ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sansursuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
202
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2016 10:27
Son Ziyaret:
24 Haziran 2019 12:06
Toplam Mesaj:
378 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Karaduman
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda Karaduman İnsanın iyisi sözünden balığın iyisi gözünden belli olur... 130*50*60 Duboisi Maswa

SON 10 MESAJI

Yeniden Bitki Akvaryumu
Teşekkürler Uğur bey
Sanırım orda bir yanlıslik oldu.Düzelttim.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım
Yeniden Bitki Akvaryumu
Ölçüler:50*50*50
Canlı Türleri:Panda çöpçü çift kribensis
Bitki Türleri:Anubias dev saz Java fern
Tankın Yaşı: 3 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Full spektrum power LED
Tasarım ve Dekorasyon: Yatı kökü ve mangrow kökü[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/291220181123451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/291220181124481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/291220181125531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/291220181127011.jpg[/IMG][EDIT]Sansursuz,2018-12-29 11:45:05[/EDIT]
Yeniden Cuba
Can bey
Merhaba acaba adaptasyon sürecinde yapraklarda bozulma,erime vs problemler yaşadınız mı? Bende şu an monte carlo diktim fakat yapraklarda bozulma ve erime gözlemliyorum.5 gün kadar oldu bu süre henüz erken değil mi? iyi akşamlar
Minare Salyangozun Kendini Kuma Gömmesi
Sevgiler
Ağlamak yetmiyecek bazen bağırmak istiyorum haykırmak istiyorum diyeceksiniz. Neden ben diyeceksiniz. Kuma neden girdin çık artık ne olur çık... Evet çıktım.. Geçmiş olsun su yok artık "O" var. Sadece minare...
Canlı Kaybetmek İstemiyoruz...
Tek kelimeyle mükemmel bir yazı...
Alkışlarım sizin için Nadir bey.
Konular sorular cevaplar herşey aynı..
Yarında öbür günde aynı olucak. Neler yapılmalı ne gibi önlemler alınmalı bilemiyorum. Tek bildiğim şey canlı ölümü istemiyor olmam. Benim gibi sizin gibi o kadar çok insan var ki burda. Herkes belki de bıkmıştır. Bizim düşüncemiz biraz da dışa vurum, belki de rahatlamak kimbilir.
Canlı Kaybetmek İstemiyoruz...
Herkese selamlar,sevgiler

Başta değerli yöneticilerimiz olmak üzere saygın üyeler ve konuyu takip eden misafirlerimize saygılar sunuyorum.
Hepimizin bildiği üzere canlı kayıpları herkes için üzücü bir durum olmaktadır.Forumda ne zaman paylaşımları takip etsem mutlaka canlı ölümleri, hastalıklar,beslenme şikayetleri,su kalitesi,sıcaklık,bulanıklık vb. şikayetler çoğunlukta olmaktadır.

