ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bailamos36
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2016 14:34
Son Ziyaret:
13 Ekim 2021 04:50
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert 40x40x40

SON 10 MESAJI

Düşük Donanımlı (low-tech) Akvaryum Su Değişimi
Eğer akvaryum kalabalık olmayacaksa mesela 100 litrede tek betta bakarım diyorsanız su değişimlerini bitkilerin izin verdiği ölçüde uzatabilirsiniz. Ama normal popülasyonlu tanklarda yemek artığı, balıkların pisliği, çürüyen bitkilerden ve ölen canlılardan ayrışan bileşenler birikecektir. Su değişimi diş fırçalamak gibi diyebiliriz, diş fırçaladığımızda ağzımızda iyi bakterileri de kötü bakterileri de azaltırız ama kötü bakteriler iyi bakterilerin getirdiğinden daha fazlasını götürdüğü için dişimizi fırçalarız. Aynı şey su değişimi içinde geçerli belki bu atıklar bitkiler için gübre olacak büyümelerini hızlandıracak vs ama kötü bakteriler de balıklarınızı hasta edecek, ortamı kalitesizleştirecek, üremelerini baltalayacak. Bu yüzden garanti olması için haftalık değiştirmelisiniz, gerisi alacağınız risktir.

Bu arada haftalık %30 su değiştirirseniz, gübre vermezseniz ve akvaryum çok kalabalık olmazsa dip çekimini yapmasanız da olur. Haftalık su değişimi ile suya yeni minealler de gireceğinden bitkiye göre gübre ihtiyacını da ortadan kaldırabilir (Co2 vermezseniz).

Yani aslında haftalık su değişimi sizi yosun temizlemekten, dip çekimi yapmaktan, su değerlerini takip etmekten ve gübre almaktan kurtarabilir. Bitkili akvaryum zahmetli bir iştir, en azından haftada bir ilgilenmezseniz zaten başarılı olamazsınız.
Betta Haftasonu Besleme
Bettalar çok dayanıklıdır, değil iki gün 2 hafta kadar yemsiz kalabilirler. Tabii buna dayanarak 2 haftada bir yemleme yapmayın, insanda günlerce aç kalabiliyor ama günde 3 kere yemek yiyor[:D]
Moli Balık
Büyük ihtimal dişi diye bildiğiniz balık erkek, bu da ondan dayak yememek için saklanıyor. Benim akvaryumda da ufak olan erkek diğerlerinden saklanıyor. Dişi sayısı erkek başına minimum 3 değilse böyle şeyler olabiliyor.
Nano Kaplumbağa Akvaryumu Filtresi
Haqos expro 500, Sunsun 603b bunlara bir bakın derim ama 35 litre ye çok gelebilirler. Şelale filtre tavsiye ederim atman hf 600 olabilir mesela.
Balığımı Uçakla Götürebilir Miyim
Balıklar 15 güne kadar açlığa dayanabilirler, ayrıca uçakla falan uğraşmak yerine otomatik yemleme makinesi alabilirsiniz. Fakat makineyi denemeden akvaryuma takmayın çok yem verirse asıl o zaman su çok kirlenir ve balık ölür. Ben bir hafta bir yere giderken, neonlarımı, lepisteslerimi, molly lerimi yola çıkmadan yemleyip bırakıyorum. Bugüne kadar hiç ölen olmadı, hatta onlara da diyet oluyor şişmanlayanlar inceliyor. 2 Hafta gidiceksem de yemleme makinesi kuruyorum.

Balığın yolda yaşayacağı stres her türlü aç kalmaktan daha kötü ve ölümcüldür diye düşünüyorum.[EDIT]Bailamos36,2018-11-20 17:31:21[/EDIT]
Bu Akvaryum Başlangıç İçin Uygun Mu?
Petshop'lar maalesef genelde para odaklılar, resimdekiler 250 tl etmez. Ve başlangıç için uygun değiller. Oradaki iç filtre 55 TL, gördüğünüz akvaryum 50 TL'e alınır. Arkaplan yapıştırmış, plastik dekor koymuş (balıklara zararlı), renkli kum ile süslemiş. Geri kalan hiçbir şey 145 lira etmez oradaki. Bir ilaç, iki tane kötü kalite yeme 145 lira veririm diyorsanız buyrun tabii. Size tavsiyem akvaryum yapan bir yere gidin akvaryumunuzu yaptırın istediğiniz ölçülerde, yada ikinci el alın. Petshoplar'dan sadece kendi belirlediğiniz ürünleri ve balıkları alın. Hem almadan internette fiyatını yada özelliklerini araştırırsınız, sonradan sıkıntı yaşamaz ve bilinçli olursunuz.

