ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih_71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2015 21:38
Son Ziyaret:
05 Eylül 2016 12:28
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FATİH BALOĞLU
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FATİH BALOĞLU

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumuna Geçeceğim - Görüşleriniz
150*60*60 akvaryumum var. Şuanda discus besliyorum ve bırakıp deniz akvaryumu kuracağım. Akvaryumum çift kule sistemli 140*35*50 civarı yanlıs hatırlamıyorsam. Biraz araştırma yaptım. Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Sumpla birlikte 700 litre civarı akvaryumum. Bazı cihazları arastırdım sizlerede sormak istedim.

1 - Reef Royal - DC-251 Protein Skimmer - sizce nasıl iyi bir protein skimmer mı. ( Canlı yükü ağır olacak onun için bunu düşündüm. )
2 - Canlı kaya ve canlı kum hakkındaki düşünceleriniz
3 - Yanında alınacak ekstra malzemeler ( tuz ölcer - ph - vs bildikleriniz )
4 - Nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım bu ölçülerde bir akvaryum için

( Not : Akvaryumun canlı yükü biraz ağır olacak şekilde kurmayı düşünüyorum. Sizin değerli tecrübelerinizden yararlanarak kurmak istiyorum. )

Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Discus Üretimi - Osmos Kullanımı, Su Hazırlama Vb
Değerli akvarist abilerim hepinizin yorumları ve tecrübeleriniz hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bitkili olduğu için karar vermek biraz zor oluyor. Yeni olduğum için tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok değerli. Yorum yapıp tecrübelerini söyleyen herkesede ayrıca teşekkür ederim.
Discus Üretimi - Osmos Kullanımı, Su Hazırlama Vb
Ulvi bey ben arıtma alacağım akvaryum için yalnız arıtma cihazının hangi malzemeler bulunsun örneğin mebranlı diyorlar iste carbon filtre diyor arıtmayı satacak kişi. ben üretim için değil bitkili akvaryumum var ve balıklarım parazitten korunsun vede ölmesini istemediğim için alacağım. Bitkili akvaryumda discus beslemek biraz zor. sizden ricam bitkili akvaryuma alacağım su arıtma cihazında neler bulunsun. Ne önerirsiniz.
fo ikalalarım kuyruk erimesi oldu ve stresteler
Parazit var akvaryumunuzda eğer suyunuza tuz atmadıysanız biraz daha arastırıp biraz kaya tuzu ekleyebilirsiniz. Başka balık varmı akvaryumda ?
Yunuslar bir bir ölüyorlar
Kardesim gecmis olsun. Balıklarında şişme yada karınlarında içe çökme varmı. Eğer bunlar yoksa hemen 3/1 oranında su değişikliği yap. Vede balıklarının yemlerine sarımsak suyu damlat kuruduktan sonra ver. Balıklarına iyi gelir. Birde çocuk doktorlarının yazdığı cocuk vitamin surupları var arastır forumdan onlarıda balıklarının yemlerine damlatıp kuruduktan sonra verebilirsin.
Forumdaki konulara cevap yazılmaması
Saygı gösterip cevap yazan vede bilgisini sunan arkadaslarıma tesekkür ederim. Yalnız bu sitede bu kadar mı akvarist bilgili arkadasımız var. Bilgi ve öğrenilen tecrübe bir başka kişiye yardımı olmuyorsa boş bir tecrübe olur. Lütfen kaç kez konu açtım bilginizi saklıyorsunuz. Yanlış anlamayın adam bir balık cinsi soruyor 100 lerce cevap var. Ben burda kocaman bir akvaryumla ilgili soru önerilerinizi soruyorum cevap bir kac tane. Buraya üye olurken tecrübe sahibi olmak ve başka kişilere yardımcı olmak için üye oldum. Siteye giresim gelmiyor. Lütfen adminlerim site yönetcilerim bu konuya dikkat çekmenizi istiyorum.
150*60*60 Bitkili Akvaryumum Ve Sump Sistemim
Saygı gösterip cevap yazan vede bilgisini sunan arkadaslarıma tesekkür ederim. Yalnız bu sitede bu kadar mı akvarist bilgili arkadasımız var. Bilgi ve öğrenilen tecrübe bir başka kişiye yardımı olmuyorsa boş bir tecrübe olur. Lütfen kaç kez konu açtım bilginizi saklıyorsunuz. Yanlış anlamayın adam bir balık cinsi soruyor 100 lerce cevap var. Ben burda kocaman bir akvaryumla ilgili soru önerilerinizi soruyorum cevap bir kac tane. Buraya üye olurken tecrübe sahibi olmak ve başka kişilere yardımcı olmak için üye oldum. Siteye giresim gelmiyor. Lütfen adminlerim site yönetcilerim bu konuya dikkat çekmenizi istiyorum.
150*60*60 Bitkili Akvaryumum Ve Sump Sistemim
[QUOTE=jakabo_06]Çok güzel görünüyor elinize saglık 
fakat bir sorum olucak hagen mesela bizde çok sık kullanılıyor ben izledigim bir kaç videoda gri posetlerden çok koyu kahve rengi kumlar kullanıyorlardı
mesela ada wiev videolarda hep o kumla iş yapıyor bilginiz var mı video izlerseniz tasarım için de süper fikirler labilirsiniz[/QUOTE]

Yorumunuz için tesekkür ederim. Hagenden memnunum. Adawiev hakkında pek bilgim yok videolarada bakıp fikir beyan ederim size. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.


