ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
roy48
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
44
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2016 08:15
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2020 18:42
Toplam Mesaj:
59 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Aydıner
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

iyilik yap at denize...

SON 10 MESAJI

100 Soruda Cüce Vatoz
Düz cüce vatoz çiftleşmelerinden kongfin yavru çıkabilirmi? Balıkların kökenini bilmiyorum, petshoptan almış olduğum ve ortama uyum sağlamış albino ve siyah cüce vatozlarım var. Şu sıralar damızlık boylara ulaştılar ve yakın zamanda yumurtlayabileceklerini düşünüyorum. Albino erkek albino dişi, albino erkek siyah dişi, siyah erkek albino dişi, siyah erkek siyah dişi çiftleşmeleri mümkün, bu çiftleşmelerde longfin yavru alınabilirmi?
Flowerhorn Ve Çaprazlama
Bu çaprazlama nasıl yapılabiliyor? Elimizde bir dişi balık var (çaprazlamaya uygun olduğunu varsayalım) ve yumurtlama dönemini bekleyip farklı türün erkeğini yanına aldığımızda erkek hemen yumurtalarımı döllüyor? Dişi balık erkeği yokken yumurtluyor ve yanına aldığımız flower yumurtaları görünce döllemeyemi geçiyor hemen? Bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
Çaprazlama Vb.

[QUOTE=enesgunes]Herkese merhaba. Bitkili bir akvaryum kurdum ve bitkileri aldığım yerde çok güzel lepistesler gördüm. Endler de istiyorum fakat birbirleri ile çiftleşirler mi? Büyük ihtimalle lepistes ve endler besleyeceğim. Elimde de 1 tane erkek plati var. Bu üçü birbiriyle çiftleşirler mi? Çiftleşmeleri sonucu doğan yavrularda bir sorun olur mu? Aldım diyelim çaprazlanmalarını engelleme şansım var mı? Çaprazlanınca da sağlıklı olacaklarsa benim için hiç sorun yok aslında. Yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]

Endler ve lepistesler aynı akvaryuma girdikleri an çiftleşmeler başlar, plati o çiftleşmelere dahil olmaz. Tecrübeme dayanarak söylüyorum plati için ayrı bir yer bulun ya da beslemekten vazgeçin çünkü endler ve lepisteslere sıkıntı yaşattıklarına defalarca şahit oldum ve neticesinde platileri yolladım. Platileri gitti varsayalım elinizde kalan endler ve lepistesler son sürat çiftleşeceklerdir. Doğacak yavrularda mutlaka birkaç omurga sorunlu yavru olacaktır, bunu sadece lepistes ya da sadece endler beslesenizde yaşayacaksınız. Esas sıkıntı birkaç nesil sonra ortaya çıkıyor, elinizde ne gerçek bir lepistes nede gerçek bir endler kalmadığını göreceksiniz. gövdesi endler kuyruğu lepistes gibi kırma balıklarınız olur. Çoğu görsel açıdan çok güzel canlılar olsada ben safkan ırkı bozmama taraftarıyım. Elimde bol miktarda endler mevcut (black bar ve scarlett), tamamı double sword denilen kuyruk yapısında. Akvaryumda lepistes olduğu dönemler ilk kuyruk özellikleri daha sonra gövde özelliklerinin yok olduğunu gördüm ve aceleyle duruma müdahale edip kırma canlılarla lepitesleri akvarist arkadaşlarıma hediye ettim. Bu kısım tamamen sizin zevkinize kalmış, mesela japanese blue endler bulup lepistes dişisiyle aynı akvaryuma koyarsanız doğacak yavrular içinde japanese blue renklerde lepistes yavrular, saf kalabilmiş japanese blue endler yavrular, birde renk ve cins konusunda kararsız kalmış ucube bireyler elde edersiniz. Sonrasında sağlıklı ve aynı türde olan bireyleri ayıklayıp bir sonraki nesilde daha canlı, daha parlak renkli, daha gürbüz gövdeli yavrular elde edersiniz lakin uğraşmanız, sürekli gözlemlemeniz gerekli. Arta kalan beğenilmeyen bireyleri yetiştiriciler canlı yem olarak kullanıyorlar fakat ben asla böyle bir harekette bulunamam, bu yüzden safkan kalsınlar sağlıklı kalsınlar derim.

eEdinmeyi isteyen arkadaşlara endler temin edebilirim. Tamamı double sword kuyruk yapısında black bar ve scarlett bol miktarda mevcut. Yerim Bodrum / Muğla da.



