ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurozturk00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
73
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Temmuz 2014 10:56
Son Ziyaret:
28 Ocak 2024 20:35
Toplam Mesaj:
175 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür Öztürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
İşçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özgür Öztürk

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum
[QUOTE=EMRECAN12][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212738/010920232054201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212738/010920232054251.jpg[/IMG]

Arkadaşlar 50 lt bi akvaryum kuruyorum betta ve lepistes düşünüyorum bitki önerisi verebilirseniz sevinirim[S][/S][/QUOTE]
Kesinlikle akvared ten bitki almayın. Bana çürük bitki sattılar. Çöp olması gereken bitkileri satmışlar.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

İnsanları zan altında bırakacağınıza dönüp de geriye nerelerde yanlış yaptım da rayına oturtamadım akvaryum işini deyiverin bir zahmet! Üstesinden gelemediğiniz durumlarda ürünlere, okuyup aydınlandığınız(!) site bilgilerinden sonra bir takım mitlere ve insanlara suç atmak, hatalarınızı paklamıyor malesef. Pipo filtre de bu yaklaşımla size yol aldırmayacak; emin olun. Sorun tamamen hobiye yaklaşımınızda çünkü!

Keyifli hobiler.[/QUOTE] kimseyi zan altında bırakmıyorum, bu işin doğal bir döngü olduğunu çokta hassas bir şey olmadığını söylüyorum. Ve deneyerek görmenin daha az maliyetli olabileceğini. Ben rayına oturttum ben 2011 den beri akvaryumu olan hatta çocukkende vardı ama onlar sayılmaz. İlk zamanlar herşeyi almaya çalıştım. Filtreme sürekli yeni malzemeler eklerdim. Su düzenleyiciler, belkide 10 çeşit yemim vardı. Sonra bunun böylede olmasa olabileceği konusunda yazılar okudum. İlk şüphem su sıcaklığı olduğu. Bu kadar hassas olmamalı ne kadar tropik iklim olsada en azından gece gündüz farkı oluyordur diye düşündüm. Bunun üzerine malavi gibi göllerin su sıcaklığını, geçtim suyun her metresinde ph ında çok farklı olduğunu öğrendim. Sonra anladım ki bu iş ticari firmaların anlattığı gibi değil. Sonra aquariumscience sayfasını buldum. Bazı konularda safsata olabilir. Bilmiyorum. Bu arada burada ticari kaygı güden insanlar olabilir. Ben kimseye suç atmadım bu arada, ticaret her alanda aynı.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=HOPPALA]

Kalite ve güven satın alınamaz derken seachem, jbl gibi ürünleri baz almıştım. Malum konu akvaryum ürünleri. Ve konunun zaten insan gıdası ile bir alakasıda yok. Ayrıca, güvenli gıda tüketenler ile tükettiğini sananlar gibi bir sorunsal var. Bu ikisini iyi ayırt etmek gerekiyor. Organik sertifikalı ürünlerde ticari olup firmanın aldığı sertifikasyonlarda kolay bir şekilde alınabilmektedir. Ücretini verirseniz pek çoğu alınabilmektedir. Bir ürünün gerçekten organik olabilmesi için pek çok süreç gereklidir. En basitinden bir ürünün organik olabilmesi için yetiştiği alan veya toprağın (çevreside dahil) en az 20-25 yıl kadar temiz, işlenmemiş olması gerekir. Çevresinde kimyasal ilaç, gübre vs kullananlar varsa sizin toprağınızda etkilenir. Sertifikasyonları almak ile ürün gerçek manada organik olmaz. Bu konuları içeriden bildiğim için özet olarak yazmak istedim. Yani kime göre güvenli gıda?.. Misal, paket arkasında koruyucu madde yazmaz, hatta koruyucu içermez yazabilir fakat hammadde bazlı koruyucu kullanılmış olabilir. Pakette belirtilmeside zorunlu olmadığı için koruyucu yok diye düşünürsünüz ancak üründe aslında koruyucu bulunur. Bunun gibi çok tip yöntem var.[/QUOTE] bu anlattıklarınıza istinaden ticari firmalara gücenmetyin. Bu hobide de insanlar bilmiyor diye herşeyi sattılar. Bu sitede de çok sayıda firmalar ile iş yapan veya firma sahibi insan var. Buraya da çok güvenmeyin.
Yosun Sorunu
[QUOTE=Laye]


Dostum selamlar.