[QUOTE=muhabirhamit]Güzel bir akvaryum olmuş bende 120 lik bir bitki akvaryumu kurmayı düşünüyorum ancak sump sistemi olmalı yoksa dış filitre mi kullanmalıyım bilemedim
 
[/QUOTE]

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kuracağınız akvaryum 120 lik ise size kalmış bir durum. Sump sistemi çok güzel oluyor. Örneğin dış filtre yi temizlemek saatler alıyor ama sump sistemini temizlemek 10 dakikayı buluyor. Yalnız ses problemi oluyor sump sisteminde bilgin olsun. Kulelerden inen su ses yapıyor ayriyeten alacağın kafa motoruda önemli az elektrik yakması vede ses yapmaması lazım.
Kolay gelsin


[QUOTE=Ebu Muhammed]Akvaryumunuz çok güzel olmuş. Acaba tabanda kum yüsekliğiniz ne kadar? Fotograflarda sanki az gibi duruyor. Benim bir kaç sorum olacak:
Canlı ne düşünüyorsunuz?
Co2 kullanıyormusunuz?
Aydınlatmanızdan bahsedebilirmisiniz?
[/QUOTE]

Ebu Muhammed kardeşim teşekkür ederim yorumun için. Tabandaki kum akvaryumun içinde aynı bir tepe gibi düzenledik. ön ve yan taraflardaki kum seviyesi 7 - 10 cm arası, arka ortaya doğru 15,17 cm civarı kum seviyesi bu sekilde. Canlı olarak amazon , saz, anabias , tütün , yosun, çim ektim. Amazon zor bitki çok çabuk çürüyor , anabias ta zor hemen yaprakları çürüyor, diğerleri sıkıntısız büyüyor bakalım. Co2 kullanıyorum hazır aldım küçük bidonda güzel de co2 çıkıyor saniye başına 3 - 5 damla küçük parçalar çıkıyor. Aydınlatmam 4 adet lamba gün ışığı ve değirleri balık için ve bitki için olanlardan. Aydınlatmam akvaryumcum hazırladı lambaların ismini bilemediğimden kusura bakma. Kolay gelsin.


[QUOTE=rccol]Çok güzel gözüküyor.
Yanlız kime sorduysam amazon bitiksinden uzak dur dedi.
Çok fazla büyüyüp su yüzeyini kaplayıp ışığı engelliyorlarmış.

Ayrıca önerim arka camı siyah kaplarsanız çok daha şık gözüküyor.
Bitkileri öne çıkarıyor.

Bilgilerinize.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için. Amazon zor bitki hem hızlı büyüyor vede uyum sağlayamazsa akvaryumun içinde yaprakları eriyip ortalığı mahvediyor. Ben ileride discus beslemek istediğimden akvaristler akvaryum arka camının mavi olmasını istiyorlar. Siyah veya cam boş olursa discusta sitrese neden oluyormuş. Onun için öyle yaptırdım.

Kolay gelsin.


[QUOTE=omerardicli]Çok güzel olmuş....
[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Darısı almayı düşünüp yada alamayan arkadaşlarımıza nasip olsun.
420 lt bitkili hi-tech; "uzun soluklu yolculuk"
Kardes böyle güzel bir akvaryuma sump sistemini öneririm sump sisteminde biyolojik denge oturması biraz gec oluyor ama biyolojik denge oturduktan sonra üstüne yok derim, birde akvaryumun içinde hic bir malzemen durmuyor hepsini sump sistemine koyuyorsun, ısıtıcı, motor, ne varsa akvaryum yerine sump a koyuyorsun vede akvaryumun icinden yer tasarruf ediyorsun. Yinede sen bilirsin sadece tavsiye benimkisi. Kolay gelsin simdiden.
Bu taşta bitki yetişir mi
[QUOTE=harp]İsmini ve markasını bilmiyorum malesef. Fakat fotoğrafını yükledim, bu taşların altına dere kumu koyup üstte bunları tutmayı düşünüyorum. Acaba bir problem ile karşılaşır mıyım, yoksa sorun olmaz mı ?



marsilea hirsuta yada lilaeopsis brasiliensis, moss ve tilki kuyruğu
[/QUOTE]

Hagen siyah kum yeni aldım bende orjinal cuvalında aynı duruyor bendekiyle, bunun altına güzel bir bitki taban kumu koyarsan güzel verim alırsın birde misket gübreylede destek verirsen güzel oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.