Aslında akvaryum döngüsü içinde bana göre en önemli olan şeyin yani herkesin bildiği döngünün bu şikayetlerin başında geldiğidir. Yani daha fazla açıklarsak temelde yatan şeyin azot döngüsü YENİ TANK SENDROMU adı altında toparlayabiliriz.Canlı ölümleri hepimizin canını sıkmaktadır.Forum içinde okuduğumuz mesajlarda farkındaysak son 10 mesajda bir ölüm yazılarıyla karşılaşıyoruz.Katılan olur ya da olmaz bilemem ama çoğunlukla herkesi üzdüğünü düşünüyorum.Bu güzel sitenin bize katmış olduğu en güzel olay bilgi paylaşımı bunda hemfikirim.Bana göre yaşanan onca şeyin arkasında bizlerin sabır göstermeyerek akvaryumlarımıza balık ekleme sevdasından geçiyor.İstisnalar hariç canlı kayıplarımızın bir çoğu döngünün gerçek mana da oturmamış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Bu da demek oluyor ki üye olan aramıza yeni katılan sevgili arkadaşlarımızın fikir sahibi olmayışı.
Bu sadece benim canlı ölümlerine sebep gösterdiğim bir neden.Bu konuda saygıdeğer yöneticilerimden ricam başlık adı altında maddeler halinde sitenin herhangi bir yerine bu konuda siteye girer girmez insanların gözüne resmen çarpıcak kadar dikkat çeken sunumlar animasyonlar sebep-neden ilişkilerini gösteren tablolar vs hazırlamaları ya da bizlerin bu konuda özellikle yeni üye arkadaşlara yol gösteren herkesin birşeyler yazdığı bir sekme olmalı diye düşünüyorum.Tabi burada değerli yöneticiler düzenlemeler yaparak konuyu toparlar nitelikte olmalıdır
Bu sadece bir yol gösterme niteliğinde olursa faydalı olur düşüncesindeyim.Zira bu ölümler yaşanmaması en büyük dileğimiz olacaktır.Tekrar söylemek istiyorum; Yeni Tank Sendromu bütün canlı ölümlerinde bir numaralı sebeptir.Bunun önüne geçmek için neler yapılabilir.
Konunun öne çıkması ve canlı ölümlerinin olmaması dileğiyle.Sağlıklı, keyifli, huzurlu hobiler dilerim.Sevgiler Saygılar...
Görüşlerimi buradan sunma şansı veren herkese şükranlarımı sunarım...
Bitkimin Türü Ve İhtiyaçları
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/270820171610561.jpg[/IMG]

Herkese selamlar
Değerli arkadaşlarım bitkimin türü ve bakım ihtiyaçı hakkında bilgi verirmisiniz? Lakin ne yapsam etsem bitkimi büyütemiyorum. Sizce nelere dikkat edilmeli ve ışık gübreleme vs etkenler neler olmalıdır?
Sevgiler saygılar

Cevabı kimse bilmiyor galiba..

[QUOTE=Sansursuz][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182335/270820171610561.jpg[/IMG]

Herkese selamlar
Değerli arkadaşlarım bitkimin türü ve bakım ihtiyaçı hakkında bilgi verirmisiniz? Lakin ne yapsam etsem bitkimi büyütemiyorum. Sizce nelere dikkat edilmeli ve ışık gübreleme vs etkenler neler olmalıdır?
Sevgiler saygılar

Cevabı kimse bilmiyor galiba.. [/QUOTE]
Bitkimin Adı Ve Bakım İhtiyacı
[QUOTE=WLFcATA]haklıymışsın muhammet abi bende benimkiler yeşil diye seviniyodum[:D][/QUOTE]

Evet muhtemelen öyle duruyor. Bu arada ışık olayını biraz gölge yaptım. Ve tablet gübre kullandım. Büyüme olayı efsane oldu. Hergün geliştiğini görebiliyorum.
Bitkimin Adı Ve Bakım İhtiyacı
[QUOTE=cafermutlu]
Işık ihtiyacı çok düşüktür. Diğer bitkiler gibi gübreye ihtiyaç duyar. Demir de dahil. Wendtiiyi diğer criptocoryne türlerden ayıran özelliği en kötü şartlarda bile büyümeyi başarabilmesidir. Bu özelliği nedeniyle low tech akv.da sık rastlanır.


Faruk bey sizin bitkinizde wenntiinin veryenti gibi duruyor. Bitki sağlığını bozan birçok faktör olabilir. ( ışık gübreleme, sirkülasyon ,CO2 eksikliği gibi) Forumda arama yapmanızı öneririm[/QUOTE]

Evet aynı durum bende de var
Bitkimin Adı Ve Bakım İhtiyacı
Büyüme olarak adaptasyon sürecini atlatınca kök vermeye başladı. Ama sanırım taban gübresi bu bitkiye güzel bir form kazandırıyor. Demir ilavesi de yapmalıyım acaba. Son olarak ışık durumu nasıl olmalı sizce..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.