ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Slnbrcksk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2016 00:12
Son Ziyaret:
28 Aralık 2016 09:45
Toplam Mesaj:
105 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selen Burcu Akşak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Slnbrcksk

SON 10 MESAJI

Kabız Betta
Arkadaşlar Bettam kabız oldu.İlaç kullanmak istemiyorum ne verebilirim balığıma ? Ispanak yemiyor maalesef. Birde balığım normal yem yemeye hala devam ediyor ancak karnı çok şiş sebebini çözemedim
Japon Balıklarım Dan Biri Öldü :'(
[QUOTE=AbdullahElbsaty] haklısınız fakat arkadaşın şuan akvaryumu ellememesi daha hayırlı dip çekimine filitre çalışıyorsa ihtiyaç yoktur fakat filitre çalışmıyorsa doğru düzgün suyun değerleri bozulmaması açısından dip çekimi yapabilir fakat şuanlık ihtiyaç yok bana göre[/QUOTE]
Yok bencede şu anda dokunmaması daha iyi olur ben genel olarak söyledim. Düzenli olarak dip çekimi yapılması gerekiyor diye.
Japon Balıklarım Dan Biri Öldü :'(
[QUOTE=AbdullahElbsaty]
Balığa bugun yem atmassanız iyi olur saten benden tecrübeli akvarist abilerim ablalarım detaylıca yazmış size herşeyi benim daha birşey yazmama gerek yok
Çesme suyunun bir gün beklemesi yeterli fakat beklemek istemiyorsan su düzenliyici ilaç veyahut hava motorunu 2-3 saat açık tutarsan klor uçar sakın çeşme suyunu bekletmeden akvaryuma dökme balığın dediğin gibi kabız olmuş şimdilik balık alma tankı bir otutturalım balığın iyileşsin yemde alın yeter mikofish şart değil filitreyide şimdilik çalıştırmayınız balık kendini toplayana kadar. yem çok önemlidir eğer yemesse 1-2 gün oruç tutturun aç bırakın balığı eminim yer sonra [^_^] benimki elimi soktuğum zaman akvaryuma hemen ısırmaya geliyor elimi çok obur oluyorlar ailenizede söyleyebilirsiniz yem atmamaya özen gösterilmesi lazım aynı durum başıma geldi evdeki biri geliyor 5-6 yem atıyor balık geldiğimde karnı şişmiş olarak buluyorum japonun midesi olmadığı için doyma hisside yok Az yem balığı öldürmez Fazla yem öldürür. googlede arama olmuyorsa site içinde arama tarama yapın
Umarım sağlıklı ve sıhhatli şekilde keyif alarak büyütürsün balığını Keyifli hobiler.. [:)]

Yazdıklarımda hata varsa düzeltiniz[/QUOTE][QUOTE=Newsehirli]Haklısınız teşekkür ederim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191141/171120161707011.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191141/171120161724201.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191141/181120161244391.jpg[/IMG]

Her kafadan farklı ses çıktı ben hangisine inanacağımı şaşırdım

#Balık kabız olmuş bu yüzden olabilir.

#Suyun değerlerinden olabilir.

#Yemler bayat olabilir.

#Filtre gereğinden çok çalışıyor olabilir.

Hepinizden Allah razı olsun. Dediğiniz sermayem, mikofish ve filtre tavsiyesini uygulayacağım yanına bir bebek yüzlü almayı düşünüyorum inşallah balığım yaşar.(Rüyamda diğer balığı da gördüm [:'(] )

Eğer tam tespit etmek isteyen olursa yukarıda belirtilen resimlere bakabilirsin.

Başka bir sıkıntı çıkmazsa son 3 sorum

& Balık bu yemi yemedi ya alacağım diğerinde yemezse?

