ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leonisleo
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
206
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2015 20:53
Son Ziyaret:
16 Ekim 2022 18:28
Toplam Mesaj:
271 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
orhan
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik muhendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan 300 lt bitkili 35 lt apistogramma agassizi fire red 20 lt apistogramma baenschi (inka) 20 lt cüce vatoz 25 lt caridina multidentata (amano karides)

SON 10 MESAJI

Nematod ? Planarya?
Kumun içerisinde ya da suda serbest şekilde kıvrıla kıvrıla yüzen iplik gibi 1 cmlik kurtları tetralarin afiyetle yediğini ben de gözlemledim. Ozan beyin dediği gibi herhangi bir zararını görmedim.
Apistogramma Baenschi (inka) Sorusu
Benim inkalar da bahsettiğiniz gibi urkekler, seyir zevki alamiyorum çünkü tek yaşadığım için tüm gün hareketsiz odaya alışıyorlar aksam ben odaya girer girmez arazi oluyorlar. Yem yiyorlardir muhtemelen attığınız yem sabaha kayboluyorsa ordan anlayabilirsiniz. Bir de renkleri kumun rengiyle çok iliskili. Siyah hagen kumda bronz çöpçü rengine geliyorlar koyu gri renk alıyorlar ama sari silis kumda renkleri öyle değil. Yine de urkeklikten tam renklerini göstermiyorlar bence. Dither balık deneyebilirsiniz. İse yararsa ben de denemek isterim.
Yem Listesi Arayanlar Buraya
[QUOTE=Explain]Bence bu listeden sonra kimse değişik yemler kullanmaz diye düşünüyorum [/QUOTE]

Biraz iddialı olmuş ama yine de elinize sağlık. Arkadaşın değindiği noktaya ben de katılıyorum. Hikari, tropical ve jbl marka yemleri de listelerinizde görmek isteriz.
Melek Balığı Vücudundaki Yara Sebebi Ve Tedavisi ?
Benim de apisto inka erkeğimde olmuştu, tedavi edemedim ve balığı kaybettim maalesef. Konuyu takip ediyorum, inşallah kurtarırsınız.
Benim actigim konu bu linkte:
https://www.akvaryum.com/Forum/kas_dokusundaki_parazite_praziquantel_kullanimi_k924212.asp

En çok ramirezilerde benzer bir sorundan bahsedilen posttaki belirtilere benzetmiştim ama kurtarmaya yetmedi, hastalığı çok geç bir aşamada farkettim. [EDIT]leonisleo,2019-07-07 20:16:16[/EDIT]
Bitki Çürümesi
Hayır, taşları ve kumu değiştirmeniz gerekmez. Mümkün olduğunca çürük parçalarını su değişimi sırasında tanktan uzaklastirmaniz yeterli.
Musluk Suyundan Ozmoz Suya Geçiş
[QUOTE=Hasan112]

Ewet baya yüksek cıktı bende o kadar beklemiyordum. Dediğim gibi ayda 4 su değişimi yapıyorum haftada %30.. 3 kez ozmoz su ile değişim 1 kez musluk suyuyla değişim yapsam nasıl olur. Yoksa her değişimde %20-25ozmoz geri kalan musluk suyumu olsun [/QUOTE]
Hasan bey, daha önce bir başka arkadaş da söylemişti 3 kere ro sonra bir kere musluk suyuyla değişim yapmayınız. Tanka ekleyeceginiz suyu önceden ro ve dinlenmiş musluk suyu ile harmanlayınız. İlk etapta oranı yüzde 50 50 tutabilirsiniz. Bu sayede mineral eksikliği ile de uğraşmazsınız. Eğer yüzde 100 ro kullanacaksanız potasyum, iz element gubresinin yani sıra CaSO4 ve MgSO4 taksiye etmeniz gerekir. Seachem equilibrium gibi ürünler de kullanabilirsiniz ama içerik belli olduğu için ben para vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Siz ilk önce kafanızı çok karıştırmadan yüzde 50 ro yüzde 50 musluk suyunu harmanlayıp su değişimlerinizi bu su ile yapmaya başlayabilirsiniz.
Bununla beraber alt yapraklarda dökülme görüyorsanız bu fosfat eksikliğini de gösterebilir. Yeşil nokta yosunu da oluyorsa bu hipotezi güçlendirir. Ama suda yeterli miktarda fosfat olmasına rağmen bitki fosfat eksikliği gösteriyorsa o zaman fosfat alimini engelleyen bir unsur var diye düşünebiliriz. Yuksek tdsli çeşme suyu buna sebep olabilir. Varsa bulunduğunuz şehrin su idaresinin web sayfasından su analiz raporlarına göz atabilirsiniz.
Musluk Suyundan Ozmoz Suya Geçiş
En basta neden osmos suya geçmek istediğinizi ve ne tur canlılar beklediğinizi yazarsanız daha açıklayıcı olur. ph düşürmek mi istiyorsunuz gh düşürmek mi? Co2 veriyor musunuz vs
Lav Kırığı
Karıştırınca tașlar birbirine sürtüp parçacıklar kopuyor bu da suyu bulandiriyor. Son kez sudan geçirip tanka ekleyebilirsiniz.
Utricularia Graminifolia 1 Aylık Gelişim
Elinize sağlık Hakan bey,
Gübreleme rutininiz nedir ?
Dry Start Monte Carlo Akvaryumu
Merhaba Emir bey iyi bayramlar.
Kullandığınız ledleri nereden temin ettiniz? Varsa tedarik için link paylaşabilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.