ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
extremist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2014 23:21
Son Ziyaret:
09 Haziran 2015 00:09
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ugur S
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ugur S

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Seçimi Hakkında
@Pekozgur hocam öncelikle teşekkür ederim.
Dıy bölümüne konuyu açmıştım :)

Zeminim, en altta dere kumu, ortada sera nın gübresi ve extra dip gübresi harmanlı, en üstte ise JBL Manado mevcut. Kumdan memnunum fakat dip çekimi yapsamda en ufak bir bir harekette toz kalkar gibi dağılıyor. Genelde balıklar yapıyor tabi bu durumu :)
Bu ilk akvaryumum olduğu için başka birşey ile karşılaştıramıyorum, çünki nekadar öneri ve beyeni alırsa alsın kendiniz kullanmadıkça sonucu göremiyorsunuz. Sizinde önereceğiniz zemin malzemesi var ise deneyebilirim. Ancak JBL in rengi bence gerçekten çok güzel. Parlak zemin seven canlılar için çok güzel mat bir görünümü var. Ben kayalar ile uyum sağlasın diye 10 a 2 oranında hagen siyah ile mixledim. Sanki kayalardan kopmuş siyah parçacıklar varmış gibi duruyor.
Zemin bitkilerini araştıracağım akabinde zeminde 2 tane dana gibi damızlık çöpçüm var. Onları çıkardıktan sonra :) Işığı günde 5 saate indirdim ve 2 Grolux e güşürdüm. Akabinde 2 günde 1 2 saat uv çalıştırıyorum, şuan sabit oranda alge mevcut. Söylediğinizi yaparsam kesinlikle giderileceğinden eminim. Yalnız şöyle bir durumum var, sanırım bu benim eksikliği. Akşamları eve geldiğimde akvaryumumu izliyorum ve ışıksız keyif vermiyor. Evde iken ve ışık kapalı iken kendimi kötü hissediyorum, bu yüzden açıyorum. 2 günde bir yüzde 10 civarı su değiştiriyorum. Bu biraz kristal berakklığı olması için. Fakat zeminden uçuşan birikintiler beni çok rahatsız ediyor. En ufak birşeyde herşey havalanıyor. Aceba şelalenin ucunu biraz aşağıyamı indirsem ? Ozamanda bitkiler sürekli sallanıp görüntü kirliliği yapacak gibi geliyor. Camlarda nokta algea oluşmaya başladı. Bunun sebebide sizin söylediğiniz sebeplerden kaynaklı :)

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, Tekrar görüşmek üzere :)
extremist2014-12-30 16:55:51
Türkiyede Florosan armatürü sorunu
Abi ben yaparımda, elinden gelmeyen ne yapacak? Bir konu açarken kendim haricinde insanlarında öğrenmesini istiyorum.
Teşekkür ederim kendisi ile görüşeceğim.

Bu arada Türkiyede yapılan armatürlerde avrupa fiyatları ile hemen hemen aynı. Bunu yapıp satan arkadaşlardan rica edicem maliyetin 3 katı fiyat koymazlarsa, herkez alıp kullanabilir. Hobi ticaretinin bence sürüm açısından çok abartılmaması lazm. Öyle fiyatlar veriyorlarki hobiden soğuyorsun :(
Bana göre en iyi su hazırlama sistemi
Selam Arkadaşlar,
Akvaryumum için musluk suyunu hazırlayabileceğim bir sistem yaptım. Sistemin içerisine istediğiniz malzemeyi koyup filtre edebilirsiniz. Çünki haznesi gerçekten çok büyük :)

http://www.youtube.com/watch?v=GwiovMkkuCk&feature=youtu.be


Türkiyede Florosan armatürü sorunu
Arkadaşlar Selam,

Nice nice sitelere girip araştırdım ve adam gibi pahalı markaların haricinde Türkiyede üretim yapan bir firma ve kişi bulamadım.

