ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Shakespeare
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2016 11:46
Son Ziyaret:
08 Haziran 2016 08:26
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk
Doğum Tarihi:
08 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Kars
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100 x 30 x 40 (h) = 120 lt. Ama ne yapacağımı hala bilmiyorum.. :((

SON 4 MESAJI

Akvaryum Kumu ve Bitki Tavsiyesi
[QUOTE=bosnak_16]

İyi akşamlar bende bi taban önerisi yapmak istedim bence jbl aquabasis üzerinede jbl manado koyabilirsiniz gercekten çok gubreleme istemeyen bir toprak

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166465/IMG-20160128-WA0011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166465/20151023_011602.jpg[/IMG]

100x50x50
Taban jblaquabasis üzerine jbl manado
Aydinlatma 4x39w 3ad slvinya grolux, 1ad aqustar günde 5 saat açik
Gübre sadece potasyumnitrat
Co2 2 saniyede 1 kabarcik 24 saat açık
Umarim bi yardimim dokunmuştur iyi hobiler [:)][/QUOTE]

İyi akşamlar;

akvaryumunuz gerçekten çok şık görünüyor, tebrikler.. [:iyi:]
önerileriniz için de ayrıca teşekkürler. söylediğiniz kumlara baktım internetten ancak benim bütçemi biraz aşar gibi görünüyor. çünkü 6 cm.lik bir tabaka için yaklaşık 18 lt. kuma ihtiyacım var ki bu şartlarda oldukça pahaliya mal oluyor. [:cool:]

bu arada internette siyah hagen kum ve lav kırığı ararken "Aquaclay Bitki Kumu" buldum. forumda da bazı sohbetlerde görmüştüm bundan bahsedildiğini. fiyatı da makul görünüyor. buna ne dersiniz? siyah hagen ile birlikte kullanılabilir mi? yada ikisinden birini mi tercih etmek gerekir? bir de tablet gübre kullanabileceğim söylemiştiniz ya, ne kullanmam gerekir. Sn. -boşnak_16; potasyum nitrat demişsiniz, bu da bitkinin türüne ve ihtiyacına göre değişiyor mu? [:?]

herkesin değerli fikirlerini bekliyorum [:)]
İlk Bitkili Denemem Vol. 1 ( Yavru Cory Süprizi )
Öncelikle hayırlı olsun.. çok güzel görünüyor. [:iyi:] bende bitkili akvaryum kurma aşamasındayım ve araştırma yapıyorum. ama öğrenecek çok şey var, daha yolun başındayım. kullandığınız bitkilerin isimlerini de yazar mısınız? narin türler olmadığını söylemişsiniz, üstelik görüntü de güzel, bir acemi olarak benim ihtiyacım olanlar da bunlar olabilir. ve taban konusu tabiki en zor konu benim için, çünkü bilgi seviyem bazı şeyleri anlamaya yetmiyor. gerçi en son yazdığım konuda aldığım öneriler doyurucuydu. (lav kırığı+siyah hagen kum) ama böyle farklı taban malzemeleri duyunca merak ediyorum, acaba farklı bir şeyler de yapmalı mıyım diye. [:x] önerilerinizi bekliyorum.

saygılarımla.
Akvaryum Kumu ve Bitki Tavsiyesi
Osman bey,
Verdiginiz bilgiler icin cok teşekkürler. Isik balik turu konusunu cozmus sayiliriz. Söylediğiniz bitkileri inceleyecegim, onlar icinden secim yapip bir aranjman olusturmaya çalışacağım. Kum konusunda ise forumdaki konularda hep 3~4 tabaka karisimlardan bahsediliyor, biraz da bu yuzden kafam karışmıştı. Peki bu hagenin altina tablet gubre koymam gerekir mi? (Sececegim bitki turune bagli herhalde :)
Bir de tetralarla ilgili söyledikleriniz birqz moralimi bozdu. Onlari sevmistim gercekten, kalsalar iyi olurdu :)) neyse arastirmalara devam.. bitki konusuna karar verince yine paylasacagim sizinle.

