ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2017 11:37
Son Ziyaret:
13 Kasım 2017 21:05
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Erturk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Bitkili Akvaryuma Giriş
[QUOTE=sangarios]Aquabasis plus kullanacaksanız, jbl'in sitesinde, kendi kumlarının hesaplayıcısı var. tankın boyutlarını ve istediğiniz yüksekliği giriyorsunuz, ne kadar litre kum/substrat gerektiğini söylüyor. oradan yaklaşık ne kadar lazım olur öğrenebilirsiniz.
[URL]https://www.jbl.de/ProScape/[/URL]
substrate calculator bölümü

arkadaşlar gerekli şeyleri yazınca bana aradan böyle kopuk kopuk ek yapmak kalıyor. [:)][/QUOTE]

teşekkürler, oradan baktım 2,5 litre yeterliymiş.
Bitkili Akvaryuma Giriş
[QUOTE=ityo39]EI estimative index sistemiyle gübre veriyorum o yüzden uzun süredir test yapmadım. Co2 için drop checker kullanıyorum, ph için de ph ölçerim var. Kh, nitrat ve fosfat testlerim var. Pek güven vermiyor testler açıkçası. Bi tek ph ve kh ölçüp yeterli co2 olduğundan emin oluyorum arada. Tank oturunca teste gerek kalmıyor EI sisteminde[/QUOTE]
Yeni bir şey daha öğrendik bu index sistemine ben bir bakayım teşekkürler:)


[QUOTE=Kınayu]Selamlar yeni kurulumunuz hayırlı olması dileğiyle [:iyi:]
Öncelikle bakacağınız bitkilerin High tech ( Bakımı zor bitkiler ) low tech ( Bakımı kolay bitkiler )
Low tech daha dusuk destekli bitkilerdir yani Işık besin ihtiyaci daha dusuk olan co2 olmadan,da yetiştirilebilen kolay sayilabilecek turler..high tech ise tam tersi buna karar vermeniz lazım.

Tabanda bitki kumunu destekleyici Fondo Vivo veya Jbl Aquabasis Plus kullanmanızı öneririm.
Aydınlatmada. Az Işık isteyen kolay bitkiler için litreye 0,5watt üzerinden,Daha zor bitkiler için litreye 1watt floresan gücü üzerinden hesaplayabilirsiniz.
Filtre olarak almayı düşündüğünüz filtrenin yeterli geleceğini düşünüyorum. Akvaryumunuz küçük olduğundan mayalı sistem Co2 şuan için yeterli gelecektir. Sıvı gübre takviyesi kesinlikle olması lazım. Sıvı gübre hazırlıyarak veya el yöntemiyle kullana bilirsiniz. [/QUOTE]

Selamlar Erhan bey [URL]Tropica.com[/URL] adlı siteden bakımı kolay olan bitkiler sıralanmış az co2 ve ışık isteyen bitkileri tercih ettim. Kum içinde sizin dediğiniz gibi Jbl Aquabasis Plus düşünüyorum fakat kaç litre koymam gerekiyor onu tam bilmiyorum. Işık konusunda led kullanacağım için floresan watt hesabı baya şaşıyor ama alacağım led bitkili tanklar için tavsiye edilen 7500 kelvinlik bir armatür aldım tavsiyeler için teşekkürler.
Bitkili Akvaryuma Giriş
Cevaplarınız için çok sapolun Cem bey sonucta bu bir hobi, başarılı olup olmayacağımız tam belli değil, çok canlı yükü olmadan sun sun işe yarayacağını düşünüyorum en azından youtubeda hobide usta yorumcular 100 lt bile yettiğini yazmışlar, hatta bir çok yabancı sitede sunsunun filtrelerini övmüşler. Tabi uygun temiz ikinci el bulursam dediğiniz ürünler gerçekten çok güzel olur.

Suyu test etmek için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Bitkili Akvaryuma Giriş
Cem bey inanın gönlümde fluval yada jbl almak var ama arada ciddi bir fiyat farkı var, Isıtıcı da almadım henüz dediniz gibi bir fiyat farkı yok.

Bitkili Akvaryuma Giriş
Teşekkürler ben ikinci ellere bi bakayım belki temiz bir şey bulurum:)
Bitkili Akvaryuma Giriş
Cem bey tavsiyeniz için teşekkürler, Karides için dediğiniz gibi biraz beklemeli, reeflowers remalgae bu ilacı öğrendiğim iyi oldu.
Filtre konusunda jbl e701 herkesin önerdiği güzel bir filtre fakat fiyatı bana yüksek geliyor, ayrıca debisi kısılmıyorsa 70 lt akvaryumda çok olmaz mı? Forumda genelde 3 ve ya 4 katı denilmis debi konusunda.