Dişi Lapistesim Hamilemi ?
Lepistesler doğumdan doğuma zaten sürekli hamilelerdir. Doğum yaklaştıkça balığın karnı yanlara doğruda iyice şişecek hatta patlayacakmış gibi görünecektir. Anüs bölgesi resimdeki gibi kızarıktan ziyade kapkara bir görünüm alacaktır fakat dikkatli olun gördüğünüz karartı yavru değilde dışkıda olabiliyor. Sırt çıkıntısı iyice çıkar ve balık adeta kambur olmuş gibi görünür, başka bir dişiyle yanyana durduğunda farkı mutlaka gözlemlersiniz. Son olarak doğum anı yaklaştığında erkek balıkları cezbeden bir sıvı salgılamaya başlar, onca dişi içinde erkek balıklar bu dişiyi kovalayıp dururlar. İşte o vakit dişinizi yavruluğa ayırabilirsiniz. Paylaştığınız görseldeki dişinin acil bir durumu var gibi görünmüyor, gözlemlemeye devam edin, internetten doğum anı videoları ve doğumdan hemen öncesi fotoğraflara bakıp balığınızla kıyas edin.
saygılarımla
Bu Nedir Bilen Var Mı?
Sorunun ne olduğu anlaşılmıyor

Hobi Dışı, Hayat İçi ...
Bu tip bir işe girişmeden evvel üretmek istediğin ürünü satın almaya çalışmanı tavsiye ederim. Araştırın bakın kaç satıcı var, sonra satıcılarla iletişime geçin ve satın alabileceğiniz maksimum ölçü nedir ona bakın. 5-10 liralık satışlar cep harçlığı çıkarabilir lakin mevzu para kazanmaksa mesela üreticiden 10 bin TL lık bir siparişi ne kadar sürede hazır edebileceği bilgisini sorun. İnternette bazen bazı işleri teşvik edebilmek için uçuk uçuk haberler dolaşıyor yok milyonlar kazandı vs diye, milyonlar kazananlar için 10 bin TL lik sipariş hazırlamak çocuk oyuncağı olmalı ama iş pratiğe gelince bulamıyorsunuz. Kazanan varmıdır? evet belki 1 ya da 2 kişi fakat bu konuları araştıran bir arkadaşım o civarlarda satışlara çıkabilmenin yolunun ürünü ihraç etmekten geçtiği sonucuna varmıştı. İhracat yapabilecek düzeyde üretim içinse yaklaşık 2 milyon TL lik (minimum rakam, tesis kurulacak arsa fiyatı bu rakamı hoplatıyor) yatırım yapmak gerektiği sonucuna ulaştı. Sonra 2 milyon lirası olsa neden böyle bir işe kalkışacağını sorgulamaya başladı ve vazgeçti.
Festae rüyası
[QUOTE=onuribrahim]Mesele balıkta cinsiyetin belli olması değil. Bir grup içerisinden eş çıkarmak. Size önerim 4 5 6 cm demeden 6 10 adet arası bir grup alıp oradan eş çıkarmanız olacaktır. Bu süreçte asla tek tür bırakmayın yanına rainbow Vs. Herhangi bir Amerikan türü ekleyiniz. Büyüdükçe her ne kadar dekoru felan takmasalarda yavruyken şart kesinlikle güzel de bir dekor yapabilirsiniz. [/QUOTE]

2 ayrı anaçtan toplam 50 kadar yavru zaten gurup halindeler, onlardan umutluyum 1 ya da kendim için en azından 2 çift çıkarabilirim diye düşünüyorum. Yalnız kalan erkek yanına bıraktığım ne olursa olsun saldırıyor. Koca kara vatozun bile finlerini, kuyruğunu falan yırttı.
Flowerhorn Yem Tavsiyesi
[QUOTE=semoli][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177874/230620171542101.jpg[/IMG]

1 . Bu flowerhorn u bu gün aldım bunun türü ve cinsiyeti nedir ? Formu sizce nasıl (bana güzel yemlerle çok güzel olur gibi geliyo )

2 . Yem tavsiyesi istiyorum ama petshoplarda bulunan yemleri söylerseniz çok hoş olur ( kafa ve renk yapması için )

3 . Elimde tetra discus , sera bitkisel granül , AIM. Flowerhorn ever red yemleri var


