ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
scouttoygun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2015 18:10
Son Ziyaret:
30 Ocak 2021 20:41
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Toygun TOK
Doğum Tarihi:
31 Mart 1987
Yaş:
37
İl:
Bolu
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğanın misafiri olduğunu unutma! 100*30*50 Bitkili Canlı doğuran, Zebra Danio 80*20*30 Bitkili Karides

SON 10 MESAJI

Zebra Danio
Aynı sorunu bir kaç hafta önce yaşadım jumbo damızlık boylardaki balığımda meydana geldi. Bir kaç gün içinde zayıfladı ve kaybettim. Aynı tanktaki gençlerde hiç bir sıkıntı yok yaşlananlar da önce kuyruk düşüyor, halsizlik derken bir kaç güne ölüyor. Tahminimce yaşlılıktan oluyor.
Lifetech Jebo Sepet Contası Tarih Mi Oldu :)
Bilgi için teşekkürler piyasada bulmak zor sizin çözüm hem ekonomik hem de kalıcı olmuş. Bir kaç ay önce aliexpresten 6 tl ye conta seti geliyordu şuan 50 yi geçmiştir heralde.
Vandan Boluya Akvaryum Taşımak
Çalıştığım okula da 200 lt lik bitkili bir tank kurdum onun içini de balık ve bitki doldurdum zaten [;)] hatta bir çok öğrencimi hobiye bulaştırarak bitkilerini balıklarını hediye ettim. Erciş'te bu hobiye gönül verenler genelde memur asker ve polis ki çoğu yazın izin kullandığı için hemen hemen herkes yaz döenmin de sıkıntı yaşıyor. Burada bitkili akvaryum olayını bile çevreye yayan ilk insanlardan biriyim. Genelde insanların tercihi iri boyutlu balıklar, ciklet türleri ya da japon balığı, bitkilinin çok zor olduğu ön yargısını ne yaptıysak ta kıramadık. Cüce vatozlarım hariç elden çıkaramadığım canlıları öğrencilerime hediye etme yolunu seçeceğim gibi gözüküyor. Geri kalan malzemelerle vatozları götüreceğim sanırım. Başka bir alternatif kalmıyor.
Marin Kontra Akvaryum
Hocam ellerinize emeğinize sağlık şuan evde bulunan tankınızla bile gerçekten nirvanaya ulaşmışsınız. Bütçenin yüksek olduğunu tahmin edebiliyordum ama bu kadar fazla olmasını beklemiyordum. Umarım emeğinizin karşılığını istediğiniz gibi alabilirsiniz.
Vandan Boluya Akvaryum Taşımak
Herkese iyi akşamlar. Çoğu hobicinin korkulu rüyası olan ev taşıma sırası bende. Açıkçası ne yapacağımı hiç bilmiyorum. 1,5 ay sonra tayin isteyip buradan ayrılacağım. Kişisel eşyalarımın dışında tüm eşyalarımı satıp gitmeyi düşünüyorum. Ancak akvaryuma alıcı bulamıyorum.110*20*50h ebatlarında bitkili ve nano boyutlarda 3 akvaryumum daha var içerisinde 100 den fazla moli,lepistes,plati, 300den fazla karides, yeni küpten çıkmış 50-100 arası cüce vatoz yavrularım ve bir akvaryum dolusu bitkim var. Satmaya çalışıyorum ancak petshoplar damızlıklara1 tl veriyor yavruları umursamıyor bile. Bende yok pahasına tanesini 9-10 liradan sattıkları balıkları bu şekilde vermek istemiyorum . Aracım var giderken pilli hava motoru vs ile damacanalara koyup götürme niyetim var . Yolculuk molalarla birlikte bazen 24 saati bulabiliyor. Az değil 1260km benim bile haşatım çıkıyor. Hadi sağ sağlim götürdük diyelim. Bir süre ailemin yanında kalacağım. Orada tank kurma ihtimalim yok gibi. Döndükten sonra tayinin açıklanması, ev bulup dayayıp döşemem, akvaryum kurmam en az 1 -2 ay sürecek ne yapmalı başına böyle bir durum gelen var mı? En mantıklısı nedir? Düşün düşün işin içinden çıkamadım. Ayrıca bu tankı çok seviyorum bugüne kadar içine hangi canlıyı koysam kum gibi çoğaldı hiç burada bırakasım gelmiyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. [x(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179232/040520180024431.jpg[/IMG]
Marin Kontra Akvaryum
Pinterest te sıra dışı tasarımları incelerken kendimi nasıl olduysa burada buldum. Emeğinize sağlık sonunda güzel bir eser çıkacağı şimdiden belli. Sakıncası yoksa maliyet ve yapan yer hakkında bilgi verebilir misiniz? Yaz döneminde Bolu'ya taşınacağım ve aklımda bu tarz tanklar var. Açıkçası ahşap dokuyu sıkça kullanabileceğim paludaryum, teraryum ve bitkili tanklardan oluşan otantik bir hobi odası yapmak istiyorum.
Bebiş Cücelerin İlk Salatalık Ziyafeti...
Henüz baba küpten ayrılmadı sadece kuyruğunun hareketini görebiliyorum. Dediğiniz gibi sadece bitki yetiştirdiğim nano tanklarım var hazır halde dediğiniz gibi akvaryum suyunu oraya aktarıp taşımayı düşünüyorum ancak zaman konusunda çok kararsızım. Sanırım yavruların kendiliğinden çıkmasını bekleyeceğim. Risk almak istemiyorum pek. Tecrübeli arkadaşlar zamanlama konusunda fikir verirse sevinirim.[EDIT]scouttoygun,2018-04-30 21:58:35[/EDIT]
Arkadaşlar Kavga Var Yetişin
Tv deki evlilik programlarına katılan troll damat adayı gibisin. Forumdaş trollemekte yeni çıktı heralde... [:D]
Bebiş Cücelerin İlk Salatalık Ziyafeti...
Bir haftadır benim L144 te yumurtaları havalandırıyor. Bir önceki batında yoğun bitkili tankta hiç dokunmadım ancak başlangıçtaki 40-50 yavrudan 10 tane ancak hayatta kalabildi. Küpü babayla birlikte başka bir tanka almayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz.
Dev Cuce Tanki
[:nazar:][:nazar:][:nazar:]Öylesine bakayım diye girdiğim forumda başlık dikkatimi çekti ve baştan sona okudum. Saat 03,40 gözlerimden uyku akıyor ama bırakıp gidemedim. Mükemmel bir başlık olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık. 41 kere Maşallah beğeninin ötesinde bu tanka hayranlık duydum.[:nazar:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.