Lütfen bana görüşüp iyi kalitede armatür yaptırabileceğim bir firma yada şahıs söylermisiniz ?
Şuan gördüğüm en iyi ürün Hopar ın ama Hopar da malesef gri den başka renk seçeneği yok. Amacım akvaryum sacımın renginde (siyah) bir asma sistem yaptırmak. İçine 4 x 39w t5 koymak istiyorum. Herbir florosan ın kendi reflektörü ve opsyonel olarak soğutma sistemi olsun istiyorum. ATI ve Giesemann ın reflektörleri inanılmaz pahalı. Memlekette 150 ytl ye aldığım akvaryumun 10 katı fiyatına armatür almak istemiyorum açıkcası.
Tavsiyelerinizi, firma ve şahıs bilgilerini pm yada arkadaşlarımızında yararlanabilmesi için mesaj olarak bildirirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
En iyi t5 kombinasyonunu arıyorum
Arkadaşlar Selam,
Uzun araştırmalarım sonucu dünyanın en iyi iki akvaryum florosan markası Arcadia ve Giesemann ı buldum. Tabi bunların yanında Eheim ve Jbl de mevcut. Amacım zemin bitkisi yetiştirmek ve şuan kullandığım grolux ler beni tatmin etmiyor açıkcası. Sizlerden asıl edinmek istediğim bilgi şudur;

Arcadia yada Giesemann T5 kullanan arkadaşlarımız var ise, 200lt tank için (1 metre, 50cm yükseklik)
memnun kaldığınız kombinasyonun bilgisini benimle paylaşırmısınız ? 4 x 39w t5 armatür de amacım en iyi fotosentezi sağlamak.

Şimdiden teşekkür ederim.

extremist2014-12-29 21:04:09
Filtre
Selamlar,
Fluval 406 bence gerçekten çok sessiz. Uv konusunda ise 2 aylık araştırmamın sonucunda UV kullanımının belirli aralıklar ile yapılmasında ben bir sakınca görmüyorum. Su daki zararlı ve balıklara zarar verebilecek hastalıkların da önüne geçmek için ideal olduğunu ve algea ile ilgili su kondusyonunda, aynı zamanda su berraklaştırma konusunda bana kalırsa kesinlikle uv tek çözüm. Yalnız abartıldığı zaman @severin hocamın da söylediği gibi bütün döngüyü bozabilme ihtimali de yüksek bir cihaz. Fazla kullanıldığında bitki gelişimini etkiler.

Filtre
Selamlar,

Ben 200lt bitkili akvaryum sahibiyim. Jebo nun 11w uv sini kullanıyorum.

Şöyle özetleyebilirim,
Sisteme bağlayacağın herhangi bir cihazın, yani reaktör UV gibi. Debiyi düşürdüğü bir gerçek.
Bende hem ISTA Reaktor M var hemde Jebo11w uv.
Bu ikisi debi yi yarı yarıya düşürmekte, bu yüzden mevcut akvaryumunu saatte 3 kere değil 6 kere çevirebilecek bir dış filtre almalısın.

Ben bu konuda Fluval 406 tercih ettim. Tam kıtı kıtına uydu ve gerçekten çok memnunum.
Fluval EHEIM den sonraki en iyi dış filtredir.

Bunun yanında şöyle bir açıklama daha yapmak isterim. 200lt için akvaritler genelde 9w kullanmayı tercih ederler. Ben ileriye dönük bir yatırım olması amaçlı 11w aldım. Arasında dağlar kadar fiyat farkı yok.

Bu konu ile ilgili açtığım dış filtre ile ilgili konuyu incelemeni öneririm.
http://www.akvaryum.com/Forum/dis_filtre_secimi_hakkinda_k814485.asp

İyi hobiler dilerim.
Dış Filtre Seçimi Hakkında
Arkadaşlar Selam,
Öncelikle @Mesut t hocam :)
160 w Sylvania grlux -  (2adet t5 ,2 adet t8 - 10 saat açık 14 saat kapalı) (8 saate indireceğim alg bu oranlarda artmaya meyilli)

Eheim 200w Isıtıcı (27c çok memnunum)

Ista yüzey ve zemin filtre emiş aparatı -  (tepesindeki borudan hangi tarafın daha çok emiş yapmasını hassas bir şekilde ayarlayabiliyorsun)

Fluval 406 Filtre -  (malzemeleri yukarıda yazmıştım, debi ayarı vana ortada)