Beta ile olur mu bilmem ama sae balığı çok iyi yosun yiyor bende var süper bir balık. Akvaryum küçük istersen bir elma salyangozu al. Bende ki salyangozlar çok iyi yosun yiyor. Yosun sorunu hiç yaşamadım ama yosunlu kaya getiriyorum akvaryuma onları yiyorlar öyle tecrübe edip konuştum. Beta balığı çok iyi bir dönem bende beslemiştim. Size keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim...




Ufak bir iç filtre alsan iyi olur.
Pipo filtre sık temizlenmemeli, temizlenince de akvaryum suyu ile temizleyip bakteri kaybını aza indirilmeli. Elma salyangozu alsan üremez. Eş alırsan dahi yumurtasını akvaryumdan alırsın üremezler. ( suyun dışına yumurta kesesi bırakırlar) bende böyle akvaryum vardı. Pipo tek yeterli olmuyor bazı koşullarda. En iyisi ufak bir iç filtre al. Suyun sık kirlenmesi bakteri kültürü oturmamış demektir. Sürekli su ekleme haftada bu akvaryum için ℅40 yeterli dostum. Koyduğun sular çeşme suyu ise en az 2 gün dinlendirilmeli. [/QUOTE] iyi hobiler. Öncelikle akvaryumun güneş görüyormu. Güneş gören bir yerdeyse yosun olur, aydınlatma kullanıyorsan fazla aydınlatma yosun oluşumuna neden olur. Ayrıca iç filtre ve pipo yerine şelale tipi bir filtre daha iyi olabilir. Oluşan yosunları en iyi temizleyecek canlı nerite salyangozu. Bir iki tane yeterli olur bir kaç gün sonra darkı görürsünüz. Ayrıca nerite salyangozlar akvaryum ortamında üremez.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=HOPPALA]

Ne kadar güzel bir örnek. Fevkaladeninde fevkinde bir mantık.. [:x]

Ürünler hakkında mantık dışı yorum yapmanız markaları/ürünleri kötü ya da işlevsel kılmaz.

Siz daha az para verip alternatif yerli ürünlere yönelebilirsiniz.

Ayrıca, kalite ve güven satın alınamaz. [8)][/QUOTE] Alınıyor, parası olan kaliteli ve güvenli gıda tüketebiliyor. Olmayan gdolu katkılı, koruyuculu gıda tüketiyor. Ticari ürünlere bu kadar güvenmeyin her zaman şüphe edin. O kadar parayı bu tip ürünlere verene kadar, kendinize küçük bir akvaryum kurun ikinci el sunsun dış filtre alın deneyin. Bu döngü doğal bir sistem. Acyaip acayip ilaçlara, malzemelere gerek yok. Hem dayınızın oğlunuda dinlemiş olmazsınız.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Bakteri kültürlerinin sistemi başlatmada hızlı ve başarılı olduğu, matrix in de laboratuvar test sonuçlarının yayınlandığı bilimsel yayınlar var. Bakın, ‘dayımın oğlu şöyle yapmıştı da, böyle oldu’ tarzı iddialar ve atıfsız, safsata tablo ve çizelgelerin olduğu malum internet sitesinden bahsetmiyorum! Biraz araştırınca kolaylıkla ulaşabileceğiniz yayınlardan bahsediyorum! Kimsenin markaperest bir yanı yok; nasıl daha pratik bir başlangıç yapılırın hesabını güdüyoruz. Bunu da markalı ürünler başarılı bir şekilde yapıyorsa neden kullanılmasın? Neden boşa para olsun?

