ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
roethlisberger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mayıs 2015 12:59
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2015 20:18
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Öztaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Öztaş

SON 9 MESAJI

betta uzmanları bakabilir mi?
Tam bu işe biraz ara vermeyi düşünüyordum ki kız arkadaşım daha akvaryumumu kaldırmadan üzüldüğümü görüp yeni güzel bir betta getirdi. aslında ilk zaman ki hevesim kalmadı sabah akvaryumun dibinde eski balığımın cesedini görünce. Artık uzun bir süre ara vermeyi düşünmüştüm. 5 dakika önce akvaryuma attım balığı gayet sağlıklı ve henüz çok genç olduğu belli gayet hareketli ve neşeli umarım sonu diğer balığım gibi olmaz. İlk yem olarak kan kurdu verdim yemesi de çok iyi. Buna biraz daha özen göstereceğim ilk tecrübem ne kadar hayal kırıklığıyla sonuçlansa da bu öyle olmayacak İnşallah

Vay canına... şimdi baktım da daha 10 dakikada akvaryumun her yanını köpük yaptı. Bu normal mi sizce? köpük normalde iyiye işaret ama bu kadar çabuk olması daha da iyiye işaret olabilir mi? 
roethlisberger2015-05-18 13:19:59
betta uzmanları bakabilir mi?
yaklaşık 1 senedir balık bendeydi ve bu sabah akvaryumda ölü olarak buldum. size ve diğer yardımcı olan abilere çok teşekkürler. biz kurtarmak için elimizden geleni yaptık ama malesef kaybettik.
betta uzmanları bakabilir mi?
Mesut bey balığa son bi kaç gündür bir şeyler oldu tahminim kör oldu ama yine de bilemiyorum...

Şöyle ki; dediğiniz terramycin ilacını balığa yavaşca sürerek uyguluyorum aynı zamanda yemine de uyguluyordum. balık da gözlemlenebilir iyileşmelere rastladım lakin balığım 3 gün önce anlamadığım bir şekilde felç olmuş gibi sabit duruyor biraz bekledikten sonra ya da yavaşça dibe doğru kayınca tekrar hareketlenip yüzeye çıkıyor ve öylece bekliyor. ilk başlarda kısmi felç nöbetleri geçiriyor diye yordum. böyle bir şeyin balıklarda mümkün olup olmadığını bilmiyorum tabi ki. bu arada balık öylece beklerken sadece solungaçları hareket ediyor nefes alıp veriyor bir süre sonra yine dibe kaymaya başlıyor ve bir bitkiye veya başka bir materyale temas edince hareketlenip yüzeye çıkıyor. dediğim gibi ilk başlarda felç oldu sandım. ama şu anda anladım ki balıkta körlük var, yani öyle tahmin ediyorum. ilk başlarda öleceğini sandım ama ölmedi nefes alıp vermesinde sıkıntı yok. her hangi bir temasta hareketleniyor ama ne yeme ne de el kol hareketlerime tepki vermiyor bu da görmediğini düşündürüyor. yemi ağzının dibine atıyorum yine de yemiyor ve 3 gündür yem yemedi. bazen yüzüyor görüyorum ama o zamanda bitkilere filan çarparak yön değiştiriyor. 
acaba sürdüğüm krem gözlerine temas etti de zarar mı verdi? böyle bir şey mümkün mü? eğer öyleyse bir tedavisi var mıdır? 
daha iyi anlamanız için bir video çektim yükleyip mesaja ekleyeceğim en kısa zamanda

