ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlmondX
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2014 17:06
Son Ziyaret:
25 Ekim 2015 21:06
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Irmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu Baligin Turu Nedir
Kesinlikle mpanga
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Yemi yaklaşık bir hafta önce kestim. Söylediklerinizi yapacağım gelişmeleri buradan yazarım ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Sorunun yemden olduğunun anlaşılması üzerine,
Arkadaşların yorumlarını bekleyeceğim doğrusu şimdilik.
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Mesut bey'in yem sorusuna gelince bir arkadaştan çok sayıda balık aldım balıkların yanında hediye olarak yem verdi bir aya yakın elimde bekledi yem bitince toptancı gelene kadar bu yemi vereyim 3-4 gün dedim o yemleri verdim hastalığın patlak vermesiyle yemin verilme dönemi aynı zamana denk geliyor hemen hemen. O yemden bir arkadasimada vermiştim onu aradım bugün sordum bir kaç gün önce onda da aynı şekilde ölümler başlamış ben yemi alınca o yemden vermeyi bırakmıştım yani 4-5 gün o yemden attım balıklara o yemin tam olarak ne yemi marka ne bilmiyorum arkadaş çuvalla alıyor ve balıklara sürekli ondan veriyor gözümle görmüştüm sonuç olarak büyük ihtimalle sorun yem ama artık bundan sonrası için ne yapabiliriz onu bilmiyorum [:(][:(]
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Bugün yine 45-50 balık öldü :(

Bu ne biçim bir iştir 5 yıldır balık besliyorum böyle birşey görmedim artık ne yapacağımı bilmiyorum çok sevdiğim bu akvaryum hobisini birakacam az kaldı :(
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Öncelikle her iki resimdeki balikta aynı balık.
Hastalıktan önce haftada 10 günde bir degistiriyordum şimdi ise ilaca göre değişim yapıyorum.
Ayrıca degisimdeki su ile arasında max 2 derece oynar çünkü aynı yerde bekletiyorum suyu ancak depo yerde belki 1-2 derece düşük olabilir.
Filtrasyonu pipo ile yapıyorum 10 günde birde dış filitre bağlıyorum 12 saat filan ama suan dış filitre kullanmıyorum hastalık bulasmasin diye.

Benim en çok merak ettiğim balığın kuyruğunu yerden kaldiramayip yuzemeden adete surunur gibi hareket etmesi ve durduk yere kafasını sağ yada sola sert pike şeklinde yapmasının nedeni ne acaba [EDIT]AlmondX,2015-10-12 00:05:52[/EDIT]
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Valla en az 80-100 balık öldü. Maddi kısmında değilim canım sıkılıyor.

Buda 2. Söylediğim belirtideki siyah lekeler.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/162564/IMAG0854.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/162564/IMAG0855.jpg[/IMG]
Neler Oluyor Baliklarim Ölüyor :(
Merhabalar
15 tane akvaryumum var . Kendi çapımda hem üretim yapıyorum hemde hobimi yapıyorum. Yaklaşık 15 gün önce genel olarak tüm akvaryumlarimda bir sıkıntı oluştu balıklar bir kısım balıklar halsiz yerde bir kısmı yine halsiz su yuzeyindelerdi büyük çoğunluğunda ise sıkıntı yoktu hava yı yukselttim bir miktar su değişimi yaptım ne olduysa ondan sonra oldu peş peşe ölümler ve çeşit çeşit belirtiler. Uzun uğraşlar sonucu bir çok akvaryumu duzelttim gibi ama 4 akvaryumdan ne yaptıysam sonuç alamadım.

3 farklı belirti görüyorum.
* Balık kuyruğunu kaldiramiyor adeta yerde suruyerek geziyor. Yüzerken bedenini kullanamıyor.
*Balığın yüzeyinde yer gözetmeksizin siyah lekeler oluşuyor giderek yoğunlaşıyor ( bununla ilgili resim paylaşıyorum )
* Balık sakin dururken birden başını sağa yada sola sert bir şekilde vurur gibi sallıyor bir birilerinin yuzeylerini yer gibi kemiriyorlar bir çoğunda yara oluştu. Ve yüzerken baygın baygın yuzuyorlar.

Tam olarak sorun ne bilmiyorum uzun uğraşlar vermeme rağmen bir türlü net çözüm alamadım aslında hastalık tam olarak ne çözemedim.

Tedavi olarak deep metilan,deep klor giderici,sera baktopur tablet ve damla ayrıca çok az miktarda tekfin 250mg bir gün uyguladim.Ek olarak Tuz.

Akvaryumlar 120*45*45 dir. Damizliklar 20-25erli civarında akvaryumlara dağıtilmistir tek akvaryumda 40 adet vardır hastalık nedeniyle bolemiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
Sarı Prenses Göz Sorunu
[QUOTE=mülki] Yalçın bey ,alakası yok demişsiniz ancak balığınızın göz fungusu olduğunu , ve iç parazit de olabileceğini ilk mesajımda belirtmiştim, sanırım gözünüzden kaçmış. Resimlerde beyaz benekle ilgili bir durum görünmüyordu ama muhtemelen fotoğraflar net olmadığı içindir. Balığınızı kurtarabildi iseniz siz ve balığınız için çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun.[/QUOTE]

Göz sorunu olan balık için söyledikleriniz doğru olabilir. Ama bugün balıkları incelediğimde beyaz benek gördüm. Ve genel olarak baygın olmalarının bir kenara çekilip bekleşmelerinin mesela motor ısıtıcı gibi ekipmanlaırın arkalarında saklanmalarının sebebi bence iç parazit. Şimdi bu illet hastalıklardan nasıl kurtulurumun derdindeyim. balıklar tek tek ölüyor. 2 Gün içinde 6-7 balık öldü. Aynı hastalıkloa geçen senede karşılaştım ama bir türlü engel olamadım. Naptıysam. Ve 12 akvaryumumda toplam 700-800 balığım küçüklü büyüklü sırf bu yüzden tükenme noktasına geldi . En son 100 tane filan kalınca bir arkadaşa vermiştim.
paslı prenses doğum
ilk yavrusuysa kusturmamanızı öneririm. genelde sıkıntı olmuyor ama balık ürküp bir daha yavru almayabiliyor, veya alıralman bir kaç gün içinde geri atabiliyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.