ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iremdemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2016 22:50
Son Ziyaret:
17 Aralık 2016 23:08
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İrem Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropheus Caramba https://www.akvaryum.com/Forum/bilgi_guvenligi_ve_bilgi_sistemleri_k878289.asp

SON 10 MESAJI

100*40*50 Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=FERiT]Bütçeniz nedir bilmiyorum ama 2.el kaliteli bir cihaz alıp iç malzemeleri sıfırlarsanız çok daha faydalı olacaktır. Eminim ileride tankı büyütmek isteyeceksiniz o yüzden güçlü bir filtre kullanmak suyunuzu daha kaliteli hale getirecektir. Ayrıca iç filtre gibi kaba görünümlü ve görseli bozacak extradan elektrik tüketecek cihazlarda kullanmamış olacaksınız. Cihaz konusunda Jbl e1501 (1400 LT/h) - Net filtre temiz iken 800-900 LT çeviriyor , Fluval 406 1450 LT/h oda net 850-900 olacaktır. Bu filtreler şuan ki tankınızı pırıl pırıl yapar. Ayrıca 300-350 LT arasındaki tüm tanklarınızda kullanabilirsiniz. 400 lt ve üstü için tek seçiminiz olacak oda Fluval fx6. Bu saydığım cihazlar internette araştırırsanız bazen çok komik rakamlardan bulabiliyorsunuz fırsat ürünü olarak. İç malzeme için Jbl sinto mec, Micro mec, Eheim Substrat pro, Bio mech ve her kat için ince elyaf. Bunları kullandığınız takdirde suyunuzun kalitesi mükemmel seviyelerde olacaktır.[/QUOTE]

Aslında ikinci eller ile aram bayağı iyidir fakat söz konusu nefes alıp veren bir canlı olunca riske atmak istemedim. Tabii ki tek canlı besleyen ben değilim ama benim düşüncem bu kimine doğru veya yanlış gelse de. Sahibinden.com üzerinden ikinci el ürünlere tabii ki baktım ama sonrasında yakınlarım: "Alacaksın birkaç ay sonra bozulacak elinde kalacak olan balıklara olacak uğraşacaksın" tarzı cümleler kurunca bir an düşündüm. Ama şöyle bir şey de var sonuçta elektronik ürün ve kul yapısı. Yani her üründe sorun çıkabilir ama bu sorunu en aza indirgemek gibi bir gayem var ve bu gayemi gerçekleştirmek için de bu şekilde araştırmalar yapıp dış filtre kullanan insanlardan fikir ve tavsiye alıyorum. Bakalım nasibimiz var bir yerde ama çıkar karşımıza artık ama bir an önce yapsam iyi olacak.
100*40*50 Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=gokselben]
Bence de dogru yapiyosun para veriyosun sonucta.ama dis filtre tasarruf edilecek en son ekipman bence de.tum canlilarin hayati su kalitene dolayisiyla filtrene bagli elektrik tuketimi ona keza onemli.yani belki alirken 50 100 tl kar edersin ama uzin vadede cok daha maliyetli olur.bir canli bile kaybetsen uzulursun.bigun eve bi gelirsin bi bakmissin conta sizdirmis evi su basmis Allah korusun bunun gibi daha pek cok sey olabilir.he yine soyluyorum jebo gibi bi urunu 5 sene kullandim sorunsuz hala da taksam calisir ama su sizdirmaya basladi.biraz da sans isi her urun ayni degil.ayni markalarda bile farkli sorunlar cikabiliyo.o yuzden karari sen kendin ver.insallah sorun yasamassin [/QUOTE]

Zor kısmı karar kısmı zaten ama kimisine göre atla deve mi al bir tane diyor ama ben araştırıp alma taraftarıyım. Karar vereceğim lakin yine de düşünüyorum işte.
100*40*50 Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=gokselben]Almadan once bende cok arastirdim.tetra kullanicilarinin bi kismi cok memnun ancak sikayetci olanlarda cok.gerci new serilerindeki sizinti sorunu gideeilmis diyolar ama..sahsen ben 100 150 tl fark icin risk almak istemedim cunku kalici bi filtre istiyodum.eheim kullanip sikayet edenler cok az sayida.ama kendime 200 tl gibi bir butce ayirsam bende tetra tercih ederdim jebo yerine.[/QUOTE]

Aynen öyle işte kimisi sorun yaşamış kimisi uzun yıllar boyu kullanmış, elektronik ürün işte ne olacağı belli değil ki bunun. Mesajlarımda da belirtmiştim biraz sağlamcı ve pinpirikli olduğum için sorun yaşama kısmını daha aza indirgemeye çalışıyorum fakat bu sefer de fiyat kısmı artış gösteriyor doğal olarak ama diğer taraftan da bu işi en ekonomik hale getirmeye çalışıyorum çünkü daha Siporax'tan tutun yosun yapma çalışmalarım için de çalışmalarım olacak ve hepsi birer maliyet tabii ki. Ama dış filtre konusu bence en önemlisi diğer malzemelere nazaran. Bu yüzden ince dokuyup sık elemek istiyorum tabiri caizse. Çok mu araştırıyorum bilmiyorum ama doğru yaptığımı düşünüyorum kendimce.
100*40*50 Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=gokselben]Merhaba.yaklasik 3 ay once eheim 2226 aldim inanilmaz memnunum.daha oncede halen kullanmakta oldugum 200 lt lik tankim icin jebo 838 i 5 sene sorunsuz kullandim.size tavsiyem eger maddiyat onemliyse jebo ve muadili lifetech alin hor kullanmassaniz uzun yillar sizi goturur.ama gercekten kaliteli bir filtre istiyorsaniz ve gurultu ve debi sizin icin onemliyse kesinlikle eheim derim.alin ve keyfini cikarin.bir de ucuz filtrelerin icindeki malzemeler kesinlikle yetersiz takviye etmeniz gerekir ki buda ayri bir maliyettir.teleskop akvaryum da kampanya donemlerinde uygun fiyatli filtreler mevcut ben irdan aldim.sitelerini incelemenizi oneririrm.saygilar.saglikli hobiler[/QUOTE]

