ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tamerdi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2006 17:25
Son Ziyaret:
05 Kasım 2016 00:41
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tamer Dinç
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Eğitimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tamer Dinç

SON 10 MESAJI

Lepistes Türleri
Bu türlerden Türkiye'de bulmak mümkün mü?
Niye böyle?

Arkadaşlar,doğal bir lepistes davranışını komplike hale getirmişsiniz. Lepistes besleyip de bir gün olsun erkeğin dişiyi kovalamadığını ve karnına vurmadığını gören var mı? Erkek lepistesin en doğal davranışıdır bu.Dişi hamile olsa da olmasa da ,doğursa da doğurmasa da kovalar.Akvaryuma dişi ilavesi yapılması mantıklı olur.Ancak lepisteste yavruluk kullanımı çok mantıklı değil.Akvaryumda bitki kullanmak yeterli olur.Yavruluk kullanımı hamile balığı strese sokup ölmesine yol açabilir.Hatta yavrular alta düşmeyip annenin yanında kalırsa kaçamaz ve anneye yem olurlar.

farklı lepistesler
Akvaryuma her yeni balık konulduğunda oluşabilecek durumlara bir bakalım
1-Yeni balık hasta ise diğer balıklara bulaştırabilir.
2-Yeni balık sağlıklı olsa bile taşıma sırasında sarsıntı görmüşse mukozası zedelenmiş olabilir.Bu durum ilerde oluşacak hastalığın habercisidir.
3-Yeni balık ile eski balıklar arasında uyum sorunu yaşanabilir.Kavgalar olabilir.Çünkü akvaryumun oluşmuş düzeni içerisine katılan yeni üyeler bu düzeni alt üst ederler.Akvaryum hiyerarşisinin ve baskın dişi,baskın erkek rollerinin değişmesine yol açabilir.
4-Balıklar adapte oldukları ortamın değişmesinden hoşnut olmazlar,yeni balık eklemek de bu ortamı değiştiren önemli etkenlerden bir tanesidir.
 
Benim önerim akvaryum kurulurken tercihler dikkatli yapılmalı ve balıklar mümkün olduğu kadar kendi haline bırakılmalıdır. Müdahaleler su değişimi ,dip çekimi ve yemlemeden ibaret olmalıdır.Hatta kepçe bile sokmamak gerekir akvaryuma.
 
Kişisel görüşlerimi paylaştım. Kendi akvaryumunuza araştırmadan uygulamayın.Ben çok çektim çünkü.
Artemıa

Hiç denemedim ama bana göre çatlar.Fakat takip etmeli ve artemialar yumurtadan çıkar çıkmaz balıklarınıza vermelisiniz.Sofra tuzunda akışkanlık sağlamak için kullanılan ilave bir kimyasal olduğundan balıklar için zararlı oluyor.Artemia için de sakıncalı olabilir.

mangrow kökü ve lepistes

Mangrow kökü ile mango kökü  farklı şeyler mi acaba? Yoksa bir yazım yanlışı mı oldu?

Canlı Doğuran Akvaryumum
Benim de bir iki tavsiyem olacak ;
"Akvaryumumu bu hale getirmek için çok uğraştım çok değiştirdim" dediniz;
Akvaryuma müdahale balıkların panik ve stres yaşamalarına yol açar.Bitkiler için mümkünse bitki maşası kullanıp akvaryumunuza elinizi sokmayın.Balıkları bir o tanka bir bu tanka atarak dengelerini bozabilirsiniz.Bu da ölü balıklar anlamına gelir.Ayrıca kepçe ile kovalanan balıklarda kovalamaca sonucu mukoza zedelenmesi oluşur ve bu da hastalıkları beraberinde getirir. Gelen hastalık diğer balıkların da ölümü demektir.
lepistes yavruları