Sobo 11w Uv filtresi -  (çok kullanışlı priz kısmını yukarıdan monte ederseniz rahatlıkla çıkartıp temizleyebilirsiniz) Işıklar ile birlikte günde 10 saat kullanıyorum ama 8 e düşüreceğim

Ista Reaktor M (Güzel fakat aklım sera nın kinde kaldı.Aceba o dahamı iyi diye hep merak edeceğim :)

3 Lt Co2 Tüp ve ista ince ayar kafası (Ista kafa dan çok memnunum)

Ista Co2 Ölçer

Leecom hava motoru (yeterli denecek şekilde sessiz ve güçlü)

@pekozgur Hocam :)

Resmini çektiğimde akvaryumun suyu azdı, bu haline 20 lt daha ekledim ve şuan 1 cm içeride.
Fluval in debisi okadar iyiki cihazı yarı açık kullanınıyorum ve çok sessiz.

Tormec i ph düşürsun diye koymuştum. Sizce koymamalımıydım ? Co2 de (ısta co2 ölçer) e bakıp ona göre 3 sn de 1 damla sürekli açık tutuyorum.

Nitrit nitrat yok
Gh düşük
kh düşük sınırda
ph 7.8 e yakın

Suyu akvaryuma koymadan önce musluk suyu için böyle bişey hazırladım. Yine içinde üst üste biyolojik ve filtreleme de yapacak malzemeler koydum. Karbon, tormec ve hava taşıda mevcut. Soldaki sarı vana dan su taşıyabiliyorum. Motor çok güçlü.

İşte sifon dan yaptığım 100lt için sump mantığı su hazırlayıcı :)
http://youtu.be/GwiovMkkuCk



Tormec için,
(Daha önce sera nın kini kullanıyordum o dibe çökmüyor ama dağılımı güzel. Tormec ise bildiğiniz katran kıvamını alıp debiyi düşürüyor) Alternatif varsa alabilirim.

İlk pus eskiden kalma alg önlesin diye attığım Reeflowers ın RemAlgea sından kalan beyazlık diye düşünüyorum. Üzerinde balık ve bitkiye zarar vermez diyor ama en küçük vatosumu ve kakadu mu kaybettim.

Bende daha çok bitki koymak istiyorum ama daha çok zemin bitkisi yapmak istiyorum. Mesela kalbimde komple zemini Glossotigma Elatinodes gibi zor bir zemin bitkisiyle kaplamak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aldığım ve taşların arkasında köşelerde bulunan Myriophyllum mattogrossense den bu akvaryumda nefret ettim. Sürekli eğlip akabinde kök salmaya meyilli (buduyorum ve çok hızlı büyüyüyorlar)

Bana zemin bitkisi ve aklınızda başka bitki çeşitleri varsa önerirmisiniz ? Daha çok yeniyim 2 ay oldu bu işe gireli :)

Teşekkürler.

Son Resimler ve videolar:

Şelale,
http://youtu.be/mUsGjfL5Abg


















resim yükle


extremist2014-12-26 00:07:14
Dış Filtre Seçimi Hakkında
Tekrar Selamlar,
Dün Gidip CES Akvaryum dan Fluval 406 Filtre aldım.
Filtre malzemesi olarak alttan üste sayıyorum :)
En altta Fluval sünger
Bioball
Sera Sporax
Elyaf
Sera Phosvec Granulat ve Ista Zeolit (1 Hazne 2 ye bölünmüş olarak, Filte de 2 ye bölme bölümü mevcut)
Elyaf
JBL Tormec
Bioball
Sünger
Elyaf

Bitirdikten sonra UV yi ve reaktörü çalıştırdım. Resimlerden bukadar malzemeye ve debi düşümüne rağmen, nasıl bir sonuç olduğunu görmeniz için resimleri paylaşmak isterim :)








extremist2014-12-22 21:23:26
Dış Filtre Seçimi Hakkında
Peki sizce motor bu şekilde çalıştıkca bozulma ihtimali olurmu aceba ? Reaktör ün üzerinde max 350- 1000 lt. yazıyor filtre için. Bu yüzden de reaktördeki pervane sadece hareket ediyor. Bu yüzden bir 1000 lik alıp sonrada debisini vanadan ayarlıyayım diyorum.

Çok teşekkür ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.