ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emreozakyildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2017 15:35
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2018 01:47
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre ÖZAKYILDIZ
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1994
Yaş:
29
İl:
Karabük
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre ÖZAKYILDIZ

SON 8 MESAJI

Nano Betta Akvaryumu
Akvaryum çok şık.
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
Anlıyorum, o halde yabancı forumlara bakayım. Yardımınız için teşekkürler...
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
Tedaviye başlayalı 1 hafta oldu. Konunun başında paylaşmış olduğum resimdeki saydam tabaka yok oldu ama hala gözü şiş durumda. Tedavi sonrası bu şişlik normal midir, pansumana devam etmeli miyim?

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=lObhB3BHJzQ[/VID][EDIT]emreozakyildiz,2017-07-18 17:02:25[/EDIT]
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
[QUOTE=BadWolf]Dişi zaten yumurta toplamamış, üreme çizgileri ise görünürde yok. Besiye çekilmesinden önce yumurta toplatılması gerekilen bir dişi.

Sisli görüntünün yayılması bunun bir hastalık olduğunu ve ilerlediğini gösterir. Ve büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi de fungus olma ihtimali büyük. Ve yine arkadaşın dediği gibi fanusta tedavi olmaz. Bir karantina tankı edinin.
Ayrıca üretime geçmeden önce yavruları yetiştireceğiniz ve çiftleştirmenin gerçekleşeceği ayrı tankları da edindiğinizden emin olun bence..[/QUOTE]

Üreme çizgisinden kastınız nedir?
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
[QUOTE=özlemazuki]Dişinin gözündeki mantar bulunduğu akvaryumdan kaynaklı. Dişiyi ayırıp tankın bakımını yapmazsanız aynı şey ve kötü su değerlerinden kaynaklı diğer hastalıklar tekrarlar. Fanus ilaçlama için uygun degil. Hacim ne kadar küçükse su değerleri o kadar çabuk bozuluyor.Hele de bu sıcak günlerde. İlk 1-2 gün gunde 2 defa gibi pamukla direkt hasta gözüne dikkatlice sürmeniz iyileşmesini hızlandırır. Ama yapamayacağınızı düşünüyorsanız kalkışmayın daha fazla zarar verebilirsiniz. Rutin yoğun ilaçlamayla devam edersiniz ama fanusa değil. Sağlıklı hobiler...[/QUOTE]

Eğer bir ilerleme göremezsem mecburen dediğiniz yöntemi uygularım. Balığı kör etmesi gibi durumlardan falan bahsedilmiş ve ben de daha önce hiç yapmadığım için çekindim açıkçası. Önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkürler.
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
[QUOTE=özlemazuki]Betanızda göz fungusu var ve kötü su şartlarından oluşur. Forumda aratın. Yüksek su degisimleri ve metilenle ilerlemeden kontrole alın. Önce balıklarınızın sağlığını düzenleyin ve hastalıklar konusunda sürekli okuyun. Olur da çiftleşirlerse fazla sayıda (50-100) hassas ve daha özenli bakım ve emek gerektiren yavruların sorumluluğu da sizde çünkü...[/QUOTE]

Dişiyi metilen ekli bir fanusa aldım. Şu an tek başına bir süre bekletmeyi düşünüyorum. Bazı arkadaşlar göze doğrudan da uygulamışlar ama umarım bu tür şeylere gerek kalmadan düzelir. Öneriniz için teşekkürler.
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
Yardımınız için teşekkür ederim. Betaları ayırdım ve tedavisine başladım.
Betta Çiftleştirme Esnasında Problem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198546/100720171557141.jpg[/IMG]

İyi forumlar herkese,

Arkadaşlar ben dişi betayı çiftleştirmek için akvaryuma aldım. Günlük olarak akvaryumu videoya çekiyorum ne durumda gidiyor diye. Neyse 2. gün video kaydını incelerken dişi betanın gözünde saydam bir şişlik gördüm diğer gözüne göre daha büyük duruyordu. Forumda konuyu araştırdım, gerekirse o tedbirleri ilerleyen zamanlarda uygularım. Ancak asıl sorun şu anda çiftleştirme aşamasında olduğum için bunu yarıda kesmeli miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.