ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2006 03:51
Son Ziyaret:
06 Ekim 2008 15:07
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Esin Mildan
Doğum Tarihi:
20 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Medya
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

75 lt:9 neon tetra,7 siyah tetra, 1 siyah moli, 1 inci gurami, 1 cüce vatoz.
40 lt: 3 dişi lepistes, 2 erkek lepistes, 1 cüce vatoz.

SON 10 MESAJI

yavrular nerede?
Buldum! En iyisi ben gidip, 3 dişi 1 erkek lepistes daha alayım akvaryuma:D
Kendi yavrularımla akvaryumu kalabalıklaştırmak istiyodum ama kısmet değilmiş...
lafayette2008-03-07 18:06:22
yavrular nerede?

Hepinize, teşekkürler!

Şunu da eklemeliyim, daha önce başka bir erkek yaşadı o dişilerle, bir ay kadar sonra öldü. bu durumda o da mı kısırdı acaba, yoksa dişilerim mi kısır? Akvaryumun değerlerini de ölçtüm hepsi normal, haftalık su değişimlerini aksatmamaya çalışıyorum. Daha ne yapayım ki, nerede yanlış yapıyorum anlamadım:(
yavrular nerede?
[QUOTE=metinerturk]Isıyı 28 yapmalısın.Bitkiler bu ısıya dayana bilir mi ?Haftada 1 kez canlı yem vere bilirsin.Akvaryuma küçük mango kökü ekle.Bitkiler için zararlı ama lepisteslere biraz tuz lazım.Farklı yemler kullan.Filtrenin çok güçlü olmaması lazım.Yavruları çekebiliyor.Aklıma gelenler bunlar.[/QUOTE]
 
Isı 28 derecede sabit, akvaryumda mango kökü var, bitkiler çok arsız ve hiçbir şeyden etkilenmeyeceklerine eminim:D filitre de yavruları çekecek kadar güçlü değil:)) çünkü bir keresinde hamile gelen dişi doğurmuştu, ozaman fazla bitkim yoktu ve 5 yavru bu filtrenin altında saklanıyordu, o yavrular büyüyemeden öldü, akvaryumun bugüne kadar gördüğü yavrular onlardı ve sadece 1 tanesi yaşamayı başardı. acaba erkek mi kısır? lepisteslerin bir çiftleşmeden 8 kere doğurduğunu duymuştum, o zaman benimkiler hiç mi çiftleşemedi acaba:S bilemiyorum sorun nerde? yardımınız için teşekkürler...
yavrular nerede?
Herkese Merhaba
 
Benim 40 lt'lik bol bitkili lepistes akvaryumum var. Bitkilerim akvaryumun bir köşesinde, erişkin lepisteslerin giremeyeceği kadar sık, yani yavruların rahatlıkla saklanacağı gibi. Akvaryumda şuan 3 dişi 1 erkek ve bir yavru erkek lepistes var. Nasılsa doğuruyorlar diye sayıyı az tuttum. Bu akvaryum 6 aydır var. bu dişiler ise en yenisi 3 aydır var. ama hala hiç yavru yok. Her ay heyecanla bekliyorum, her gün tek tek inceliyorum, erkek dişilerle çok da ilgili ama neden hiç yavru olmuyor, arasıra karınları şişiyor gibi oluyor ama sonra yine iniyor, yavru oluyor da ben görmeden üç tane balık hepsini ne arada yesin? Yavru almak istiyorum, deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
SaRCoPhiLiuS2008-03-07 20:38:04
cüce guramim yüzemiyor!!
Suyun değerlerine baktım, gayet normal değerler, yani guramilerden çok daha hassas olan neonlar bile sağlıklı yaşıyor. Cüce guramim acaba eşi ölünce strese mi girdi, yalnızlıktan mı, hep diğerini kovalardı, hareketliydi. Tam 4 gündür akvaryumun dibinde yatıyor. hastalık mı, bakteri mi, stres mi bunu anlayabilir miyim?
cüce guramim yüzemiyor!!
Guramim hala akvaryumun dibinde yatıyor, yüzemiyor, yem yemiyor ama hala yaşamaya çalışıyor... eminim çok acı çekiyordur. ama benim elimden bir şey gelmiyor. Bu durumla daha önce karşılaşan kimse yok mu? akvaryumda çöpçüler ve neonlar var, bir hastalıksa onlara da bulaşabilir mi? Yardım lütfen.
cüce guramim yüzemiyor!!
Bariz bir şişlik yok. Ne olmuş olabilir ki?  
cüce guramim yüzemiyor!!
6-7 aydır akvaryumumda bulunan 2 cüce guramimden biri 2 hafta önce ölmüştü, son bir kaç gündür diğer guramim de akvaryumun dibinde yatıyor ve yem yemiyor, yüzemiyor. Yukarıya doğru çıkmaya çalışsa da sanki bir şey onu geri çekiyor gibi hızla dibe batıyor.
Bu durumda ne yapabilirim. Ölmemesi için yapabileceğim bir şey var mı? Bilenler yardım ederse çok sevirim.
eren the legend2007-04-20 10:19:49
taşınmaya yardım

Teşekkürler Mertcan Bey,bu sözünü ettiğiniz plastik kutuları nereden bulabilirim acaba?

Fatih Bey, ben aslında akvaryumun suyunu yarıdan aza kadar boşaltıp balıklarla birlikte götürmeyi düşünüyordum ama, akvaryumun dağılma ihtimali varsa böyle bişeyi hiç yapmayayım, fakat akvaryumu tam olarak boşaltırsam da, akvaryumun ayladır oturmuş dengesi bir anda bozulacak. Bu gerçekten tahminimden zor bir iş. Bilen birileri lütfen yardım etsin.

taşınmaya yardım

2 gün içinde taşınıyorum. Riskler neler, nasıl önlemler alabilirim ve bu işi nasıl en sağlıklı şekilde halledebilirim, balıklarımı çok seviyorum ve bir tanesini bile kaybetmek istemiyorum. bilen kimse yok mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.