ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Horatius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2014 09:38
Son Ziyaret:
08 Kasım 2014 22:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gür Şengün
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1996
Yaş:
27
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gür

SON 5 MESAJI

Büyük akvaryumlar hakkında soru
Şimdi anladım durumu, teşekkür ederim cevaplarınız için ve dediğin yöntemi kullanacağım @peceneq, çok kullanışlı duyuluyor
Büyük akvaryumlar hakkında soru
Hortumla olduğunu biliyorum tabii ki. Sadece hortumu musluğa takamıyorum ve gerekli basıncı sağlayamıyorum, çok yavaş akıyor hatta akmıyor. 
Büyük akvaryumlar hakkında soru
Merhaba;
500 litrelik sumplı bir akvaryumum var. Sump sistemini ve borularını kurdum fakat akvaryuma nasıl ve ne ile su koyabileceğimi bilmiyorum. Çeşmeden doldurup bekleteceğim ama musluktan nasıl doldurabileceğimi bulamadım özellikle de 500 litre gibi büyük bir hacim olunca kafam karıştı. Akvaryuma nasıl su doldurup boşaltabilirim yardımcı olabilir misiniz ? 
Japon Balığında Dibe Çökme
Teşekkür ederim bilgilendirme için. 
Benim de balıkla hiç ilişkim yok, arkadaşıma gittikçe görüp üzülüyordum. Bir süre bakmam için bana bırakınca da olabildiğince iyi şartlar sağlamak istedim. Maalesef arkadaşım fanusta kalmasında ısrarcı o yüzden olabildiğince yaşanılabilir bir fanus yapmak istiyorum. 

Balığın karnında şişlik yok ve dışkı yapıp yapmadığını kontrol ettiğim sırada dışkısını yapıyordu. 
Taban kumu olması şart mı yoksa taşlarla da kaplayabilir miyim alanı ? Hangisini tavsiye ederseniz ve kullanmadan önce yapmam gereken bir şey var mı ?  
Bir de su hazırlayıcı için ne önerirsiniz kullanımı ve miktarı konusunda ? 
Japon Balığında Dibe Çökme
Merhaba,

Bir arkadaşıma 8-9 ay kadar önce Japon balığı alınmıştı, kendisi çirkin göründüğünü düşünerek akvaryum yaptırmak istemeyip fanusta bakmak istedi ne kadar ısrar ettiysem de ikna olmadı. Şimdi ise 2 haftalığına balığını bana bıraktı ve balığı verirken de geçen gün yanlışlıkla fazla beslediğini söyledi. Şimdi balık iki gündür bende ve forumların bir çoğunu okudum ama balıktaki belirtileri hiç bir yerde bulamadım. 
Balığın tek bir sorunu var o da dibe batması. Uzaktan baktığımda dipte duruyor, yanına gittiğimde yüzüyor ve ne kadar uzun süre başında kalırsam kalayım yüzmeye devam ediyor (Kaçma gibi bir davranış değil ama etrafında olanı fark etmiyor gibi. En azından camdaki parmağımı algılamıyor) ama uzaklaştığım anda dibe çöküyor. 
Vücudunda hiç bir hastalık belirtisi yok, nasıl alındıysa hala öyle. Ne karnında bir şişlik ne de her hangi bir iz var. Yemini de yiyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınca kafam çok karıştı çünkü okuduğum hiç bir hastalıkla uyuşturamadım. Aklıma sadece çok beslenmiş olduğu geliyor ama o da 2 güne geçerdi diye düşünüyorum. Sizce neyi olabilir  ? 
Şimdiden teşekkürler

Fotoğraf: -


Canlıdaki Belirtiler: Dibe çökmesi dışında görünürde hiç bir şeyi yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 5 litrelik fanus

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tek başına yaşıyor

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): İçme suyu 

Filitrasyon: 3 günde bir su değişimi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumun yer değiştirmesi dışında hiç bir değişiklik yok, fanusta taş bile yok bu arada sadece su.

(Not: Fanusta bakılmaması gerektiğini, balık için işkence olduğunu biliyorum, kendim de akvaryum bakmışlığım vardı fakat arkadaşımı ikna edemiyorum bir türlü o yüzden akvaryuma geçmek değil de fanusu nasıl daha yaşanabilir yapılacağını söyleyebilirseniz sevinirim)
Horatius2014-07-26 09:57:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.