ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekimgkc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2016 02:19
Son Ziyaret:
22 Mart 2017 14:17
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekim
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekim

SON 10 MESAJI

Balığım Suna Pekuysal'a Benziyor :(
İlk aldığımda böyle bir sıkıntısı yoktu balığın(mickey mouse platy) ama gittikçe iskelet sisteminde anlam veremediğim bir tür deformasyon olmaya başladı. İyice zayıfladı, karın tarafı içine göçtü ve sırtında kambur oluşturdu. Yüzmesi de bir garipleşti bu sebeple, topal gibi. Adını dayanamayıp Suna koydum.
Özel olarak yesin diye plankton aldım. Yaşlı balıklarım bile kana cana geldi planktonla, daha hayata tutundular, daha hareketli oldular; Suna ise genç yaşında çelimsiz, kambur ve topal biri oldu.
Yemesinde bir sıkıntı yok halbuki ama ne yapsam fayda etmedi.
Diğer balıklarım gayet normaller. Fotoğrafta da görürsünüz zaten, sağlıklı balığım da çıkmış sol tarafta ve aslan parçası mübarek.
Az önce fotoğrafını çekebilmek için cama yem yapıştırdım, ancak öyle fotoğraflayabildim. Kalitesi çok kötü ama ancak çekebildim.

Bunun sebebi nedir? Suna ölsün istemiyorum. Yemek de yiyor ama gün geçtikçe eriyor. [:((]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192481/210320171633511.jpg[/IMG][EDIT]ekimgkc,2017-03-21 16:53:26[/EDIT]
Ölü Balık Akvaryumda Kayboldu
[QUOTE=BushCrow]Filtreleri kontrol ettiniz mi? Dekor altı arası girinti çıkıntısı falan?[/QUOTE]

Filtre ve dekor altlarını da karıştırdım, maalesef yok.

[QUOTE=Xzyfos]Çöpçü yemiş olabilir, diğer tetralar da, bitkili ise tank elma salyangoz edinin derim. Tankınızın hacmini bilmiyoruz ama 1 ceset çok sorun yaratmaz kanımca...[/QUOTE]
Tankım 65 litre. Daha önce, iki gün evde olmadığım dönemde, ölen iki tetraya hiç dokunmamıştı mesela çöpçüler.. Bunu yemiş olabilirler mi?
Ölü Balık Akvaryumda Kayboldu
Bir kardinal tetram epey bir keyifsizdi bir zamandır, üç gün önce en son kumda ters yatarken gördüm. Ellerimi yıkamaya banyoya gidip gelene kadar artık nereye girdiyse, bulamıyorum 3 gündür ve o gün öldüğüne eminim. Az önce kumun altına mı girdi acaba diye karıştırdım ama kumun altında da yok. Ben bunu bulamazsam ne olur? Diğer balıklara zararı kesin dokunur değil mi, sonuçta çürüme yapacaktır. Pek de bırakmak istemiyorum ama sahiden üç gündür arıyorum ve yok yani akvaryumda. Her yere baktım. Bunu yiyebilecek başka balık da yok akvaryumda. Tetra ve pigme çöpçü bakıyorum sadece.
Nitrit-Nitrat Döngüsü
Benim bu konuda merak ettiğim bir şey var. Corydoras türleri.
Akvaryumumda 8 adet pigme çöpçüm var. Aşırı yemlemenin nitrit artışına sebep olacağı söyleniyor. Peki çöpçüler bu duruma katkı sağlıyor mudur? Sonuçta kuma ya da dekor üstüne düşen her yemi silip süpürüyorlar.
Mangrov Kökü İle Taşınan Salyangoz
[QUOTE=an1l]Çok dayanıklı bir salyangozdur, dışarda öleceğini hiç zannetmiyorum; zaten bu dayanıklılığı sayesinde her yerde bulunan bir tür. O su birikintilerine bakarsanız eminim bundan bulursunuz. Başka bir yerde yaşama şansı verilmeli diye düşünüyorum ama size kalmış elbette.
Benim de dışarda tuttuğum bir kavanozum var, onda biriktirip dereye götürüp bırakıyorum. Aslında akvaryumumda yüzlerce salyangoz var ama sadece bu türü çıkarıyorum çünkü ramshornun aksine bazı bitkilere dadanabiliyor ve balık yumurtalarını da yiyebiliyor.

Ayrıca bence salyangozdan kurtulmak için başka bir canlı eklemek mantıklı değil, çünkü ondan sonra da o canlıdan kurtulmak isteyeceksiniz muhtemelen. [/QUOTE]

Şu an o kadar minikler ki, elle ya da ağla almam mümkün değil. Bir de hepten yumurta bırakacak boya gelmeden önüne geçmem gerekeceği için öldürmüştüm. Bu kabak tekniğini bilmiyordum. Yani, dışarı sağlıklı bir şekilde çıkarabileceğim aklıma gelmemişti hiç. Kabak olayını yarın deneyip, yakındaki gölete taşıyabilirim.
Teşekkür ederim.
Mangrov Kökü İle Taşınan Salyangoz
[QUOTE=an1l]Su kaynatıp ufak bir kabak parçasını içine atın, 1 dakika kadar kalsın. Hemen ardından kabağı buzlu su dolu bir kaba koyun; bu işlem sayesinde artık suda batacaktır. Kabak 1-2 gün akvaryumda beklesin, salyangozlar üstünde toplanacaktır, onları böylelikle kolayca alabilirsiniz akvaryumdan. Bunu birkaç kez yapmanız yeterli olur, bıraktığı yumurtalar çatladıkça tekrarlarsınız bitene dek.

