) dişiyi dürtükleyip duruyor. Sürekli birbirlerine sürtünüyorlar. Ayrıca dişimin karnı getirdiğim günden beri epey şişti. Sizce?
Umayhan2014-05-10 17:55:06
Canlı Doğuran Çiftleşme
Methabalar,
Canlı doğuranlar sınıfındaki molilerim sanırım çiftleşiyorlar. Akvaryumda beraber bir o yana bir bu yuna çok hızlı yüzüyorlar. Ara sıra birbirlerine sürtünüp duruyorlar ve akvaryum dibinde hareketsiz durup birden hızla yukarı yüzüyorlar. Acaba bunlar ne anlama geliyor? Lütfen yardımcı olun.
Akvaryumum İçin Balık Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,
Hayvanları çok seviyorum ve uzun zamandır bakıyorum. Tavşanım var ve kardeşim onu çok kıskanıyor. Bundan dolayı ona 10,3 hacminde (litre) (35-21-14 ölçüleri) bir akvaryum aldım. (Balıklara kesinlikle dokunmuyor, biraz korkuyor.) İçinde 2 tane beyaz yelken kuyruk moli var. 
(Yelken kuyruk moliler 3-4 cm falan.)
1)Bu akvaryum moliler için yeterli olacak mıdır?
2)Ne tür bir filtre almalıyım? Isıtıcı gerekir mi?
3)Başka balık türleri alabilir miyim?
4)Canlı bitki için ne tür önerirsiniz? (Java Moss düşünüyorum...)
5)Bu akvaryumda hangi türler beslenebilir?
6)Acemiler için ne önerirsiniz? (Balık cinsi/akvaryum falan...)
7)Akvaryum sadece geçici yenisini yaptıracağız. Boyutları ne olmalı?
Biraz bilgi alabilir miyim? Lepistes falan dediler ama bilemiyorum. Balıklar uzmanlık alanım değil ama balık dışında bütün hayvanlara uzmanlıkla baktım. Akvaryumculuk da yeni hobim. Acemiler için nasıl akvaryumlar ve balıklar önerebilirsiniz? (14 yaşındayım.  Küçüğüm daha. Biraz yardımcı olun lütfen.)

Umayhan2014-04-30 23:16:07
Akvaryumum İçin Balık Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,
Hayvanları çok seviyorum ve uzun zamandır bakıyorum. Tavşanım var ve kardeşim onu çok kıskanıyor. Bundan dolayı ona 10,3 hacminde (litre) (35-21-14 ölçüleri) bir akvaryum aldım. (Balıklara kesinlikle dokunmuyor, biraz korkuyor.) İçinde 2 tane beyaz yelken kuyruk moli ve 1 japon balığı var 5-6 cmlik. Bunları ayırmayı düşünüyorum. Japonu ayıracağım ama birkaç sorum var. (Yelken kuyruk moliler 3-4 cm falan.)
1)Bu akvaryum moliler için yeterli olacak mıdır?
2)Ne tür bir filtre almalıyım?
3)Başka balık türleri alabilir miyim?
4)Canlı bitki için ne tür önerirsiniz?
5)Bu akvaryumda hangi türler beslenebilir?
6)Acemiler için ne önerirsiniz? 
Petshop bana ciklet önerdi ama ben daha önce bir ciklet akvaryumu baktım. İçinde 4 tane küçük çöpçü, 1 tane de elma salyangozu vardı. 1 hafta içinde elma salyangozu dışında bütün balıkları yedi. O yüzden güvenemiyorum. Biraz bilgi alabilir miyim? Lepistes falan dediler bir diğer konuda da bilemiyorum. Balıklar uzmanlık alanım değil ama balık dışında bütün hayvanlara uzmanlıkla baktım. Akvaryumculuk da yeni hobim. Yeniler için nasıl akvaryumlar ve balıklar önerebilirsiniz?

Umayhan2014-04-30 18:42:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.