Birde şu link i ekleyeyim. Lütfen balık almadan herşeyi araştırın.

https://www.akvaryum.com/Forum/kac_tane_japon_baligi__kac_litrede_bakilir_k615026.asp

Size vereceği iç filtre 300l/h akvaryum ise 50 litre, Japonlar akıntı sevmez, durgun su severler. O iç filtre onları çok yoracaktır.
Yosun Sorunu
- Co2 yi hep verme, ışık açıkken ver akvaryumda kullanılmayan Co2 birikebilir. Bitkiler fotosentez yapmıyorken Co2 ile işleri olmuyor.
- Bitkilerin çok hızlı büyüyen bitkiler değil sanıyorum verdiğini tüketemiyorlar, gübreleme periyodunu azalt.
- Işık aynen devam etsin.
- Akvaryuma nerite salyangozu ekleyebilirsin bu yosunu yiyorlar, akvaryumdaki balıkları bilmiyorum ama amano karides'de bu yosunu yiyor. Bu ikisi dışında Molly'ler de yiyor.
- Bu yosunu çıkarmak da dert biliyorum ama el ile çıkarabildiğin kadar çıkarmanı tavsiye ederim, ben hoşuma gittiği için çıkarmamıştım sonra akvaryumumun 3te2si kaplamıştı ve çıkarılmaz düzeye gelmişti.
- Eğer çeşme suyu kullanıyorsan su değişimini sıklaştırma, hatta azalt çünkü her su değiştirdiğinde belkide akvaryumda biten bir minerali tamamlıyor olabilirsin.
- Son olarak yaptığın yemlemeye dikkat et, o da fazla kaçıyor olabilir.

Ne değişiklik yapıyorsan ufak ufak yap ve günlük takip et. Benim en büyük hatam bu olmuştu bir anda ışıkları kapatmaya kalktım, çok fazla ve sıkça su değiştirmeyi denedim vs vs

Ben şöyle kurtuldum bundan, su değiştirmedim gübreyi bıraktım, ışığı azalttım, molly ekledim. Maalesef önce bitkilerimin hepsi öldü ardından da bu yosun öldü ve komple bitkilerle beraber yosunu çıkardım.[EDIT]Bailamos36,2018-11-18 10:31:53[/EDIT]
55-30-30 Akvaryum Hakkında
50 litre oluyor yaklaşık. Akla ilk gelen popüler seçenekler:

1) Bir erkek betta
2) 3-4 tane dişi betta + Bitki
3) 5-6 Neon + 1 cüce vatoz + 2-3 çöpçü / kiraz karides (neon'lar sadece yavruları yiyorlar bol bitki lazım üremeleri için) + Bitki
4) 4-5 tane zebra + 1 cüce vatoz + 2-3 çöpçü + Bitki
5) Lepistes + Kiraz karides + Bitki
6) Endler + Kiraz karides + Bitki
Kaplumbağam Sudan Çıkmıyor😔
Bende bir fikir vermek istiyorum, dış filtre almak yerine sump için kullanılan pompalardan alıp akvaryumun üstünden suyu şelale gibi akıtabilirsiniz. Akvaryumun üstüne içine filtre malzemeleri koyacağınız bir saksı vb ayarlayabilirsiniz, saksının altında bir ucunu su aksın diye deler diğer ucuna da biraz elektrikten anlıyorsanız lamba koyulacak yeri de ayarlayabilirsiniz.
High-tech Nano Denemesi...
Çok güzel olmuş,emeğinize sağlık [:iyi:] Co2 sistemi ilk resimlerde gördüğüm kadarıyla elle sıkılan tüplerden almışsınız daha sonra nasıl bir sisteme geçtiğinizi anlatırsanız başka arkadaşlarda yararlanır diye düşünüyorum çünkü maliyetiniz çok düşük olmuş diğer sistemlere göre.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.