Işık ve gübre tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim
Bitkili Akvaryuma Giriş
Merhaba Arkadaşlar uzun süredir forum ve youtube arasında gidip gelerek aquascape ve bitkili akvaryumlar hakkında baya bir şey öğrendim, kendi bitkili bir akvaryum için hazırlıklarım devam ediyor, gerekli malzemeleri toplamaya devam ediyorum, burada kuracağım sistemi sizle paylaşmak istiyorum, dersimi doğru çalışmış mıyım, yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Bitkili akvaryum hobisine yeni başladığım için mümkün olduğu kadar ekonomik ama iş görecek ürünler seçmeye gayret gösterdim, kullanacağım bitkilerde genelde kolay ve orta seviye zorlukta bitkiler olacak.

Tank: Evimde klasik kapaklı 60 cm bir akvaryum vardı ama hem camı hemde derinlik etkisi yaratmayacağını düşündüğüm için 60x40x38'lik extra clear camlı bir tank buldum onu kullanacağım.

Armatür: Nicrew Marka 60 CM armatür [URL]https://goo.gl/QD9pCp[/URL]
İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda nicrew markasının fiyat performans ürünü olan aydınlatmaları hakkında çok olumlu yorumlar ve video incelemeleri sonucunda bu ürünü almaya karar verdim, tecrübelerimi paylaşacağım[IMG]null[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200408/051020171233421.jpg[/IMG]

CO2: Co2 şimdilik sitrik asit ve karbonat ikilisi ile çözmeyi planlıyorum, 1 adet kendin yap sistemi aldım. Eğer istediğim verimi alamazsam 5lt co2 tüpüm için, Selenoid valfli bir Co2 regülatörü alacağım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200408/051020171239221.jpg[/IMG]
Damla sayacı, check valf ve difizörde alındı.

Filtre: Sunsun 603B'yi düşünüyorum, bazı kullanıcılar gereksiz demiş ama belki içinde boş kalan yerlere bir miktar SERA SIPORAX koymayı planlıyorum. Tankın net hacmi 70 lt civarı olacağı için bu filtrenin gayet yeterli olacağına inanıyorum.

Kum: JBL Aquabasis, Lav Taşı ve Hagen Kum düşünüyorum. Belki lavşının altına az bir şey hindistan cevizi kabuğu torfu koyarım.

Soru: Aquabasisden kaç litre almalıyım? Zemin 60*40[:?]

Testler: Forumda öğrendiğim, bitkili akvaryumda başarının sırrı su dengesi, o yüzden bir adet co2 tester ve ph tester aldım. Ayrıca diğer değerleri ölçmek için Jbl Easy Test 6 İn 1 almayı planlıyorum.

Isıtıcı: Hydor Marka 150w ısıtıcı ufaklığı sebebiyle Eheim jagger'den daha mantıklı geliyor, fiyat olarak daha uygun, siz ne tavsiye edersiniz[:?]
Gönlümden geçen Sunsun marka [URL]https://goo.gl/gHQvS4[/URL] hydor gibi bir dış ısıtıcı ama güvenemiyorum açıkcası.

Bitki: Monte carlo, Parluva
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200408/051020171322461.jpg[/IMG]
ve ya
Lilaeopsis brasiliensis
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200408/051020171323011.jpg[/IMG]
, Java ve cristmas moss, cüce bonsai
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200408/051020171323261.jpg[/IMG]
ve gül düşünüyorum. Belki ufak bir alanda cuba denemesi yapabilirim.

Gübre: Biraz kök gübresi aldım ayrıca forumdan okuduğum şekilde kendi sıvı gübrelerimi yapacağım.

Tasarım: Tasarımda kaya ağırlıklı bir şey düşünüyorum. Şu akvaryumdan esinlenmeyi planlıyorum:[URL]https://www.youtube.com/watch?v=P8rltM-Juhc[/URL]

Açıkcası bitki tankının estetiğini bozmadan birde kum şelalesi yapmak istiyorum, fakat hava motoru kabarcık çıkartacağı için co2 kaybı olacağı söyleniyor, siz ne düşünüyorsunuz[:?] bu yüzden kafa motoru kullanan şelale örnekleri gördüm.

Balıklar: Öncelikle en çok alg tüketen Amono karides ve sae koymayı düşünüyorum biraz oturduktan sonra cardinal tetra ve ramirez koymayı planlıyorum

Evet aquascaping konusunda tecrübeli abilerim yazdıklarım ışığında bana tavsiyeleriniz olursa sevinirim.[:)]


[EDIT]Fman,2017-10-05 13:28:27[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[:)]Merhabalar,
Bitkili bir akvaryumla aranıza katılmak üzereyim, sizlerden çok şey öğrendim iyiki bu forum ve üyeleri var[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.