Öldürmeyip bir su birikintisine bırakın bence, onlar da canlı neticede. Physidae sp. yani adî salyangoz, doğadaki hemen her su parçasında mutlaka bulunur. [/QUOTE]

Dışarıda hava -11 derece. Donmazlar mı bu soğukta peki? Atabileğim su birikintileri var yakınımda.

Makrakantalara baktım şimdi. Maalesef hem hacmim yetersiz, hem de etçiller. Tamamen pasifist ve minik balıklardan oluşan bir akvaryumum var. Tüm balıklarım tek günde yem olurlar. [EDIT]ekimgkc,2017-01-06 01:11:53[/EDIT]
Mangrov Kökü İle Taşınan Salyangoz
Merhaba herkese,

Mangrov kökü almıştım akvaryuma. Çok da iyi yıkamıştım ama sanırım bir iki yerde gözümden kaçmış olmalı salyangoz yumurtası kalmış üstünde. Son birkaç gündür çöpçülerim mangrovu çok kurcalamaya başlamışlardı, bugün ilk önce camda en fazla 1mm boyunda 5 tane salyangoz yavrusu öldürdüm. Hemen sonra da 4-5 mm boylarında bir tanesini kumdan çıkardım. Altın sarısı bir rengi var, kalitesi iyi değil ama bir de fotoğraf ekliyorum. Belli ki bir haftada bu biri epey büyümüş, bu kadar büyük olsaydı gözümden kaçmazdı yoksa. [IMG]null[/IMG]
Daha fazla yumurta bırakmış olmasınan korktuğum için(ki var, bitkilerimin üstünde bir iki tane gördüm hareketli canlı ama yakalamam imkansız), bunlarla başa çıkma yolu nedir? akvaryuma bir başka canlı koymak için hacmim yok maalesef. Tercihen tetralarımı rahatsız etmeyecek türde bir yol denemek isterim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192481/060120170029401.jpg[/IMG]
Yeni Kurulumda Sudaki Bulanıklık
65 lt. hacimli bitkili tankımı Pazartesi günü kurdum ve kurarken içine bakteri kültürü de ekledim bir tüp. İçindeki her şey yeni. 4 gündür herhangi bir bulanıklık sıkıntım yoktu ancak dün pigme çöpçüleri biyolojik dengenin tamamlanması için içine koydum, diğer balıkları önümüzdeki hafta alacağım. Balıkları koyduktan sonra stresi azaltması için gereken çözeltiden de ekledim ve akvaryumcunun tavsiyesiyle ikinci tüp bakteri kültürünü kullandım.
Yalnız, bu sabah uyandığımdan beri "milky white" denen, grimsi bir bulanıklık var.
Su değişimi yapmayı istemiyorum, hem balıklara stresli, hem de daha yeni yeni oturuyor biyolojik döngüm.
Ancak ikinci tüp bakteri ve balıkların eklenmesinden sonra bu olayın yaklaşık 8-9 saat sonra meydana gelmesi canımı sıktı.
İç filtre kullanıyorum.
Sizce daha beklemem lazım mı, yoksa su değişimine mi gitmem lazım?
Ne kadar beklemem gerekir?

Teşekkür ederim.
[EDIT]ekimgkc,2016-12-30 19:12:42[/EDIT]
Çöpçü Ölü Taklidi Yapar mı?
Konuyu seneler sonra canlandırayım madem.
Ölü taklidi yapıp aylarca yaşayan Corydoras gördüm ben. Kendi akvaryumuma alırken de buna hazırlıklıydım.
Pigme diye getirdiğim ilk altılı grup içinden bir tanesi farklı bir tür çıktı(hemen hemen aynı boya büyüyen bir tür ama vücut çizgisi pygmy corydoras gibi tek parça değil, kırık bir çizgi). Diğer beş tanesi birbirleriyle mutlu bir şekile sürü oldular ve harıl hurul çalışıyorlar, arada durup dinlenip, tekrar yüzüyorlar. Çok tatlılar yani :) Yalnız kalan ise oldukça mutsuz, tek başına duruyor bir gündür. Bu sabah kumda ters yatıyordu, iki defa hava yutmak için su yüzüne çıkmaya çalıştı ama beceremedi. Şu an gene düz duruyor ama ölü taklidi yapmadığına eminim. Yalnızlıktan ve yeni akvaryumdan ötürü sanırım oldukça çok strese girdi; işin kötü yanı balıkçıya götürebilmeyi isterdim ama yolda daha fazla strese girerse ölecek muhtemelen. Ne yapacağımı pek bilmiyorum. Pigme çöpçülerimi de sekizli bir grup haline getirmeyi planlıyorum önümüzdeki hafta. Altılı grup için minimum denmiş ama ben şahsen sekizli bir grupta daha mutlu olacaklarını düşünüyorum.
Neon Tetra Yanına Uyumlu Yüzey Balığı
Maalesef değiller. PH düşürücü almıştım, şu an 6,0 - 6,5 arası bir Ph değerim var tam Neon Tetraların sevdiği gibi. Lepistesler 7,2 - 7,8 arası bir değer isterler dedi akvaryumcu.
İkisini de şebeke suyuna alıştıracağımı söylersem hiç balık alamama riskim var. Ancak her balığın ideal değerlerinde bakıldığına emin olduktan sonra satıyorlar çünkü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.