ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akvarya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2014 18:27
Son Ziyaret:
17 Mart 2024 22:21
Toplam Mesaj:
56 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://i.hizliresim.com/anmR57.png[/img] 𝗘𝗠𝗥𝗔𝗛

SON 10 MESAJI

13 Lt Akvraryum Da Beslenebilcek Balıklar
13 litrede 8-10 karides besleyebilirsiniz, genel kanı 1 litreye 1 karides şeklindedir. Şu kurulum makalesi size yardımcı olabilir.
[URL]https://www.akvaryum.com/karides_akvaryumu_kurulumu_makaler_19_5683.asp[/URL]
Dophin H100 Selale Filtre
Şöyle bir çözüm üretebilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/selaleaski_filtre_cozumu_sesakinti_k985921.asp?PID=5958696[/URL]
ASTRO Dış Filtre Serisi
.[EDIT]Akvarya,2020-07-10 12:47:29[/EDIT]
Fluval 407 Yorumlarınız
[QUOTE=Dark65]Bence debi kısmak motora zarar verseydi üreticiler bile bile parçaya zarar geleceği için neden kısma seçeneği koysunlar ki? Demek ki bu işin arkadasında bir mühendislik ve testler mevcut. Bu arada filtrenin kurulumunu tamamladım, ön bilgilerim filtre çok sessiz. 20W bir güç çekiyor. Alttan üste doğru Sera Siporax, Sera Siporax, Eheim Substract, Seachem matrix dörtlüsünü yaptım. Filtreyi ilk çalıştırdığımda öyle kuvvetli bir debi verdi ki akvaryumda kasırga oldu diyebilirim. 3 kademe kıstım debi ayarını şuanda ön izlenim gayet güzel ve güçlü bir filtre olduğuna karar verdim. Herkes karbon çıkıyor demiş ancak benim ürünün içinden substract çıktı taş şeklinde. Şaştım kaldım ama elimde eheim kullanmış olduğum ürünler olduğu için onları kullandım. Bir sonrası değişimde bu ürünleri ekleyeceğim.[/QUOTE]

JBL dış filtrenin kullanım kılavuzunda, Musluğu yarıdan fazla kısmayın, uyarısı koymuş. Bu kısmen kısılması sorun olmaz demek oluyor.
Cama Cam Betta Olur Mu?
Tabii ki olur. Mesela show betta üreticileri kum kullanmazlar. Ancak tank bol bitkili olur. Günlük veya 2-3 günde bir çok az miktarda su değişimi yaparlar. Çünkü betta taze suyu çok sever. 15 litrede pipo filtre bile akıntı yapar. Hava motorunu iyice kısın. Bol bitkili yaparsınız. Isıtıcı zaten bettanın olmazsa olmazı. Bu şekilde güzel ve sağlıklı bir bettanız olabilir.
Obur Japon
[QUOTE=xCielia]Vatoz yemi yiyen (ustelik bir degil iki tane...) obur japonumu bugun denk gelip fotografladim. [:D]
Gunde 3 ogun yiyorlar ama bir durmak bilmedi oburlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218648/231220192250101.jpg[/IMG][/QUOTE]


Merhaba. İşte bu yüzden japon balığı sadece kendi türüyle beslenmeli deniyor. Farklı türe fiziksel olarak bi zarar vermese de, onun rızkını yiyor keratalar.
Beta Balığımın Cinsiyeti Nedir?
[QUOTE=Berkho][IMG]https://i.hizliresim.com/qArrZD.jpg[/IMG][/QUOTE]

Diğer Bettalara veya aynaya kabarma dişilerde de görülebiliyor. Onu çok dikkate almayın.
Bakımsız olmasına ve yeni tank sendromuna rağmen renk yapısı çok kararlı görünüyor. Erkek plakat olduğunu düşünüyorum. Ancak yinede biraz daha gözlemlenmesi gerekir. Tanka iyice alışıp stresini atsın. O zaman daha çok ipucu verir.
Canlı Öneri
[QUOTE=dmond2]

İlk defa karides beslicem bloody mary ve mavi melek düşünüyorum. Karides için özel bir yem almama gerek varmı peki ?[/QUOTE]

Karides hakkında merak ettiğiniz her şeyi Timur abinin sitesinde bulabilirsiniz. Forumda da çok güzel konular var. Başlamadan önce ne kadar çok okur, araştırırsanız o kadar iyi başlarsınız.

[URL]https://www.karidesevi.com/sss.php[/URL]
Canlı Öneri
[QUOTE=dmond2]

Peki kaç adet koyabilirim ? Ve 30 litrelik 50x30x20 boyutunda ana tankımada karides eklemek istiyorum ona kaç adet koyabilirim[/QUOTE]

Karides deyince dünyada da bir marka haline gelen Timur Eker abimiz "1 litreye 1 karides" diyor. Kiraz karides değilde biraz daha değerli (maddi anlamda) bir tür seçerseniz, forumda satabilir veya ihtiyaç duyduğunuz malzemelerle takas için kullanabilirsiniz. Böylelikle hobiye ayırdığınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz. Tür seçimi içinde ilanlara bakabilirsiniz. Fiyatı, piyasası hakkında fikriniz olur.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/omurgasizlar_ilanlari_c13.asp[/URL]
Su Seviyesinde Camlarda Kireçlenme
Kireç uzun süre temizlenmeyip kat kat olduysa temizlemesi zor. Süleyman beyin dediği gibi dikkatli kullanarak kireç çözücü kullanılabilir. Ben haftalık su değişimi yaparken suyu azaltıp, kireçli kısmı iyice kuruluyorum. Akabinde sert kıllı bir diş fırçasına diş macunu sürüp kireçli kısmı fırçalıyorum. Sonra bir kaç tur önce kuru kağıt havluyla, sonra ıslak bezle siliyorum bir kaç tur. Düzenli yapıldığında işe yarıyor. Yalnız diş macunu su veya nemle temas etmemeli, yoksa köpür köpür köpürüyor. Köpüğün suya inmesi akvaryum suyunu bozabilir. [:cik:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.