ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Seyf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2016 21:43
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2016 00:51
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seyfettin İlhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bir canlıyı maddi değeriyle orantılı olarak "sevmek"; parayla sevgi satmanın farklı bir yoludur.

SON 10 MESAJI

Kılıçkuyruk Gebelik
Ne oldu doğum yaptı mı balığınız? Kaç gün sürdü bekleyiş :)
Sivilceye Benzer Yapı?
[QUOTE=erdeniz]Krem sürmek içinde olsa balıkları elimizde tutmanın zararları varmıdır?[/QUOTE]

Elbette olabilir. Deride ve üzerindeki mukusumsu tabakada aşınma vb. ufak hasarlar oluşabilir fakat burada fayda zarar dengesini gözetmek gerekir. Yani elinize alma sonucunda vereceğiniz ufak zarar balığa yaptığınız tedavi sonucu belkide ölüm tehdidinden kurtarmanız karşısında görmezden gelinebilir.
Sivilceye Benzer Yapı?
[QUOTE=mesutok]Sürekken genelde çok ıslak havlu üstüne balık konulup, mümkünse atlamayacağı düşmeyeceği bir kapta; sürülecek yerin ıslaklığı alınıp parmakla mehmemi sürüp hemen akvaryuma salınırsa bir sorun olmuyor.[/QUOTE]

Çok önceden benzer uygulamalar yapmıştım fakat dediklerinizide özellikle dikkate alacağım. Teşekkür ederim
Sivilceye Benzer Yapı?
Mesutok bey Terramycin ve microfish birlikte önerilmiş ve başarılı olmuş.

Erdemoguz bey de aynı microfishten memnuniyetini dile getirmiş. Yaralar birbirine benziyor kısa bir gözlem sonrası eğer ilerleme olursa ya da yara stabil kalırsa tedaviye başlayacağım. Balık yemden kesilmediği için birkaçgün su değişimleri ve vitamin desteğiyle direnç arttırarak gerileme deniyeceğim bu gözlem süresinde. Daha önce canlı doğuran akvaryumum da bu şekilde yara iyileşmesi gerçekleşmişti. Dediğim gibi gerileme olmazsa trramycin ve Microfish birlikte başlayacağım. Yine olmazsa bactopur (dış yara ve bakteri için olan elimde mevcut) başlayacağım.

Sonucu buradan paylaşacağım. İlginize teşekkürler
Sivilceye Benzer Yapı?
[QUOTE=KunteperZAZA]Tabi direk çözüm mübahtır lakin açıklamalarınızdan çok birşey anlaşılmıyor . Resim de koyamayınca tahminler varsayımlar söz konusu oluyor . İntihap demişsiniz antibiyotik çözüm olur . Bir şekilde resim koyabilmenizi tavsiye ediyorum[/QUOTE]

Aslında yüklemiştim fakat aynı başlık iki kez açılmış yeni farkediyorum. Telefondan girince net çekti çekmedi derken iki kez açmışım fotolar diğerindeyemiş.

Fotolar bu şekilde
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185023/2016-04-19_14.00.47.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185023/2016-04-19_14.00.14.jpg[/IMG]
Kılıçkuyruk Gebelik
Kaç güne doğuracağı konusunda net birşey söylenemez, heleki mevcut fotoğraflardan ortalama birşey söylemekte zor fakat balık erkek varsa zaten muhtemel hamiledir. Resimde de hamile olarak görünüyor. Siyahlık her zaman net olmayabiliyor belirsiz koyulaşmalar şeklinde de olabiliyor. Afaki bir tahmin derseniz bana göre ekstra bir durum olmazsa 1 hafta, 10 güne kadar doğurur balığınız. Balıkta sebepsiz bir telaş olursa birşeyler arar gibi uzun uzun yüzeyde takılırsa vs doğum daha da yaklaşmış demektir. Fakat dediğim gibi bu şekilde sorularınıza net bir cevap vermek çok zor.
Sivilceye Benzer Yapı?
Beyaz benek olduğunu düşünmüyorum. Yıllar önce malawilerimde bir iki kez beyaz benekle karşılaştım tedavi uyguladım. İki durum birbiriyle uyuşmuyor. Bu yüzden su değişimi ve gözlem yaparak farklı bir parazit ya da iltihap vs gibi seçenekleri değerlendirmek istiyorum. Deneme yanılma yerine tek seferde doğru tedavi yaparak oluşan dengeye en az müdahaleyle atlatmak istiyorum.
Sivilceye Benzer Yapı?
İlginize teşekkür ederim. Önce bir iki gün gözlemleyip sonra Terramycin tedavisini deneyeceğim.
Sivilceye Benzer Yapı?
İlginize teşekkür ederim.Resimleri ekledim. Balık inci gurami yaklaşık 10cm. civarında.

Evet verdiğiniz linkteki yaraya benziyor. Tek farkı sanki o yüzgeçte bu yara ise deride fakat aynı durum olması muhtemel. Aynı tedaviyi deneyebilirim. Acaba sera bactopurla desteklesem her hangi bir etkileşim olur mu ya da bir tepkimeye girerse yan etki oluşur mu? İkisini kullanmayı isteme sebebim biran önce tedaviyi bitirip akvaryumu rahatlatmak. Uzun sürede ve farklı tedavilerin denenmesinde bitki ve diğer canlıların etkilenmesinden çekiniyorum.

İlk resimde daha belirgin tam üst yüzgecin sırtla birleştiği yerde. Aslında işaretlemiştim fakat resmin formatı değiştiği için olsa gerek o resimler görünmedi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185023/20160419_135643.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185023/20160419_134154.jpg[/IMG][EDIT]Seyf,2016-04-19 19:26:22[/EDIT]
Sivilceye Benzer Yapı?
İki gündür balığımın sırt yüzgeciyle sırtının birleştiği yerde sivilcemsi bir şey oluştu. Fakat yüzgeçte değil sırtta diyebiliriz. İki taraftada ucu var. Kırık bir beyaz renginde. Çıkıntı şeklinde. Büyüklüğü demir başlı toplu iğnenin başı kadar (boncuk başlıdan küçük). Balıkta herhangi bir durgunluk ya da yem yeme sorunu henüz gözlemlemedim. Benim aklıma bilindik dış parazit ilaçlarından başka birşey gelmiyor. Bu konuda daha sağlıklı ve net bilgi verecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

[IMG]null[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.