ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Amazona
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2016 02:40
Son Ziyaret:
08 Kasım 2016 02:24
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selahattin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Büyük fikirler, projeler..

SON 5 MESAJI

İmkansızlıklar İçinde 200x50x50 Hightech Planted
[QUOTE=Kromatit]Balıkları ithalatçıdan alma şansınız var mı? Sıcakta kargolaması zor olacaktır.
Bitkileri uçakta bagaja koyabilirsiniz diye düşünüyorum. Sert bir evrak çantası bile olabilir. Ancak içinde sıvıyla kabine almazlar diye biliyorum bagaja verirsiniz.
Karbondioksit tüpü dolduracak mutlaka bir yer vardır. Bulunduğunuz yerde mutlaka hastane vardır. En azından hastanenin CO2 ve O2 dolumu yaptırdığı bir yer olmalı. En kötü yangın tüpü dolduran bir yer olmalı.
[/QUOTE]

Bugün bir kola fabrikasıyla anlaştık tüp işide halloldu. Maliyet çıkartıldı. Bu hafta içinde amerika ve çinden siparişler verilecek inşallah. Balık için almanyayla görüşüyoruz hatta dennerle ürünlerinide oradan temin etme şansımız var öyle olursa türkiye pazarına hiç bulaşmayız gibi görünüyor. Soğutucu konusunda hala mutabık kalamadık. 200x50x50 zor gelirse iki tane 60x40x40 kurabiliriz.[EDIT]Amazona,2016-09-29 01:37:53[/EDIT]
İmkansızlıklar İçinde 200x50x50 Hightech Planted
[QUOTE=ozgurcee]Merhabalar, klima 24 saat çalışmayacaksa fanla soğutma yapmanız için epey buharlaşma olacaktır. Kurumsal şirkete görsellik katması amacıyla kurulan akvaryumdaki camda oluşan lekeler can sıkıcı olur. Temizlemesi ayrı sıkıntı sürekli su eklemek ayrı sıkıntı. Bütçe problem değilse soğutucu iyi bir çözüm olur. Hiç alıp kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama ürünlerin açıklamasında kaç litreye yeteceği yazıyor. [/QUOTE]

Merhabalar

Klima günde 16 saat çalışıyor sadece 00.00-08.00 saatleri arasında kapalı kalıyor. Ama ortam serinliğini muhafaza ediyor. Cam lekesi vs. dert edilecek şeyler değil onlar illaki olacak. Halen ebayden soğutucu temin etmeyi düşünüyoruz haelia marka. Bütçe planlaması aşamasındayız. İnşallah kuruluma geçersek buradan paylaşacağım.
İmkansızlıklar İçinde 200x50x50 Hightech Planted
[QUOTE=ilhannnn01]Oraya kargo geliyorsa ebay dan istediğiniz malzemeyi alabilirsiniz.
Ortam sürekli klima ile soğutuluyorsa soğutucuya çok ihtiyaç olmayacaktır, sadece gündüz klima varsa 500 lt su akşamdan sabaha çok fazla ısınmaz o yüzden fanlarla ya da basit bir soğutucuyla da halledebilirsin ama hiç klima yoksa o suyu soğutmak için harcayacağınız enerjiyle ve soğutucu maliyeti yerine akvaryumun karşısına bir klima koyun hem ortam soğusun hem su soğusun [:)))]
Bence öncelikle akvaryumu ve bitkileri temin edin balıkları daha sonra yavaş yavaş alırsınız. 4 5 gün açlığa dayanacak balıklar var, sonuçta buraya da uzakdoğudan geliyor.
Bulunduğunuz ülke gizli mi neden yazmadınız ? [:)][/QUOTE]

Klima haliyle burda zorunluluk, klima konusunda sıkıntı yok eğer 45 derece sıcaklıkta suyun fazla ısınmayacagına veya fanlı sistemlerle idare edebileceğine eminseniz bu süper bir haber! Balıkların açlığa dayanmalarından yana korkum yok kendi balıklarımın 1.5 ay dayandıgında şahit oldum ama beni düşündüren nokta sıcaklık..E bay, amazon ve aliexpressden temin etme şansımız var bunu kullanacağız.

Bulunduğum ülke gizli değil ancak kayıt olurken belirtme zorunlulugu olmadığı için belirtme ihtiyacı duymadım :)
İmkansızlıklar İçinde 200x50x50 Hightech Planted
Yardımcı olabilecek dostumuz yok mu?
İmkansızlıklar İçinde 200x50x50 Hightech Planted
Hobici dostlarım,kardeşlerim Merhaba,

Yurtdışında ikamet ediyorum ve daha önceki tecrübelerime dayanarak burada kurumsal bir yere yaklaşık 200x50x50 ölçülerinde bir hightech planted akvaryum kurmamı istiyorlar. Yalnız baya bir sıkıntımız var;

- Öncelikle çok kabarmadığı sürece maliyet konusunda büyük sıkıntılarımız yok.

- Bulundugum yer yaz ve ilkbaharda 45 derece hatta üstünü gören bir ülke

- Burada bitkili akvaryumla ilgili hiçbir malzeme temin etmem mümkün değil zira eser sayıdaki akvaryumcular japon balığından öte gidememişler.

- Türkiyeden ve diğer ülkelerden temin etmeye çalışacağız peki canlı işi ne olacak? Bitkiler, amano karidesler, otocincluslar, saeler nasıl gelecek?

- İstanbuldan yola çıkan nakliye ortalama 4-5günde burada olabiliyor. Soğuk durumlar için cep sobamız var peki ya sıcakta nasıl gelecekler?

- Karbondioksit tüplerini burada doldurabileceğimiz bir yer yok. Mecburen 2 tane alıp biri bittiğinde diğerini takıp boş olanı Türkiye'ye yollamayı düşünüyorum.

- 500 Litre brüt olan bir akvaryum için saatte kaç litre çeviren bir soğutucu almalıyız? Dış filtreyle aynı mantık mı?

- Sistemi kurmayı geçtim, idaresi konusunda çok sıkıntı çekeceğimi düşünüp cesaret edemiyorum. Değerli fikirleriniz nelerdir?

Alibabaexpres gibi sitelerden malzeme temin etme imkanımız var. Şuan ilk aklıma gelen muhtemel problemler bunlardır. Değerli fikirleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.[EDIT]Amazona,2016-09-26 03:01:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.