[/QUOTE]

cinsiyeti için birşey söylemem çok zor fakat sağlıklı bir red dragon olduğunu söyleyebilirim. Yem konusunda bende şu sıra araştırma halindeyim. Elimde saydığın yemlerden ever red var ve yanına bile yaklaşmıyor bendekiler.
Flowerhorn İçin Etkili Renklendirici Yem ?
Flower sahibi bir arkadaşım okiko marka yem önermişti, alışveriş yaptığım yerde bulamadım ve tavsiyelerine kanarak bahsi geçen yemlerden aldım hatta fazlasını aldım. ever red, chili diamond ve humping head olarak 3 ayrı yemi aldım ve küçük bir kavanozda yakın oranlarda karıştırdım. 2 tane red dragon 1 tanede golden base flower sahibiyim ve balıklarım bu yemleri yemeyi bırakın akvaryuma atıldıklarında bile mutsuz oluyorlar. Kesin bir şekilde o yemleri yemiyorlar ve ben yenmemiş yemleri toplamazsam filtre çekişinde görüyorum, filtre süpürüp götürüyor. Birkaç sefer beslenmelerini izledim, acaba yokluğumda ne oluyor diye fakat artık tamamen eminimki dokunmuyorlar bile. İşin ilginç tarafı yeme alıştırmak için aç bıraktım olmadı, tetra algae ve colour ile karıştırıp vermeyi denedim tetraları yerken kazara ağızlarına gelen tanecikleri bile hemen geri çıkarıyorlar. Bana okiko yem tavsiyesinde bulunan arkadaştan küçük bir miktar numune aldım ona karşıda soğuklar belkide yemedikleri o yem olduğunu sanıyorlar. Şimdi yeniden arayıştayım ve muhtemelen tetra marka olan flower yemini alıp deneyeceğim. Sizede tavsiyem (asla ürünü yada satıcıyı kötülemek niyetinde değilim) yediklerine emin olmadığınız yemleri alıp vermeye çalışmayınız. Bu yemleri denemek isteyen olursa elimde 2 kutu ever red (1 kutusu henüz açılmamış, açık olandan yaklaşık 10 çay kaşığı eksik), 1 kutu humping head (10-15 çay kaşığı eksik) ve bir kutuda diamond red (gene 10-15 çay kaşığı eksik) var. Denemek isteyen olursa numune yollarım, petshoptan satın almak üzere olan varsa yarı fiyatına bendekileride verebilirim lakin durum tam olarak anlattığım gibi ve bence önce emin olun. Şuan sadece un kurdu ve tetra algae, tetra colour yem yiyorlar fakat bunlarında bünyelerine illaki zarar yada eksikleri vardır. Neticede o canlılar için üretilmiş, onların ihtiyaçlarına yönelik yemler değiller.
saygılarımla
[EDIT]roy48,2017-07-21 16:57:47[/EDIT]
Festae rüyası
Tüm çabalarıma rağmen dişiyi kurtaramadım. Apar topar yerini değiştirmiştim, ilk başlarda biraz kondisyon kazanır gibi olsada takip eden günler bir köşede sürekli yamuk yamuk bekledi ve neticesinde öldü. Bir süre düşündüm elimde tek yetişkin erkek ve 50 kadar 3-4 cm boylarda yavru var, tekrar bir çift çıkarabilirmiyim diye fakat küçüklerin o erkeği yakalamayı bırakın yaklaşma şansları yok. Yetişkin bir dişi aradım fakat bulamadım, bendekiler kadar yavrular bulabildim ve merakımdan fiyat aldım ağzını açan cinsiyeti seçilemeyecek bu boyların tanesi için 60-70 lira istiyor. Görüştüğüm petshoplardan birinde buldum (ilanda 5-6 cm yazıyor) fakat telefonla konuştuğumda onlarında bendekiler kadar olduğunu anladım. 6 cm boyda iken bendekilerin cinsiyetleri belliydi fakat petshop ölçümü kuyruk ucundan burun ucuna ölçüp üzerine 1-1,5 cm ekliyorlar. O boyda bir balığı erkeğin yanına aldığım an kaçınılmaz son erkek dişiyi (cinsiyetide seçebildiğimi varsayıyorum) afiyetle yer. Şimdi erkeği küçük akvaryuma (240 lt) aldım, yanında yalnızca 1 tane kara vatoz var fakat yer sıkıntısı yaşıyorum. An itibariyle erkeği koyabileceğim boylarda kurulu sistem 4 akvaryumum var ve hepsi dolu. Yavrular boylanıyor ve onları almayı planladığım akvaryumda tek erkek kaldı. Erkeği elden çıkarmak için ilan açtım fakat o sırf insanlar görüp ilgilensinler diyeydi, fiyatın önemi yok yakın çevrede sahiplenip bakabilecek birilerini arıyorum. Erkeği yollayabilirsem yavrular o akvaryuma geçecek ve yavruların olduğu akvaryuma yeni nesil jack yavrularını alacağım. Tabiki bu süreçte bir dişi bulabilirsem tüm planları askıya alıp çiftime bakmaya devam edeceğim. Durum şuan için budur, bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.