ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
evsenk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2017 14:01
Son Ziyaret:
20 Eylül 2017 21:37
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Evşen Köksal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Betta Zehirlenmesi
Arkadaşlar teşekkür ederim yardımlar için bugün öldü. Hiç birini deneyemeyeceğim :/
Betta Zehirlenmesi
[QUOTE=Kromatit]Filtresiz, 3 haftada bir su değişimi yapılan ve dipte yenmemiş yem olduğu söylenen bir balık için ben hastalıktan önce su şartlarını düşünürüm.
Dışarıda bir parazit yok. Balığın sağ yanından beyaz benek, kuyruk/yüzgeç erimesi, columnaris vs yok. Sadece strest belirtileri var.
Balık sahibi dışkılaması normal demiş ancak yine de soralım. Sümük gibi, jelimsi bir dışkısı var mı? Yem yiyor mu?
Bakarsak karın şekli de normal. Buradan bakıp içerisine dair yorum yaptıracak bir şey yok.

Benim önerim akvaryuma bir filtre almanız. Şelale filtre, pipo filtre fark etmez. 2 kilo kadar kum, 25 veya 50 watt ısıtıcı, termometre alın. Ayrıca her hafta 1/3 kadar su değişimi yapın. Kumu da düşününce 20 litre için 5 litre değişseniz yeter. Boyalı taşları ve yapay bitkiyi çıkarın gitsin.

Tedavi için ihtiyacınız olan temiz su ve iyi yem. 20 litreye geri alın. 2 3 günde bir 5 litre değiştirin. Balık iyileşince haftalık yaparsınız. Akvaryuma eczaneden alacağınız 1 ampul bemiks kompoze vitamini gece dökebilirsiniz. Yemleriniz dipte beklemesin.

Balık için şu an ilaç kullanmaniza gerek yok. Ancak orada metilen mavisi ve mikofish var. 20 litreye 10 damla metilen mavisi damlatabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumlar için ve ilaçları anlamanız iyi olduğunuzu gösterdi bana tavsiyelerinize uyacağım :) Ayrıca jelimsi bir dışkı gözlemlemedim. Yem yemiyor.Ben sorunun çok yüksek olasılıkla su şartlarından oluştuğunu düşünüyorum zaten. O da biraz benim ihmalkarlığım maalesef :/
Betta Zehirlenmesi
Aslında başkalarının görüşlerine karışmak ve eleştirmek yerine herkes kendi görüşlerini nedenleriyle birlikte açıklasa benim için çok daha yardımcı olur. Zira mesajlarınıza baktığımda birbiriyle zıtlaşan düşüncelerden başka gördüğüm herhangi bir neden niye yok.
Betta Zehirlenmesi
Parazit olduğunu düşündüren ya da gördüğünüz şey nedir? Doğru biliyor olabilirsiniz lakin siz açıklama yapmazsanız iç dış parazit tedavisi uygulamam. Ben balık konusunda çok bilgili değilim bu yüzden yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
Betta Zehirlenmesi
[QUOTE=ceyh]İlaveten yapay bitki yerine bir kaç dal canlı bitki daha iyi olacaktır. Tilki kuyruğu ve veya elodea ile bir kök anubias taban malzemesine de pek ihtiyaç duymaz.[/QUOTE]

Bu akvaryum biraz betanın yazlığı gibi. 3 hafta kadar sonra başka bir şehre geçeceğiz. Oradayken fanusta besliyordum ama gidince beta tankı alacağım onu biraz daha özenli hazırlamayı düşünüyorum. Yaz dışında şuanki tankla ilgilenecek kimse olmadığı için çok fazla bir şey eklemedim. Tavsiye için teşekkürler:)
Betta Zehirlenmesi
Şuan bulunduğu fanus: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198328/260820171623521.jpg[/IMG]
Bu akvaryumu: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198328/260820171624251.jpg[/IMG]
Bu da bebeğim:) : [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198328/260820171624581.jpg[/IMG]