Jebo alınca da içindeki malzemeler ile en fazla bir (1) ay gideriz, sonrasında yine ek maliyet çıkacak dediğiniz gibi. Tetra'nın Ex 800 modelini buldum sıfırı iki yüz (200) TL'ye fakat bu sefer de arkadaşım NEW modelinde de sızdırma yaşadığını söyleyince yine kararsız kaldım.
100*40*50 Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=Faker]Merhaba eğer filtre almadıysanız sıze Jad 3 sepetlı fıltreyı onerebılırım cok uygun ve aradıgınız tum ozellıkler bu fıltrede mevcut ben 200 lt tankımda 1 senedır kullanıyorum şiddetle tavsıye ederım hıc bır sekılde ses vermıyor debısı ilk gunku gıbı ve performansı super. 100 120 tl cıvarı.. Merak edıyorsanız sıze vıdeo'da atabılırım yükse meblada paralar vermenıze gerek yok [/QUOTE]

Ne yalan söyleyeyim ki tam Tetra'nın NEW modeline karar vermişken bir arkadaşım da NEW serisi Tetra 1200 kullanmış dört (4) tane ve hepsinde sızdırma sorunu yaşamış. Kimisi Jebo'ya hiç bulaşma diyor. Eheim biraz pahalı geldi. Atman'a hiç hiç girmeyin diyorlar. Jad ilk kez sizden duydum. Jad kullanan var mı aranızda?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
"Merhaba" demeyi unutmuşum ben ama gerçi ilk mesajımda "Merhaba" ile başlamıştım, sayılır herhalde. Yavruları birkaç gün içerisinde doğacak ve sonrasında yaklaşık 10-15 gün adaptasyondan sonra akvaryuma koyacağım.

[IMG]http://i.imgur.com/5Y1pOM3.jpg[/IMG][EDIT]iremdemir,2016-07-12 19:24:14[/EDIT]
100*40*50 Dış Filtre Önerisi
Merhaba,

Tetra Ex 800 Plus NEW modelinde karar kalmış bulunuyorum. Sepetlerinde hangi maddeleri kullanmamı önerirsiniz? Zeolit, karbon, seramik, siporax, vb. maddelerin avantaj ve dezanatajları hakkında tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Ve bunun yanı sıra suyun temizliği ve berraklığı konusunda da hassasiyetimi tekrar belirtmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
Bilgi Güvenliği & Bilgi Sistemleri
Merhaba,

İlk konumu dış filtre önerisi diye açmıştım birkaç gün önce. Farkettim ki akvaryum.com üyeleri birbirlerine yardım etmeyi seven kişiler. Ben de kendi bilgim ve tecrübelerimi siz akvaryum.com üyeleri ile paylaşmaya, sorunlarınıza yardım etmeyi ve yapabildiğim kadar yardım etmeyi düşündüm. Bilginin bende kalması bir yarar sağlamayacağından dolayı paylaşarak bu bilgiyi kullanılabilir ve işe yarar bir hale getirmek istiyorum. Akvaryum ile uzaktan yakından ilgili olmadığı için Forum Dışı Konular bölümüne açmayı uygun gördüm.

Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere kendimce az da olsa Bilgi Güvenliği & Bilgi Sistemleri konusunda bir birikime sahibim. Nedir bunun açılımı aşağıda sıralamaya çalıştım:

*Windows işletim sistemlerinde yaşadığınız virüs, trojan, solucan, zararlı yazılım, yazılımsal ve donanımsal keylogger, uzaktan yönetim yazılımları, arka kapılar, vs.
*Yazılımsal ve donanımsal şifreleme cihazları/yazılımları (Full Disk Şifreleme, Klasör Şifreleme, Dosya Şifreleme, vs.)
*Wireless Güvenliği (WEP, WPA, WPA2, vs. protokollerin güvenliği, kırılması, vs.)
*Android cihazlarınızın güvenliği
*Kendinizi korumanız açısından "White Hat Ethical Hacking" (Geliştirme aşamasındayım lakin bildiğimi anlatırım)
*Android, iPhone, Windows işletim sistemlerinde kullanılan casus yazılımlar

Yukarıda belirttiğim maddeler ve bu maddelere yakın olan konularda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım.

İyi forumlar.
[EDIT]iremdemir,2016-07-08 01:35:34[/EDIT]
Su Değişimi Uğruna Çekilen Çile:)
[QUOTE=Erbey]
evet bende öyle düşünmüştüm..maksat karşıdan bakınca görünmesin..[/QUOTE]

Karşıdan bakınca görünmesin diyorsanız ikişer kök yeterli olacaktır benim düşünceme göre ama yine de size kalmış tabii ki. Diğer taraftan ise bu şekilde de gayet güzel gözüküyor.
Su Değişimi Uğruna Çekilen Çile:)
Benim tavsiyem bu şekilde gayet güzel görünüyor ama illa ki koyma düşünceniz varsa ikişer kök olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.