Yavru büyütme konusunda artemia'nın diğer tüm alternatiflerin üstünde olduğunu düşünüyorum.Sadece artemia vermek de doğru bir hareket değildir. İlerki dönemlerde balıklarda yem seçiciliği ortaya çıkabilir.Bunun için artemia belirli aralıklarla ve kuru yemlerle beraber verilmelidir.Artemia ile beslenen yavrular çok çabuk gelişmekte ve ölüm oranı ciddi şekilde azalmaktadır.Tabi bu söylediklerim forumdan edindiğim bilgilerin yanında kişisel tecrübelerime dayanmaktadır.Artemia'yı  evde üretmek zor olsa da yavruların büyüdüğünü görmenin sevincini yaşadığınızda bu zorlukları unutursunuz.Bazı akvaryumcuların artemia ürettiğini ve poşetini(1 günlük porsiyon) 50 kr'tan sattığını duydum. Yavru büyütmek için ille de artemia ile beslemek gerekmez tabi.Kuru yemlerle de yavrular büyüyebilirler fakat bu süreç artemia ile beslemeye göre biraz yavaş olur. Naçizane görüşlerimi paylaştım.Lütfen ukalalık olarak görmeyiniz.

Saygılar
lepistes yavrularına ne tür yem verilir

Yavruların çabuk büyümesi ve renklenmesi için artemia tavsiye ederim.Bundan 3 ay kadar önce büyüttüğüm yavrulara kuru yem ve yumurta sarısı veriyordum.2 ay sonunda ancak renklenmeye başladılar.Sonra da öldüler zaten.Şimdi büyüttüğüm yavrulara kuru yemle beraber 2 günde bir artemia veriyorum.Kuru yemle beslediğim yavruların 2 ayda geldikleri boyuta 1 ayda ulaştılar ve renklenmeleri de çok iyi.Sadece artemia vermek yavruların kuru yeme alışmasını engelliyormuş.Bunun için kuru yemle artemia'yı beraber vermenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar Kaç Lepistes Almalıyım!!!
[QUOTE=canpolat91] [QUOTE=dumanmirza]abi ne diyorsunuz siz ya ben lepistes akvaryumuma hiç bir zaman içme suyu koyma vede suyu en fazla 3 saat dinlendiririm bu gune kadarda hiç bir sorun yaşamadım aksine çok iyi oluyor  yavru yapmak istiyorsan  dişiyi çok al kardeş ama tabi güzel goruntü olsun diyorsan erkek alabilirsin mesela 5 dişiye 2 erkek gibi eyvallah[/QUOTE]

olurmu öyle şey yaaa akvaryuma her zaman içme suyu konulmalıdır balığın salığı için.Ve sen içme suyu koyma diyorsun.3saat dinlendir dion ama elelem içme suyunu 1 hafta dinlendiriyor ben mesela 5-6 gün yapıcm...Yaa zaten içme suyunada fazla para wermiyorum bize ucuza geliyor 2ytl geliyor.

Onur Bey,

İçme suyunun sertlik derecesi düşüktür.Lepisteslerin ideal su koşullarıyla damacana üzerindeki ph değerini karşılaştırmanızı öneririm.Şöyle düşünmenizde fayda var.Lepistesler işlenmiş içme sularında mı yaşarlar ? Katkı maddelerini de gözardı etmemek lazım.Şebeke suyunun dezavantajı bakteri yoketmek için kullanılan klordur.Dinlendirmenin amacı da bu klorun uçmasını ve suda birtakım bakterilerin oluşmasını sağlamaktır.Damacana size ucuza gelebilir ama balıklarınıza iyi gelmeyecektir.


[/QUOTE]
yavrularla çöpçü ve vatoz koymayın!

Yavrular iki günlük olduğunda kaçabilecek çevikliğe ulaşıyorlar.Ama ilk gün dipte oturduklarını ve hareketsiz kaldıklarını gözlemledim.Dolayısıyla çöpçüler için yem olma ihtimali var.Ben yer düşüncesiyle çöpçümü 10 gün kavanoza hapsetmiştim.Bence tedbirli olmakta fayda var. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.