ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gluglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2014 23:47
Son Ziyaret:
14 Nisan 2015 13:49
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cenk Gur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

akvaryum suyu
Arkadaşlar çeşme suyunu akvaryuma dinlendirmeden koymak, suyun içerisinde bulunan klorun akvaryum içerisinde bulunan faydalı bakterilerin (nitrifikasyon bakterileri)  ölümüne sebep olabileceğinden dolayı önerilmiyor. Suyu dinlendirdiğimiz takdirde klor uçuyor ve akvaryum içerisindeki faydalı bakterilere zarar vermemiş oluyoruz. Suyun dinlenmesi sırasında nasıl bir kimyasal tepkime meydana geliyor bilmiyorum ama dinlendirilmemiş ve dinlendirilmiş su örneklerini test kitleri ile incelediğimde gerçekten klorun kaybolduğunu gördüm.
Sonuç olarak akvaryuma koyacağınız suyu 1 gün süreyle bir kova ya da leğende dinlendirirseniz balıklara verebileceğiniz olası zararın önüne geçmiş olursunuz.
Molly balığım hamile mi?
Sudaki yüksek nitrit ve nitrat sebep olmuş olabilir. Yavruluk kullanırken dikkat edeceğiniz bir diğer nokta da yavruluk bölgesindeki su sıcaklığı. Eğer ısıtıcınız ve yavruluk akvaryumun farklı köşelerinde ise ve akvaryum içerisinde yeterli su akımı yoksa yavrular üşümüş de olabilir. Bir benzeri benim başıma gelmişti, neyse ki yavru kaybetmeden suyun devir daimini sağlamak için bir iç filtre ekleyerek çözebilmiştim.
Molly Yavru Yermi
Uzun süredir moli ağırlıklı bir akvaryumum var. Benim gözlemim molilerin kendi yavrularını yemediği yönünde. Tabii ki gözden kaçırmış olabilirim ama yavruluk kullanmadığım zamanlarda bile yavrularını yediklerine rastlamadım.Berkant2015-01-11 01:00:51
Bitki Salyangozu
forumdaki arkadaşlar akşam yatmadan bir dilim salatalığı akvaryuma bıraktıklarını, sabah kalıktıklarında onlarca salyangozu salatalığın üzerinde bulduklarını söylemişler. bize kalan da salyangozları salatalık ile beraber akvaryumdan uzaklaştırmak. bence denemeye değer kolay bir çözüm.
Bitki Salyangozu
adi salyangozları gördükçe tek tek bir kepçeyle akvaryumdan uzaklaştırarak da kurtulabilirsiniz. tabii yavrular büyüdükçe salyangoz toplamaya devam etmeniz gerekecek. bu yöntem her ne kadar sabır istese de eski akvaryumumda 1-2 aylık süreç sonunda tüm salyangozlardan kurtulmuştum.
Akvaryumun kumuna çöken pislikler(Üstadlar Konuya)
Dış filtrenizin debisi düşmüş de olabilir. Akvaryuma geri dönüş yapan hortumdan bir miktar suyu 1 litrelik bir kaba doldurup kronometre ile debiyi ölçebilirsiniz.
Eğer debi düşükse dış filtrenizin içini (çeşme suyu kullanmadan) temizlemek ya da iç malzemesini bir miktar azaltmak faydalı olabilir.
Tetra Tec Ex 700 Başlatma Sorunu
Tetratec ex400 kurulumunda ben de havayı tahliye ederken problem yaşamıştım. Suyu akvaryuma geri gönderen hortuma agzimi dayayip vakum uygulayıp çalıştırmayı başarmıştım.

Bu arada dalgınlıkla musluk vanalarını açmamış olabilirmisiniz?
Bitkilerim çostu
çok güzel görünüyor bitkileriniz, kıskanmadım desem yalan olur 
tetratec ex400 aktif karbon yerine hangi malzeme
yaklaşık 3 hafta önce aktif karbonu sera siporax ile değiştirip aşağıdaki filtre dizilimine geçtim. aktif karbon kullandığım dönemde nitrit ve nitrat değerleri sıfıra yakındı fakat aktif karbon yerine sera siporax kullanmaya başladığımdan beri nitrat değeri 100mg/l civarında dolaşıyor. nitrit sıfır. bitki olarak sadece 5 kök eladoa ve 5-6 kök saz var. eladoa' ların gelişimi de gözle görülür biçimde azaldı. Saz ekleyeli 1-2 gün oldu. uzun süredir akvaryuma yeni balık eklemedim ve 2 hafta önce bir alg yiyici öldü.

suyun akış yönüne göre filtre dizilimi:
1-Seramik halkalar ve biyolojik sünger
2-Sera siporax ve biyolojik sünger + Elyaf

3 hafta siporx üzerinde bakteri kültürünün yetişmesi için yeterli bir süre değil mi? nitrat miktarını düşürmek için ne önerirsiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.