ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
senolak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2017 23:00
Son Ziyaret:
17 Şubat 2018 00:15
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şenol Akbulut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şenol Akbulut

SON 2 MESAJI

Japon Balığı Akvaryumum - 4 Aylık
Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Yavruları sadece 1 günlüğüne akvaryumda görmek istedim o nedenle büyükleri de yavruluğa aldım yemesinler diye. Bugün tekrar evli evine köylü köyüne hesabı eski yerlerine aldım balıklarımı.
Yavrulara şimdiye kadar hep 2 farklı yem verdim. Biri artemia kutuda olanlardan diğeri de internetten aldığım sera nın yavru balık yemi. Ancak hiç yumurta sarısı falan vermedim şimdiye kadar.
Bu arada erkek balığımı akvaryumcuya geri verdim bugün. Ayrılık acısı yaşıyoruz şu an. [:((] Severek ayrıldık ama ne yapalım. Belki yarın birkaç balık daha alıcam bakalım güzel görünen beğenebildiğim bir japon balığı bulursak. Yavrular da büyüyünce akvaryum yetmeyecek o zaman da akvaryum kurmak isteyen komşularıma hediye ederim herhalde.
Japon Balığı Akvaryumum - 4 Aylık
[B]Ölçüler:[/B]65x40x30 (80 lt)
[B]Canlı Türleri:[/B]3 Japon Balığı, 2 cüce vatoz, 10 tane de japon balığı yavrusu
[B]Bitki Türleri:[/B]2 adet anubias nana
[B]Tankın Yaşı:[/B]0-1
[B]Filtrasyon ve Işıklandırma:[/B]RGB led şerit (hafif beyaz ayarda kullanılıyor)
[B]Tasarım ve Dekorasyon:[/B]5 adet gnays kaya, krem - beyaz kum, vatoz yuvası, bir miktar deniz kabuğu ve kağıt arka fon.

Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Daha önce ziyaretçiydim ve birçok konu hakkında bilgi edindim forumda. Artık üye olma zamanı geldi [:)] Hobide yeni sayılırım. 4 yaşındaki küçük kızım istediği için önce fanusta 2 japon aldım bir ay kadar bu şekilde baktım. Sürekli dip çekimi yaptım zaten azıcık su vardı[:D] Ancak fanusta balık beslemenin yanlış olduğunu öğrendim. Hatta kızımın kuzeninin balıkları 2 hafta dayanabilmişti fanusta. Hemen balıklarımın rahat edeceği biraz büyük bi tank aldım bir de aslanbaş japon balığı ekledim aralarına. 2 gün akvaryumum filtrelerle boş çalıştı. Sonra balıkları ekledim hiçbir sorun yaşamadım. 4 ay oldu akvaryumu kuralı.
Akvaryumumda sirkülasyon için küçük bir iç filtre ve bir de resimde görülen sağdaki biolife filtre var. Bir kere biolife filtrem ile cam arasında balıklarımdan birinin hareketsiz kaldığını ve sıkışıp öldüğünü düşündüm. Hareketsiz duruyordu, kurtarınca tekrar yüzmeye devam etti çok şükür. Ailecek üzülmüştük o görüntüyü görünce. [:)))] Hiç düşünmezdim üzüleceğimi ama insan alışıyor balığına ve benimsiyor gerçekten zamanla. Bir daha balıklarım araya sıkışmasın diye filtremi vantuzlarla köşeye sabitledim ve cama sıfırladım. Şu an araya girip sıkışacakları bir yer kalmadı.
Akvaryumumda bir termometre ve bir de 100w ısıtıcım var. Sıcaklık 22-23 civarı, ısıtıcı hiç çalışmadı desem yeridir. Oda sıcaklığı yetiyor. Suyum her zaman net ve berrak. Suyumun bulanık olduğu tek zaman ilk kurulumdan 2 hafta sonrasıydı ama kendiliğinden geçti. Bir daha hiç bulanıklık olmadı.
2 haftada bir 10 litre(2 x 5 lt şişede) dinlendirilmiş su ile değişim yapıyorum. Bi ara balıklarımın yumurta bıraktığını farkettim ve hemen bir yavruluk alarak 11 tanesini bulup çıkardım büyüklerin yanından. 1 tanesini kaybettim ama 10 tanesi büyüdüler bayağı. Kısa bir süreliğine yavruları ana tanka diğerlerini ise yavruluğa aldım ki yavrular biraz keyfini sürsün [:)]
Bu arada yavruların babalarını ayrı bir kaba aldım bugün akvaryumcuya geri vereceğim. Dişiyi sürekli kovalıyor ve dişimin sanırım stresten kuyruğunda ufak yırtılmalar oldu. 3 gün boyunca ayrı bir kapta mikofishli suda beklettim geçti. Şimdilik yırtılma durdu ama takipteyim. Bu forumdan ve internetteki diğer sitelerden çok yararlandım. Ama erkek balığım çok yaramaz böylesini görmedim [:)))] Bıraksam yine dişiyi hasta edecek. Çok pis kovalıyor köşede sıkıştırıyor. Üzülerek de olsa geri vereceğim bugün kızım farketmeden.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195759/260320171120131.jpg[/IMG]

Bu da akvaryumumdan bir vidyo. Küçük ama idare eder[:)] Yavrulukta oluşan yosunlaşma için vatozlardan birini oraya attım ve 5 dakikada tertemiz yaptı. Sabah kalktığımda vatoz ana tanka nasıl başardıysa kendisi geçmiş. İlk önce çok şaşırdım nasıl geçer diye. Suyun dışına geçip sürünerek tanka geçiyor herhalde çünkü yavruluğumun üstünde de kapak var ve sadece ufak bir boşluk var. Oradan geçmiş herhalde çok akıllı bir hayvan[:)))]
[VID]https://youtu.be/b6DQFrCKQhc[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.