Tercihinizi ‘param cebimde kalıyor’ metodu olarak gördüğünüz anonim yazarın sitesinin yönlendirmesinden yana kullanabilirsiniz. Bunu tercih ediyorum dersiniz ama tutup da şunu kullanmayın, böyle yapmayın derseniz bunun altını nedenleri ile doldurmakla yükümlüsünüz. Yazdıklarınızı takip eden ve uygulamak isteyen yeni hobiciler de olacaktır; yanlış yönlendirebilirsiniz.

Keyifli hobiler.


[/QUOTE] kellogs firmasının da kahvaltılık gevreğin en iyi kahvaltı olduğuna dair bilimsel kanıtları var. En besleyici kahvaltı. Sonuçta parayı verince bilimide satın alabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz dünyada herşey ama herşey alınıp satılabilir.
Lepistesler Hakkında Soru
Seachem sera gibi markaların ürünlerine bol bol para verin. Daha sık su değişimi yapın suya her seferinde bakteri kültürü su berraklaştırıcı vs. En pahalısından kullanın. Filtrenizde mutlaka eheim substrat ve Seachem matrix gibi pahalı malzeme kullanın. Mutlaka filtrenizde karbon kullanın her hafta değiştirin. En doğru bilgiyi ticari firmalardan bulabilirsiniz. Yemleri, aldığınız yemlerin üzerinde tavsiye edilen miktarda kullanın, en az 5 çeşit yem kullanın.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=lojistisyen]

Bu uyarı ile son anlattığınız ne kadar tezat.[/QUOTE][QUOTE=lojistisyen]

Bu uyarı ile son anlattığınız ne kadar tezat.[/QUOTE] değil.
Konuyu baştan okursanız kurulum çok yeni zaten filtre bu kadar erken açılmaz. Zaten arkadaşın sorunu döngünün hemüz oturmaması. Birde kalkıp filtre temizlerse sorun daha uzun süre devam edecek. Siz neye göre yorum yaptınız anlamadım. Ben son yorumumda da filtre akla geldikçe açılmaz yazdım.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=lojistisyen]

Dış filtre temizleme konusunu anlamadım. Neden temizlenmiyor?
[/QUOTE]
Dış filtre zırt pırt akla geldikçe açılmaz. İçindeki malzeme çeşmeden alınan suyla yıkanmaz. Akvaryumdan çekiken suyla süngerler bir iki sefer sıkılır bırakılır. Fazla pisliği atıkır ve yeniden yerleştirilir varsa elyaf değiştirilir. Bunuda filtrenizin kalitesine göre debi düşüşünü gözlemleyerek yapılır. Biolife markasının bir filtresi var işin açıkçası tavsiye etmem ama içindeki malzeme sadece sünger ve uludağ üniverstesinde deneysel olarak incelenmiş ve amonyağı çokta iyi bir şekilde uzaklaştırdığı kanıtlanmış. 30 25 ppm sünger fazlasıyla yeterli. Yaptığımız roket bilimi değil, bir miktar suyu doğal yollarla bakteri ve amonyaktan arıtmak.
Lepistesler Hakkında Soru
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

O sitede iddia edilen, filtre malzemelerin yüzey alanı ve işlerliğine dair istatistik verilerinin hiç bir bilimsel kaynağı yok. Aynı şekilde akvaryum döngüsüne dair iddia ettiği şeylerin de. Anonim bir yazar ve bol bulduğu alanda sallıyor sadece.

Ticaret yapmak mı? Ben hobiciyim, petshop veya üretici değilim ne ticareti?[/QUOTE]
Hiçbir ürünün bilimsel kanıtını bulamadım, işletmelere bize ürün satmak için birçok şey uyduruyor. İşin açıkçası birçoğu benim en başımdan mantığıma oturmuyordu. 2 yıldır filtremde sünger ve çok az elyaf kullanıyorum. Elimde sachem matrix purigen substrat var ama kullanmıyorum. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Sizde hobiciyseniz. Bir akvaryumunuzda deneyin çok birşey kaybetmezsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.