ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Volkiskrijel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2017 13:29
Son Ziyaret:
19 Nisan 2018 19:18
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan

SON 5 MESAJI

Akvaryumuma Isıtıcı Almam Gerekir Mi?
Yanıtlarınız için teşekkürler. Ancak şimdi kafam karıştı. Yakın zamanda akvaryumumu değiştirme gibi bir olanağım yok. Japonlar için soğuk su sorun olmaz anladığım kadarıyla, çöpçü için almalı mıyım almamalı mı?
Akvaryumuma Isıtıcı Almam Gerekir Mi?
Arkadaşlar Merhaba,

Yeni başladım akvaryum hobisine ve yaklaşık 20 litrelik akvaryumum, 5 adet japon balığım ve 1 adet sterbai türü çöpçü balığım var. Biliyorum küçük bir akvaryum ve çok kalabalık ancak şimdilik böyle idare ediyorum.

Malum kış da gelirken soğuk suda balıklara bir zarar gelmesin diye düşünüyorum.

Bir ısıtıcı almam gerekir mi ve alırsam önereceğiniz marka/model var mıdır (80.00 TL 'den fazla olmazsa sevinirim)

Şimdiden teşekkürler...
Akvaryumda Net Görüntü Yakalamak İçin
[QUOTE=math1]


Bütün balıklarınızı verip yerine bir beta alıp sağlıklı bir şekilde çözebilirsiniz. Yok ben bu koşulları zorlamak istiyorum diyorsanız nitrivec bakteri kültürü alıp ekleyiniz önerilen dozda, her su değişiminde de ekleyiniz ve su değişimlerini aksatmayınız. Ama şunu da belirteyim akvaryum küçük olduğundan dolayı japon balıklarınız büyüyemeyecekler. Coryler gruplar halinde yaşayarak mutlu olan balıklardır, sayısınız çok az olduğundan dolayı balıklarda stress sebepli kayıplar yaşayabilirsiniz. [/QUOTE]

Balıkların stres sebepli ölebileceğini bir yerden daha duymuştum ama şimdiye kadar (2-3 haftadır) japon balıklarından daha canlılar. İç filtre sayısını ikiye çıkarsam ve su değiştirme işini haftada iki defa beşer litre yapsam faydası olur mu?
Akvaryumda Net Görüntü Yakalamak İçin
[QUOTE=OnderinOdasi]Öncelikle merhaba.

20 litre akvaryum için o kadar balık çok fazla. Ben de 20 litrelik akvaryumda (40x18x20h gibi ölçüleri var) sarı prenses yavrularıma bakıyorum ama onları da haftaya 70 santimlik bir akvaryuma taşıyacağım.

Bulanıklık konusu ise sanırım bakteri oluşmasından dolayı. O bulanıklık bir süre sonra gidiyor. [/QUOTE]

Verdiğin cevap için teşekkür ederim.

Akvaryumu değiştirme gibi bir lüksüm şuanlık yok, bulanıklık ise ne kadar zamanda geçer ve daha hızlı geçmesi için yapabileceğim herhangi bir şey var mı?
Akvaryumda Net Görüntü Yakalamak İçin
Arkadaşlar merhaba, yeni bir akvaryum kurarak bu hobiye yeni başladım. Yaklaşık 20 litrelik akvaryumum, 5 adet japon balığım ve 2 adet sterbai türü çöpçü balığım var. Bir iç filtre çalıştırıyorum ancak iç filtre mi yetersiz kalıyor bilmiyorum su birkaç gün sonra sisli bir görüntü oluşturuyor. Suyu değiştirdim, balıkları çıkardım ve iki-üç gün motoru sadece su olan akvaryumda çalıştırdım. Suda son derece berrak bir görüntü oldu ama balıkları koyduktan iki-üç gün sonra su tekrar bulanıklaştı. Sisli bir görüntü oluştu tekrar. Bu görüntüyü nasıl bertaraf edebilirim, akvaryumun berrak bir görüntü oluşturmasını nasıl sağlayabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.