Tekrar teşekkürler, iyi geceler..
Akvaryum Kumu ve Bitki Tavsiyesi
[QUOTE=gizemli16]Öncelikle merhaba arkadaşlar 76x50x37 ölçülerinde 140litre akvaryumum var. Bu akvaryumumda canlı doğuran besliyorum(lepistes) beslemeye çalışıyorum diyeyim. Fakat akvaryumum bitkisiz plastik bitkilerle idare ettiğim için balık sayısıda az 1e 3d lepistes + 1 komando çöpçü+lepistes yavruları(sayısı az). Öğrencilik hayatımda maddiyattan dolayı bir türlü bitkili akvaryum kuramamıştım bu yüzden hep hayalim olmuştur[:)] Okul bitti artık akvaryumla ilgilenip hem bitkilendirmek hemde balık sayısını arttırmayı düşünüyorum. Yalnız önümde yine bir engel olan MADDİYAT var çünkü daha iş bulamadım [:((] Bu nedenle uygun bir şekilde bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Öncelikle kumdan bahsetmek istiyorum internette beyaz silis kum buldum (bana göre uygun fiyata) bu kumu bitkiler için kullanabilir miyim? Ayrıca internette araştırma yaparken inşaat kumundan bahsedildiğini gördüm eğer inşaat kumu olursa onu kullanmayı düşünüyorum çünkü benim için bedava olacak[:)] Akvaryum ölçülerime göre kaç kg hangi kumdan gerekir bunu öğrenmek istiyorum. Yeni kuracağımda akvaryumda CO2 ve gübre kullanmayı düşünmüyorum bitkiler kendileri yavaşça gelişsin diye düşünüyorum bu yüzden hangi bitkileri kullanabilirim tek bir şartım var akvaryum tabanını benim tabirimle çim görüntüsü vererek yapmak istiyorum bunun içinde hangi bitkiyi nasıl kullanmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Akvaryumumda lepistesin yanına görüntüsü ve izlemesi hoş olan hangi tür balıkları önerirsiniz bunlarıda öğrenmek istiyorum ben balıkların yanlarına karideste kullanmayı düşünüyorum fikirlerinize ve bilgilerinize çok ihtiyacım var. Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekürler[:)][/QUOTE]

Osman bey son durum nedir acaba? Bitkili akvaryumunuzu kurdunuz mu? Neye karar verdiniz? Nasil yaptiniz? Tecrublerinizi paylasirmisiniz?

Ben de bu konuda araştırma yapiyorum. 100*30*40 (yukseklik) ebatlarinda 120 ltlik akvaryumumda su anda bilincsizce toparlanmis japon, pengasus, tetra, melek, esi yenmis biri disi lepistes, copcu ve vatoz var. Ancak hic istediğim gibi degil. Bunu bitkili canli doguran akvaryumuna donusturmek istiyorum. Gunlerdir arastiriyorum ancak halen sekillendiremedim. Degerli fikirlerinizi benimlede paylasirmisiniz sevgili ustadlar?

1. Siyah hagen, lav kirigi, torf, jbl vs.vs. bir suru bilgi var ancak toparlayamadim. Hangi kumlari alip nasil bir siralamayla katmanlari olusturmaliyim?
2. En az kac cm olmali?
3. Isik sorununu hallettim sanirim. Suanda 2 ad t5 floresan (24watt.lik) ve bir renkli led var. Yani yaklasik 50 watt.in uzerinde.
4. Hangi bitkileri onerirsiniz? Guzel bir aranjman olusturamiyoum kafamda. Ustelik okudugum teknik bilgiler (su sertligi, kokeni, ph, isik ihtiyaci vb) beni aşıyor. Tabana hangi bitki, orta plana hangisi ve arkaya hangisi?
5. Vee balik secimi.. su anda 15~16 yavru lepistes var ayri bir tankta. İlave olarak sunu düşünüyorum: lepistes, molly, kilickuyruk, plati, neon ve zebra(su.kucuk pembe baliklar :) (yaptigim arastirmalara gore bunlar uygun) ne ilave edilebilir? Yada bu gruba ne dersiniz?
6. Ve son soru: suanda akvaryumumda 2 yakut tetrazone, 2 kirmizi bir de sari tetrazone (tam adini bilmiyorum), 2 copcu (renkleri turuncu gibi, kuyruk ve yuzgecleri siyah) var. Bunlar yeni kuracagim akvaryuma uyar mi? Japonlari, pengasuslari ve melek baligini iade edecegim. Bunlar yeni ekiple uyumlu yasar mi?
Ozetle tam bir receteye ihtiyacim var. Böylesine guzel bir akvaryumu heba etmek, guzelim baliklara zulmetmek istemiyorum.
Cok uzun oldu kusuruma bakmayin, cevremde bilgi alabileceğim kimse yok. Sizden baska kimsem yok akvaryum dostlari. :))

Teşekkürler. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.