ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ezgihan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2015 01:19
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2015 04:38
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ezgihan Tokat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ezgihan Tokat.

SON 6 MESAJI

Canlı doğuran akvaryumumda parazit şüphem
Mesut teşekkür ederim ilgin için. Okumaya başlıyorum.

mesutok hocam bugün %60-70 kadar su değişimi yaptım. Şimdi 5cc suyun içinde 1mg kadar terramisin süspansiyonu hazırladım akvaryumuma ilave ettim. hava motorunu çalıştırdım. 24C ısıya çektim. yiyebilcekleri miktarda yemi terramisin ile karıştırıp şimdi atıcam. her gün %60-70 dip çekimi ve su değişimi yapıcam. Attığınız linki okudum, googleda birazda araştırma yaptım ve öğrendiğim kadarıyla çok bulaşıcı bir parazitmiş. Sonuçları sizinle paylaşacağım.
Canlı doğuran akvaryumumda parazit şüphem
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Üst yüzgece doğru beyazlık

Akvaryum Kapasitesi (litre):25 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes, zebra, çöpçü, vatoz, elodea

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26C

Filitrasyon: İç motor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 5 cc Mikofish süspansiyon antibakteriyel ve antimikotik, 10 damla sera acil koruma nitrat, klor ve amonyum yok edici

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 dip çekme ve %50 su değişimi. 

Bitki akvaryumu için tavsiye
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ön cam hariç diğer yerleri moss ile kaplayacağım. 

Birde sormak istediğim birşey var, Su marulu(Pistia) alsam bir sakıncası olur mu ?
Bitki akvaryumu için tavsiye
Öncelikle günaydın,

Forumda gözüme çarpan bitki akvaryumu ile ilgili olan konuları okudum. Ve bir arkadaşımız http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp bu linki önermiş ve bunuda okudum. Ama halan aklıma takılan bir kaç soru var. 

Akvaryumumun hacmi 25 lt, evimde daha büyüğünü koyabilceğim bir alan olmadığı için ve bu sevdadan da vazgeçmek istemediğim için bu boyutlarda bir akvaryumla yetinmek durumundayım. İlerleyen günlerde belki salonun ortasına sehpa yerine o şekilde kullanabilceğim bir akvaryum yaptırmayı düşünebilirim :D 

Bu ölçüde bir akvaryumda uygun olarak hangi tür bitki beslemeliyim? İsteğim şu yönde akvaryumun içi orman gibi olsun istiyorum. Her taraf çiçek böcek olsun istiyorum.

Örnek vermem gerekirse;


Bu tarz bir akvaryum yapabilmem için, akvaryumuma hangi tür bitki almalıyım? Lepistes, Zebra, Çöpçü, Vatoz, Elma Salyangoz vb türleri omurgalı ve omurgasızları beslmem uygun olur mu? 

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ezgihan2015-05-01 10:29:52
35 Litre Akvaryum İçin Tavsiye
canberk bey teşekkür ederim yorumunuz için. Tür değişimi yapacağım hemen.
35 Litre Akvaryum İçin Tavsiye
İyi akşamlar öncelikle herkese,

35 litrelik bir akvaryumum var. İçerisinde 4 tane Melek balığı var yaklaşık 4 gündür benleler yalnız bir sorunum var. ilk 1-2 gün bir sorun yoktu 2. günün sonunda balıklarım su üstüne doğru çıkıp nefes almaya çalıştıklarını gördüm ve su değişimi yaptım. Malesef ki okumadan su değişimi yaptığım için direkt değiştirdim. Sanırım sudaki amonyum,nitrit ve nitrat seviyeleri artmış okuduğuma göre. Şimdi su dinlendiriyorum yarın değişimimi yapacağım. İç filtremin yetersiz olduğunu var saydım ve araştırarak kendime yeni bir dış filtre sistemi yaptım turşu bidonundan. Suyu gayet güzel temizliyor sürekli takip ediyorum. Silikon kullandım ve bunun bildiğim kadarıyla kötü etkiside varmış ama aldığımda akvaryum için dedim bir problem olmaz diye düşünüyorum. Kum yerine ince daneli taşlar aldım ve lav taşı aldım. Ufak birde dekor koydum. Merak ettiğim Akvaryumuma hava motoru takmam gerekmidir yoksa iç filtreden çıkan hava yeterli olur mu ? 4 Melek ve 2-3 gün sonra akvaryum düzene girdiğinde 2 çöpçü balığı koymak istiyorum. Bir problem olur mu? Hava motoru almam gerekirse ne önerirsiniz? Şuanda tek sıkıntı hızlı nefes almaya çalışmaları. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.