ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
misket
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2016 03:41
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2016 16:00
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Küçük Akvaryum İçin Tavsiyeler.
Kızım balıkları çok seviyor bende hem canlı sevgisini geliştirmesi hemde sorumluluk alma alışkanlığına katkı sağlaması için eve bir akvaryum kurmaya karar verdim bir dostum bu mevzu açılmışken kendisinde kullanılmayan küçük bir akvaryum olduğunu söyleyince ondan başlayayım dedim.

Balık miktarı arttığında/büyüdüklerinde popülasyonun bir kısmını akvaryumcuya vereceğim.

Niyetim elbetteki imkan dahilinde büyük bir akvaryum kurmak, zira farkettim ki detay gerektiren güzel bir uğraş o yüzden kumu petten almak yerine sahilden topladım, günışığına yakın kademeli şerit ledli kapak yaptım, ısıtıcıda almaya niyetim yoktu aslında akvaryum altından bir düzenek ile zeminden ısıtma yapmak da geçmedi değil aklımdan ama onu daha sonraya bıraktım.
Bu küçüklükte bir akvaryum için bunca uğraşa neden giriştim, birincisi yukarıda da belirttiğim üzere detayları seven biri olarak hoşuma gitti.
İkincisi bu ilginin devamını getirebiliyormuyum? Bir nevi kendimi de tecrübe ediyorum bu kısmı atlattığıma inandığımda daha büyük daha kapsamlı bir tank a geçeceğim. Şimdilik blanket moss kullanılırmı ya da alternatif önerebileceğiniz bitki varmı :)



Küçük Akvaryum İçin Tavsiyeler.
Merhabalar,
15lt. lik küçük bir akvaryumum var, içerik olarak
iç filtre
100w lık ısıtıcı
termometre
10 adet 1-2 haftalık yavru lepistes bulunmakta.
açıklayıcı olması bakımından kısaca yaptığım kurulum işlemlerini özetlemem gerekir ise;

(Temiz içilebilir kuyu suyu kullanma imkanım var klor sıkıntım bulunmamakta, tüm işlemler için bu suyu kullanıyorum.)

Akvaryum içerisi ve filtreyi (sadece kasa) 10lt.ye seyretilmiş çamaşır suyu karışımı ile dezenfekte ettim uzunca durulama ardından 3 gün balkonda güneş görmesini sağlayarak havalandırdım.

Antalya da oturuyorum sahilin temiz bir noktasından ince olmayan japon ağzına gelebilecek irilikte kum topladım, kaynar su ile yıkayıp 1 gün dinlendirdim (bu işlemi 3 defa yaptım)

30 lt suyu 15+15 olarak yaklaşık 1 hafta dinlendirdim.

Kum,filtre,ısıtıcıyı yerleştirip dinlenmiş suyu ekleyerek 1 hafta oturmaya bıraktım arada bir kaç pul yem attım+suya düşen bir kaç yakarca var idi ekolojiye katkıdır deyip dokunmadım.

Isıtıcı yeri için çok araştırma yaptım bir karara varamadım zira dik koyamıyorum uzun geliyor, çapraz koysam elime dolanacakmış gibi geliyor bende yatay olarak zeminden cm yukarıya monte ettim,sıkıntısız çalışıyor (kutusunda tamamı su içinde çalışabilir ibaresi var )

2 defa şelalenin/fıskiyenin suya döküldüğü noktada beyaz köpüklenme oldu. Birincisinde peçete ile suya batırmadan köpüğü çektim, 1 gün sonra tekrar oluştu gene çektirip ardından %30-40 su değişimi yaptım ve 3 gün daha gözlemledim. Tekrar köpürme oluşmadı.
(köpürme kimyasal değildi zira köpük yüzeyleri rengarenk değil beyazdı bunun kumdaki tuzdan olacağını düşündüm)

Bu sürecin sonunda akvaryumcuya gidip 10 ad.lepistes yavrusu aldım. Su sıcaklıklarını eşitleyerek akvaryuma saldım.

Ortalama akvaryum sıcaklığım 22-23 derece arasında. Hazırda pul yemim var elimde un kıvamına getirip fıskiye dibinden günde 2 defa az miktarda serpiyorum. Arada sabahları toplu iğne başı kadar salatalık içini iyice ezip takviye yapıyorum.

Şimdilik bir sorun görünmüyor umarım kaybım olmaz.Tahminim 4 erkek olabilir, ürediklerinde akvaryumcuya fazlasını vermeyi düşünüyorum.

Buraya kadar yaptıklarımda yanlış-eksik var ise destek olur iseniz sevinirim.

Aklıma takılan ise bitki konusu, küçük bir akvaryum olduğu için zaten filtre ve ısıtıcı ile daralan yeri birde bitki ile daraltmak istemiyorum ancak lepisteslerde bitkili ortama ihtiyaç duyuyor anladığım kadarı ile.

Önceliğim canlı bitki ancak ebattan dolayı lepisteslerin girebileceği ama çok yer kaplamayacak coşmayacak, zeminde kalabilecek bakımı kolay olacak bir bitki türü tavsiyesine ihtiyacım var. blanket moss gözüme çarptı mesela ama öncesinde akvaryum+bitki tecrübem olmadığı için nasıl olur bilemiyorum.Diğer seçeneğim hiç istemesemde yapay bitkilerden dekor hazırlamak olacak .

Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.


Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar iyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.