ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratkeles
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2016 10:17
Son Ziyaret:
19 Aralık 2019 19:02
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Yazılım Destek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MuratKeles

SON 9 MESAJI

Sajika Ailesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189084/281220182207421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189084/281220182207511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189084/281220182207581.jpg[/IMG]

240 litre low tech bitkili akvaryumda 5 adet sajika ailesi.
Astronot Çok Hasta
[QUOTE=viscool]

Murat Bey ilginiz için teşekkür ederim. Su sıcaklığını yükseltmek hakikaten fark yarattı. Mevcut ilaçlarla devam ediyorum ama sıcaklığı artırınca balıktaki lekeler kaybolmaya başladı. Herşeyi bir bilene sormak lazımmış :)[/QUOTE]

Balık kendine gelmiş olabilir fakat iç parazit en sinsi ve tehlikelisi. iç parazit için gerekli ilaçları temin etmelisin.
Astronot Çok Hasta
İştahı iç parazit keser. ilerlemiş demekki. balığın bağışıklığı zayıfladığı için ilaç tedavileri de ağır gelebilir.
bir ilaç var iç parazit le alakalı. adı aklımda değil. yukarıda yazılanlardan birisi olabilir. bir kere yemesi yeterli oluyor. dikkatini çekiyim. ilaçlı yem değğil, direk ilaç kapsül. içerisinde 10 tane vardı hatırladığım fiyatı 35 tl idi. balığa 1 tane yedir zorlada olsa elinle. iç parazit bir ölsün. en tehlikelisi o . balık yem yemeye başlayınca dış parazit mantar vs olaylarına girersin ama o hastalıklar da ilerlemesin de günlük 3 saat banyo ettirebilirsin. dikkat et. sabahtan akşama yada gün boyu bırakma. suyu full oksijenle besle. 4 yaşında astronot[:(] değerli bir canlıdır.

bu arada ışık etkisini olabildiğince azalt. bu balıktaki sistrside azaltır. bakterilerin üremesini de keser. sıcaklık 30 dan aşağı düşmesin. suyu devalı temizle. [EDIT]muratkeles,2016-11-15 11:43:53[/EDIT]
Astoronot Vatoz yermi?
[QUOTE=Atabey]Tamamda 6 yıllık konuyu neden hortlattın [:lol:][/QUOTE]

konu 6 yıllık ama sürekli yaşanan mevzular. bende güncelmiş gibi okudum. : )
İlk bitkili
Çok güzel olmuş. eline sağlık. başarılarınızın devamını dilerim.
Yavrumu Buyukmu
Yavru iken besleyip büyüttüğünüz her türlü canlı her zaman diğerlerine göre daha değerli oluyor. yavru almanı tavsiye ederim.[:iyi:]
Yeni Arkadaşlara Çok Faydalı Bilgiler
Çok teşekkürler. bugün sump sistemini çok araştırdım. mekanik tarafta kafayı yiyecektim ama sonunda meseleyi çözdüm. kendi sumpımı yapacağım.
Merhaba
Teşekkür ediyorum. balığım biraz daha canlı bugün ama henüz yem yedimi bilemiyorum. filtre tarafında yem kırıntıları var. yed ise bile çok az
Merhaba
Merhaba sn akvaryum sakinleri.
uzun zamandır siteyi takip ediyorum. kuranların, bilgi paylaşanların eline emeğine sağlık. kısa olarak bu hobiye nasıl başladığımı yazacağım.
evde güzel bir ses olsun diye bir petshopa gidip bülbül almaya karar verdim. internetteki bülbül sesleri ile petshoptakiler birbirinden çok farklı idi. papağan alayım dedim. pahalı geldi. amaç sadece güzel ses idi. o kadar para vermek anlamsızdı.
içeride gezerken beta balığı beni çok etkiledi. hemen almak istedim. tek olmasın diye yanına 2 tane japon verdiler. daha sonra 2 japon daha aldım. daha sonra 1 vatoz, olmazsa olmaz.... akvaryumda 30 x 20 x 25 falan... bir bitki köküde aldım.

sonra sıra ile ölmeye başladılar. tabi gördüğüm kadarı ile beta ortamı diğer balıklara dar ediyordu. kovalıyordu. bazen vuruyordu. ve onları gece öldürüyordu. belirli aralıklarla 4 balığımı 3 japon 1 vatoz beta balığı öldürmüştü.

yinede ona karşı sevgi besliyordum. 1 gün bacanaklarda yatılı kaldık. eve geldiğimize beta balığı sadece gövde olarak kalmış tüm tüyleri japon tarafından yenmiş öylede suyun içinde kala kalmıştı. çok oldum. bu olamazdı. neyse japona karşı bir nefretim oldu ama onu atamadım. en sevdiğim balığı yemişti oda. açlık bu kadar delirtebilirmiydi bir balığı 1 gecede. ve korkup kaçtığı balığı yemişti.

yeni balık almalıydım. netten balıklar baktıkça bunuda bunuda diye içimden sesler geliyordu. beni en çok discuslar etkiledi bu sefer...

çok araştırdım. türlü türlü tenkler desenler.. harika canlılar.

sonra bu forumu buldum. güzel bilgiler vardı. balıklar hakkındaki bilgileirn dışında beni etkileyen akvaryumun görünmeyen yüzü idi. en azından acemiler tarafından.... Nitrit!! nitrat!! zehir... balıklarımı öldüren şey bu olabilirmiydi.... ilk akvaryumumda filitre vardı ama yanmıştı. sonrada gerek olmadığını düşünmüştüm. nasılsa 1 gün dinlenmiş suyu değiştiriverirdim.

suyunda bizim hayatımızdaki temz hava kadar önemli olduğunu bu forumda anlamıştım. ilk önce balıkların yaşama ortamı hazırlanmalı idi. doğru filtreleme, sıcaklık, hacim, dekor, balıklar arası uyum, ışık, bakteri kültürü... belkide bilmeidğim bir sürü şey daha..

forumda discusları araştırırken astronot balığını tanıdım. sahibini tanıyan ve elinden yem yiyen bir balık. köpekleri çok severim ama binamız apartman olduğu için bu imkansız. bu balık tamda benim aradığım şey imiş. bir sürü makale okudum. yerimde duramadım. haftalarca petshoplarda astronot aradım. ve en sonunda buldum. şu anda 50 litrelik ince uzun bir akvaryumda 7 cm tek tiger astronotum var. 1 ay içerisinde uygun akvaryumumu yapıp içerisine aktaracağım. şimdi içinizden "e madem balığıda sonra alsaydın" diyorsanız. bu balığı bulmak çok zor oldu. o yüzden 1 süre bu akvaryumda idare edebileceğine kanaat getirdim. desenleri çok beligin siyah ve turunculardan oluşuyor. çok güzel umarım bir aksilik olmaz ve bu yavruyu yıllarca beslerim. balık sitresi diye bir şey var ama şu and aben dha çok sitresliyim. yem yemiyor şu anda 2 gün oldu geleli. bakalım yarın yiyecekmi. ama ortalıkla gezinmesi (ışık çok az iken görülebiliyor , odanın ışığını açınca dibe yapışıyor) sağlıklı olduğunu düşündürüyor.
umarım yanılmıyorumur.
iyi forumlar.[:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.