ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yagizz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2017 03:30
Son Ziyaret:
01 Eylül 2017 02:41
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yağız TUNÇEL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yağız TUNÇEL

SON 10 MESAJI

60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Benim akvaryum altıgen ve muhtemelen içini düzenledikten sonra 45-50 litre max. su alır. Bu sebepten sizce bir küçük modeli olan sfp16 bana yeterli olur mu? Geçenlerde uğradığım bir akvaryumcu, ürün elinde olmamasına rağmen yeterli gelir dedi ve bende biraz düşününce, akvaryum da altıgen olduğundan dolayı sfp34 modeli içinde çok fazla yer kaplayabilir?? Büyüklükleri dışında araştırdığım kadarıyla ikiside saatte 170lt su çeviriyor..
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Dophin' in modelini mi kullanıyorsunuz sfp34? Hava motoru gibi ses de yapmıyor sanırım? Olumsuzluğuna rağmen tavsiye eder misiniz? Yoksa hava motoru artı pipo mu tercih etmeliyim?
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Ahmet Bey merhaba. Fazlaca konu okudum, ancak genelde 50-60 lt için pipo tavsiye ediyorlar, karidesler suyu fazla kirletmediği için. Siz de karides için mi bu şekilde kullanıyordunuz?[EDIT]Yagizz,2017-08-25 02:50:24[/EDIT]
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Kendinden motorlu pipo filtre kullanan var mı? ve altıgen akvaryumların biçiminden dolayı ( enine değil de boya uzun olması sebebiyle) filtre konusunda farklı bir seçim yapmam gerekir mi?
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Kurmak İçin?
Arkadaşlar yok mu yardımcı olmak isteyen kimse?
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Serdar Bey desteğiniz için teşekkürler. Dediğinizde haklısınız aslında, risk hepsinde var. Evet Dophin sfplere baktım özellikle. İnternette birçok satış sitesinde gördüm ben yalnız. Birde tetranın aps serisi hava motoru ilgimi çekti, bayağı sessizmiş sanırsam. Onunla bir pipo filtre de edinebilirim aslında. Akvaryumu 15 sene sonra tekrar kuracağım ve tecrübelerim resetlendi diyebilirim, o yüzden herşeyi araştırıp tecrübeli kişilerden yardım almaya çalışıyorum.. Bir tane konu daha açmıştım 60lt altıgen karides akvaryumu kursanız sizler hangi ürünleri kullanırdınız gibisinden, şimdilik pek ilgi görmedi..
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Filtreleme?
Merhabalar, elimdeki 60lt' lik altıgen tankı değerlendirmek için karides akvaryumuna çevirmek istiyorum. Kendinden motorlu pipo filtrelerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Forumda bir arkadaş, elektrik kaçırmasıyla balıklarını kaybetmiş sanırım, risk nedir? mantıklı mı? Veya tavsiye ettiğiniz pipo filtre ve hava motoru nedir? Tetra' nın aps50 modelini düşünüyorum, ancak sessiz ve çok pahalı olmayan önerilere de açığım, teşekkürler..
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Kurmak İçin?
Cevap için teşekkürler, ancak benim daha çok merak ettiğim filtre, hava pompası, ısıtıcı markaları, modelleri ve kaçlık olmalı güçleri vs.. Bu konuda da tecrübeleri ve bilgileri olan yazarsa sevinirim. Yani aslında ilk etapta merakım, akvaryumun dekorasyonundan ziyade teknik ekipmanlarında. Özellikle bu konuda tecrübem eksik..

Isıtıcı olarak sanırım 60lt ye 60w yeterli gelmeli? Kendinden motorlu pipo filtrelerle karşılaştım, bunlar randımanlımıdır? Çünkü forumda okuduğum bir arkadaşta sanırım elektrik kaçırıp, tüm canlıların ölmesine sebebiyet vermiş. Kendinden motorlu tercih sebebi olabilir mi? yoksa harici hava motoruyla kullanmak daha mı sağlıklı? Ve sessizlik olarak tavsiyeleriniz var mı?
60 Lt. Altıgen Karides Akvaryumu Kurmak İçin?
Herkese selamlar, ismim Yağız. Yeni üye bölümünde kısaca kendimi tanıttıktan sonra, değerli tecrübelerinizden yararlanmak için yardımlarınıza ihtiyacım var. Elimde, en son yaklaşık 15 sene önce kullandığım altıgen 60lt akvaryumum var. Sağlamlık testlerini yaptıktan sonra bu yadigar akvaryumu karides ve mümkünse katil salyangoz akvaryumuna çevirmek istiyorum. Bir süredir olabildiğince yerli-yabancı kaynaktan araştırma yaptım. Araştırmak hobimdir, ancak şuan için eski tecrübelerim, aradan geçen uzun zamandan sonra resetlendi diyebilirim. Bu akvaryuma araştırmalarım neticesinde pipo filtre koymalıyım, dibe hagen vs. siyah kum, mango groove kökü, moss, karidesin saklanıp, yavrulayabilecekleri hindistan cevizi veya tüp şeklindeki aksesuarlar gibi( eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen). Tabi sadece ne koyacağımı bilmem, tecrübe olmadıktan sonra hiçbir önem arz etmiyor. Neocaridina türlerinden birini tercih edip, tek tür beslemek istiyorum. Yavru almak istiyorum, ancak hobi olarak. Kum vs. koyduktan sonra muhtemelen bana kalacak hacim 50lt civarı olacaktır. Buna uygun olarak hangi markanın, hangi pipo filtresini(veya pipo harici tavsiyeniz varsa?), hangi hava motorunu, hangi ısıtıcıyı, tepeye hangi lambayı özellikleri ve güçleriyle tavsiye edersiniz veya şuna gerek yok dersiniz? Sistemin desibel olarak olabildiğince sessiz olmasını istiyorum. Ekonomik bir sistem kurmak istiyorum, bu yüzden tecrübeleriniz dahilinde fiyat performans ürünlerine ihtiyacım var. Biraz başınızı ağrıtacakmışım gibi gözüküyor, ancak bir akvaryumcuya gidip yanlış ürünler almaktansa, siz değerli hobicilerin fikirleri benim için daha fazla önem arz etmekte. Kısacası elinizdeki boş altıgen akvaryumu karides akvaryumuna çevirmek için, bütçeyi fazla zorlamadan neler kullanırdınız? Şimdiden teşekkürler..
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
İstanbul-Maltepe' den selamlar. İsmim Yağız, 32 yaşındayım. Yaklaşık 15 senelik aradan sonra eski akvaryumumu kurmaya karar verdim. Sizlerinde yardımıyla bakalım maceram nasıl ilerleyecek..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.