Videoyu ekliyorum 720p çözünürlükte izlerseniz daha net görmüş olursunuz.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=tn8JKGuzhhU&feature=youtu.be[/VID]
roethlisberger2015-05-18 01:39:04
betta uzmanları bakabilir mi?
İlgi ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. İnşallah Mesut beyin tavsiyeleriyle balığı sağlığına kavuşturabiliriz ki bu konuda gayet inançlı ve ümitliyim. Şuana kadar gayet iyi bir şekilde ilerledik ve uyguladığım yöntemlerden pozitif sonuçlar aldım. Umuyurum ki daha da iyi olacak. Tekrar teşekkür ediyorum hem ilginiz hemde bilgilendirmeniz için.
betta uzmanları bakabilir mi?
Dediğiniz gibi merhemi yeme uygulayıp yedirdim. Aynı şekilde avucuma sürdüğüm merhemi güzelce balığın vücuduna da sürdüm. Haliyle balık biraz stres yaptı bu yüzden balığın üzerini kapatıp biraz karanlık olmasını sağladım stresini azaltmasında yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu arada 3 gün önce suya uyguladığım bir kapsül tetra ilacı gerçekten balıkta gözle görülür iyileşmeleri sağladı. Balığın yüzmesinde ve hareketlerinde tamamen iyileşme kat ettik. Bitkilerin arasında eskiye nazaran daha bi hareketli şekilde oynaşması bunun göstergesi. Tabi tetrayla birlikte deep fix'in oodinofix ilacı da gayet faydalı oldu. Belki bunları bilmeniz başka betta besleyicilerine yol göstermenizde faydalı olur. İlginiz için teşekkürler yine gözlemlerimi aktaracağım... roethlisberger2015-05-08 15:19:22
betta uzmanları bakabilir mi?
kullandığım ilaçta mantar ve kuyruk erimesi yazmıyor sadece kadife hastalığı için diyor. ama birazdan çıkıp söylediğiniz ilaçları alıp söylediğiniz tedavi yöntemlerini uygulayacağım. bir de akvaryumda %100 su değişimi, yeni kum ve bir kaç yeni bitki eklemeyi düşünüyorum. hazır 3 gün önce beklemeye aldığım su var, bunun içerisine biraz iyotsuz tuz eklesem şimdi, akşam geldiğimde de dediğim düzenlemeleri ve değişiklikleri yapsam bir sıkıntı olur mu?
betta uzmanları bakabilir mi?
Arkadaşlar uzun zamandır derslerden ve projelerden başımı kaldırıp da doğru düzgün ilgilenemediğim betta balığımın, dün suyunu değiştirmeye kalktığımda kuyruğunun ve yüzgeçlerinin bayağı bir küçüldüğünü gördüm. Ayrıca yüzünde bir beyazlama ve solma var gibi. Ayrıntılı fotoğraflar ekledim. Nasıl bir tedavi uygulamalıyım? Lütfen yardım edin. Petshopa ilaç almaya gittiğimde önerdikleri tetra ilacını kullandım ve balıkta fiziksel olmasa da hareketerinde bir iyileşme gözlemledim tabi bir iki damla da deep fix oodinpfix damlattım. ayrıca sarımsaklı yem veriyorum iki gündür. umarım balığım iyileşir.


Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler:kafasında kadifemsi izler ve kuyruğunda dökülmeler. kuyruğu tel tel oldu resimlerde görüldüğü gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre): yaklaşık 15 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):28 derece

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Tetra 250 mg bir kapsül- Deep fix oodinofix 3 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

roethlisberger2015-05-08 02:14:25
Bettamın nesi var ?
Arkadaşlar uzun zamandır derslerden ve projelerden başımı kaldırıpta doğru düzgün ilgilenemediğim betta balığımın dün suyunu değiştirmeye kalktığımda kuyruğunun ve yüzgeçlerinin baya bir küçüldüğünü gördüm. ayrıca yüzünde bir beyazlama solma var gibi. ayrıntılı fotoğraflar ekledim. nasıl bir tedavi uygulamalıyım lütfen yardım edin 







CATAPPA YAPRAGI
bu siteden alabilirsin en kısa zamanda bende düşünüyorum bir tane almayı. ama resimde küçük göründüğüne aldanıp iki üç tane almaya da kalkma yorumlarda oldukça büyük olduğunu söylüyorlar. yorumları okuyarak al

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.