[QUOTE=wolfson]Hocam öncelikle geçmiş olsun sera baktopur ilacı hem hızlı hemde kesin çözüm sunar size o yüzden bu ilacı tavsiye ederim fotoğraf koymadığınız için yazdıklarınızdan iç parazit olduğu kanısına vardım ana tankta tedavi uygularsanız bütün ekosistem çöker bakteriler ölür. Tedavi belirtiler kesilene kadar sürmesi gerek buda 4-5 gün demek ilaçtan 2 gün sonra yarı yarıya su değişimi ve aynı oranda baktopur damlatmanız gerek hergün su değişimi yapmayın gün aşırı su değişimi ve ilaç ayrıca mutlaka bir hava taşı ile bolca havalandırın. Fotoğraf eklerseniz dış parazit yada mantar olup olmadığına da bakalım.[/QUOTE]
Hocam öncelikle teşekkürler. Dışkılamasında bir problem yok bu iç parazit ihtimalini ortadan kaldırır mı?

Ve ayrıca elimden geldiğince ilaç tedavisi yapmadan uygun koşulları oluşturarak tedavi etmek istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Betta Zehirlenmesi
Merhaba. 20 litrelik akvaryumda yalnızca 1 adet erkek crowntail betta besliyorum. Şuan bulunduğu akvaryuma 1.5 ay önce almıştım. Eşit zaman aralıklarıyla(3 hafta gibi bir süre) bir kere %50lik bir kere de %20lik su değişimi yapmıştım.Birkaç gündür yem yemiyor. Sürekli saklanıyor. Tepkileri baya azaldı. Bugünlerde dip çekimi yapmayı düşünüyordum ama zaten kötü olduğu için erteliyordum fazla değişiklik yapmamak için. Yemediği yemlerin çözünmesinden zehirlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Az önce balığın ve akvaryumun bakımını rahatça yapabilmek ve balığa stresi olabildiğince az yaşatmak için %40 akvaryum %60 temiz sudan oluşan bir fanusa aldım. Fanus suyuna sadece 1 damla dezenfektan damlattım. Sizce birkaç gün fanusta dinlenmesine izin mi vereyim? Kısa süreli değişimlere maruz kalması kötü etkiler mi? Ama fanusta da stres yaşayacağından direk akvaryum bakımını yaptıktan sonra değerleri eşitleyip akvaryuma geri mi bırakmalıyım? Tedavi sürecine nasıl devam etmem gerektiği hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bettam Hava Motorundan Korkuyor
Merhaba herkese. Bettamı bugün 20 litrelik yeni bir akvaryuma aldım. Hava motorundan çok korkuyor. Kapalıyken sorun yok gibi. Yüzüyor falan ama açınca sürekli saklanıyor. Alıştırmak için ne yapmalıyım? Ya da kullanmasam sorun olur mu? Akvaryumda hava motoru ısıtıcı ve biraz dekorasyon var.
Bettam Çok Hasta.
Şuan biraz daha iyi ve canlı durumda. Biraz toparlıyor sonra tekrar kötüleşiyor döngüsel olarak. Fanustaydı akvaryuma alacağım bu değişiklik onu çok strese sokar mı kötü etkilenir mi?
Bettam Çok Hasta.
Merhaba. Bettam suyun üstünde duruyordu bir süredir iştahsızdı ve tepkisizdi. Ayrıca gövdesinin alt kısmında mantara benzeyen bir beyazlık vardı. 3 gündür sürekli suyunu değiştiriyorum. 2 gündür de mikofish isimli mantar ilacını kullanıyorum.Ayrıca protein içerikli yem ve kurutulmuş karides aldım. Sabah biraz toparlamış gibiydi, canlanmıştı. Akşamüstü incelediğimde pullarının dökülmeye başladığını fark ettim. 2 saat önce incelemiştim az önce tekrar inceledim ve bu süre içinde gövdesinin alt kısmının baya kızardığını fark ettim. Sorun ne anlayamıyorum ve ne yapmam gerekiyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.