& Akvaryuma çeşme suyu doldurdum şuan çok berrak kaç saat beklemesi ideal?
& filtre çalışsın mı? [/QUOTE]
Balığın fotoğrafını çekerken flaş kullanmayın gözlerine zarar verir. 2 gün bekletiyorum ben suyu ağzı açık bir şekilde. Balık yemi hemen yemeyebilir, ben bir kaç gün aç bıraktıktan sonra brokoli veriyorum bettama yiyor. Biraz acıkmaktan bir şey olmaz. Fotoğraflarda bile çok belli akvaryum suyu oldukça bulanık, suyun dibindeki kum salınım yapıyor mu acaba ? Balığı alıştırarak akvaryuma koyun, şimdilik bir ilaç kullanmayın, dip çekimi yapın düzenli olarak.Hayvanı rahat bırakın çok paniklemeyin. Balık az yemden ölmez ama çok yemden ölür. Bu forumda okumuştum birisi Japon balığını tatile gittiği için 30 gün aç bırakmış ama hala yaşıyormuş. Aç kaldığı konusundaki endişeniz yersiz yani :) (Tabii ben böyle dedim diye balığı 30 gün aç bırakmayın) [:)][:)]
Japon Balıklarım Dan Biri Öldü :'(
[QUOTE=Newsehirli]Akvaryumun pis olduğunu düşünüyordum bu yüzden yaptım balık gerçekten hiç bişi yemiyor.

Sarımsağın suyuna falan koydum yemi ama olmuyo kendi yemi de muhtemelen bayat,
Dediğiniz serayı alacağım yarın inş.
Miko fish de şart mı çok masraf oluyor.
Akvaryum hobisinde yeniyim
inşallah gelişmeleri paylaşacağım
Detaylı bilgi vermediğim için çok özür dilerim

Emmy : fotoğraftaki akvaryum suyu dinleniyor kovacak balık ölüm kalım mücadelesi veriyor. Sabaha çıkarsa eğer yem veya o dediklerinizi atarım. Sular tabiki dinlenmiş (balığı koyduğum)

Abdullah Bey : Öncelikle yardım için çok teşekkür ederim. Bim'e bu gün gittim fakat göremedim bezelye (bir balık için bir kavanoz bezelye alıcam) Google nimetini kullanmayı biliyorum ama istediğim sonuç çıkmıyor saçma şeyler söyleyip dalga geçiyorlar. Buradan sizin gibi tecrübe sahibi kişilerin fikrini almak istiyorum.

Resim isterseniz atabilirim.

Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Hayırlı akşamlar. [/QUOTE]
Siz çok paniklemişsiniz 2 gün aç kalmaya balık ölmez hatta haftanın bir günü aç bırakmak gerekiyor balıkları. Benim bettamında üst üste 2 gün yem yemediği olmuşştu, bütün sorun su değerlerinden kaynaklanıyor. Ben balığımı almadan önce çok araştırma yaptım siz yaptınız mı bilmiyorum ama her türün kendine özgü özellikleri var. Balık yan yatıyorsa muhtemelen filtre çok yoruyordur. Benim bettamda bir ara öyle yüzüyordu artık filtreyi sadece gündüz çalıştırıyorum ve düzeldi. Buradaki insanlar bütün detayları bilmediği için size tam olarak yardımcı olamazlar.
Filtreyi saatli çalıştırın.
Balığı bir kaç gün aç bırakın.
Düzenli su değişimi yapın.
Akvaryuma, dışardan koyacağınız her şey dezenfekte edilmiş olmalı, gördüğüm kadarıyla plastik bitkide var akvaryumda. O plastiklerde suyu zehirleyebilir bazen.
Kovanın içine sakın bir daha koymayın bir tanıdığım kovaya aldığı için balık zehirlendi ve öldü.
Akvaryumcularda satılan ucuz uyduruk yemleri almayın eğer çok masraf oluyor dersenizde bu hobiye başlamasaydınız derim ben. O uyduruk yemler çoğu zaman bayat oluyor kaliteli ve orjinal yemler kullanın.
Çok mecbur kalmadıkça akvaryumda ilaç kullanmayın, kimyasalların etkileri yıllar geçse bile gitmiyor. İş su değerlerinde biter çokta üstüne düşmeyin bir şeyi ne kadar sakınırsanız o kadar çok şey gelir başına. Siz balığı aldığınızda da hasta olma ihtimali var ayrıca bazı balıklar ortama uyum sağlayamıyorlar mesela bettayla birlikte aldığım vatozum ölmüştü benim. Sakin olun paniklemeyin balığı kendi haline bırakın.
Ahtapot Akvaryumda Beslenirmi?
[QUOTE=LGBT]Yorumlar için teşekkürler ama ben büyük birsey istemiyorum zaten en fazla 100 150 max 200lt böyle küçük tür büyümeyen cins ahtopotlardan istiyorum çok tatlı oluyorlar minik birseyler bide hiç büyümesin tek beslicem zaten [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176320/121120161018311.jpg[/IMG] böyle bir ahtopot istiyorum çok güzel değilmi sizcede renkleri bile insanı cezbediyor [:3][/QUOTE]
Ben bu canlıyı dünyanın en zehirli 10 canlısı başlığı altında bir videoda izledim. Bu ahtapotu bulmanızın imkanı yok zaten aynı zamandada zehirli bence siz ahtapot işini bırakın Betta besleyin :)
Betta Balığı
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Normal betta yemlerini verdiğinizde yiyor mu? Brokoli vermenize gerek yok. Kendi yemleri dışında haftada 1-2 defa dondurulmuş veya canlı yemlerden verebilirsiniz. Sevmiyorsa da zorlamaya gerek yok [:)].
[/QUOTE]
Bitkisel yemleme amaçlı veriyorum severekte yiyor bence faydası olur ama zararı olmaz. :) Canlı yem işini bir türlü ayarlayamadım gidip akvaryumcuya sordum pakette kan kurdu verdi balığım onu yedi ama pakette ürün vermek istemiyorum. Canlı yem nereden temin edebilirim. Sülünez diye bir şey var ondan kesip kesip versem olur mu acaba ? İlgilendiğiniz için teşekkürler bu arada.
Betta Balığı
[QUOTE=WLFcATA]normal yeme sarmısaklı emdirince daha istekli yiyorlar bu benim gözlemim [/QUOTE]
Benimki sade yemi daha çok seviyor ama sarımsaklı yemide veriyorum haftada bir parazit riskine karşi.
Betta Balığı
Betta balığıma canlı kurt falan veriyorum yemiyor. Brokoli yiyor ama kurt yemiyor çözemedim bir türlü, pakette satılan kan kurdunuda bayılarak yemedi. Bu konuda fikri olan var mı ? Siz neler veriyorsunuz bettanıza?
Beta Ve Fanus?
[QUOTE=imagineod]
Sanırım öyle olacak. [:(] Neyse artık japonları verebilirsem alırım yoksa betaya elveda diyecegiz [:(][/QUOTE]
Beta için en az 10 litre bir akvaryum gerekir japonlarla birliktede besleyemezsiniz nedenini biliyorsunuz herhalde. Japonları kimseye vermezseniz Beta almayın fanusta beslenmesi imkansız, zaten bardakta beta bakan petshopçulara ayar oluyorum. Benimde bir bettam var iyi şartlarda bakamayacaksanız almayın biraz daha bekleyin hem daha tecrübeli olursunuz bu sayede. Bitkili bir akvaryum yapmanız lazım bettalar için temiz olması çok önemli su değerleri konusunda çok hassaslar mesela ben su değişimini biraz aksatsam hemen hareketsizleşiyor balığım. :)
20 lt Betta akvaryum
[QUOTE=berk4141][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187211/181020162122011.jpg[/IMG]

Bitkiyi daha koyamadım oda en yakin zamanda koycam.

Balığı koydum.[:)][:iyi:][/QUOTE]
Benim demek istediğim yandan delikli kısmın kumlu tarafa gelmesiydi yani balı tek bir delikten girebilir. Size kendi akvaryumumun fotografını atıyorum ne demek istediğimi anlamanız için :)
[url=http://hizliresim.com/XdzYE0][img]http://i.hizliresim.com/XdzYE0.jpg[/img][/url]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.