ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fuatckmk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2017 10:52
Son Ziyaret:
26 Mart 2018 10:46
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fuat Çakmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fuat Çakmak

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryumum Hk.
[QUOTE=ityo39]Kumun moss lara bir etkisi yok, dediğim gibi onlar kumdan beslenmiyor. Sararma uyum sürecidir. Sabırlı ol bir de potasyum gübresi edin, her bitki için ihtiyaçtır.[/QUOTE]

Önereceğiniz hangisidir? İnternette birçok çeşidi var
Bitkili Akvaryumum Hk.
[QUOTE=ityo39]

Akvaryumda kum yok nereye dikeceksin? Yüzeyde akıntıyla dolanıp dursun diye düşünüyorsan gübreleme (nitrat-fosfat-potasyum-mikroelement) olmazsa bir süre sonra çürür dağılır. Bu bitki çok yaygın bir yeni başlayan bitkisidir, ama kuma dikilip boyuna giden bitkilerdendir. Hatta aşırı hızlı gübre tüketip hızlı uzar, ama diğer bitkilere besin bırakmaz hızla emdiği için herşeyi. Ben sana Java Fern öneririm. Bu bitki 3-4 yapraklık buketler şeklinde satılır genelde, ve aldığında bu ne be dersin ilk başta. Bu bitkiyi kuma gömmek gerekmez, Hatta kuma gömersen ölür... Bir taş veya dala sabitleyip sabır göstereceksin. 2-3 ay sonra bu yapraklar bir öbek şekline evrilmeye başlar. O zaman görseli güzel hale gelir çok...internette arattırıp görsellerde bu şekilde öbekleşmiş halini görebilirsin. Hem dayanıklı hem de her şarta uyum sağlar.

Bulabilirsen öbek halinde satanlar da var forumda ilanlarda vs görmüşlüğüm var, biraz bakınmak lazım...

NOT: Saat ayarını nasıl yapacaksın? 4 saat açık-3 saat kapalı - 4 saat açık gibi yapabilirsin. Akşam evde açık olmasını istediğin saatlere göre planını yap, bitkiler de istikrar sever yani her gün aynı saatte uyanıp uyumak ister... Çok değiştirme bunları...[/QUOTE]

Dediginiz bitkiyi arastiracagim, priz henuz gelmedi gunde tam 8 saat araliksiz acik birakip 16 saat kapali ayarlamayi dusunuyordum ama dediginiz gibi daha iyiyse oyle yapabilirim 4 e 4.
Tele ektigim bitkiler sararmaya basladi sebebi ne olabilir suyunuda duzenli bir kismini yeniliyorum. Kum almam iyi gelecekse kumda alabilirim suan
Bitkili Akvaryumum Hk.
[QUOTE=ityo39]O 2 tane zebra dediğin balık o akvaryuma olmaz hocam...çok daha büyük akvaryum ister. Ben Cichlet uzmanı değilim ama bu kısmından eminim. Bence onları başka birileri ile değiş tokuşta kullan. [/QUOTE]

Dediğiniz prizden aldım, şu bitki benim akvaryum için uygun mudur?

[URL]https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/egeria-densa-eledoa-1-kok-akvaryum-bitkisi-315501829?utm_source=visilabs&utm_medium=email&utm_campaign=FavoriteCategoryTopSellers-m29_ecid1B153416026D44F39CD52593C3B10ECE&OM.zn=FavoriteCategoryTopSellers-m29&OM.zpc=315501829&ggap_s=mailing&ggap_m=mailing&ggap_n=Fav_Category_Top_Seller-2018-01-04T14:23-male-04012018&ggap_c=315501829&ggmktg=Email*Fav_Category_Top_Seller-2018-01-04T14:23*315501829*04012018****&mpch=ads&scxid=14489-145820-2357-0[/URL][EDIT]fuatckmk,2018-01-05 08:32:21[/EDIT]
Bitkili Akvaryumum Hk.
[QUOTE=ityo39]Gece mavi ışığı da kapat bence:) Bırak balıklar tamamen karanlıkta dinlensin.

Işığın fazlası da azı da problem. Az olursa bitki gelişimi olumsuz etkilenir, çok olursa yosun ihtimali artar.

8 saat iyidir, mümkünse timer al bi tane (https://urun.n11.com/priz/cata-ct-9180-mekanik-zaman-ayarli-saatli-priz-P93013193?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIm9H3-KO72AIVhLsbCh07cgyPEAQYBSABEgImbfD_BwE&gclsrc=aw.ds)

Ayarla her gün aynı saatte açılıp kapansın, doğrusu budur.

Kum için hagen kum veya vitasand markasının professional serisi diye sattığı bitki kumları var. İthal ve pahalı kumlar da var elbette biraz bitkili akvaryum kurulumu konularını oku bilgi edin bence.

Boya giden bitkileri çok güzel gözükmelerine rağmen senin küçük akvaryumun için pek önermem, 2 sebebi var:

1- uzayınca yüzeyde kıvrılıp ışığı keser, budamak lazım sürekli vs vs

2- Çok hızlı besin tüketir, (diğer bitkilere nitrat, fosfat, potayum bırakmaz) hem diğer bitkileri olumsuz etkiler, hem de yosun problemi yaratır besin dengesizliği.

Kum olursa "lobelia cardinalis" bitkisi öneririm, bakımı kolay dayanıklı bir tür. Veya crypto türleri dayanıklıdır.

Balıklara gelince gördüğüm 1 moli, 3-4 zebra türevleri var. sen tam listeyi bana yaz da öyle yorum yapayım. Bir de akvaryumun ebatlarını yazarsan iyi olur.

[/QUOTE]

O zaman kum ve diğer bitkiyi sonraya bırakıyorum. Dediğiniz türleri inceleyip daha sonra karar veririm.

1 moli 2 zebra 7 tanede sürü balığı var

akvaryum ebatları : 470 x 250 x 285 mm (25Litre)
Bitkili Akvaryumum Hk.
[QUOTE=ityo39]Moss lar uyum sürecinde biraz dağılabilir, yapman gerekenler şunlar:

1- günde 8 saat ışık veriyor musun? Ver!

2- Haftada 1 aksatmadan su değişimi yap. Akvaryumun tamamı kaç litre su alıyorsa bunun 3 te biri kadar (akvaryum 40 litreyse, 12 litre su değiştir her hafta) suyu ince bir hortumla çekerek veya küçük bir bardakla boşaltıp, yerine PET bidonlara çeşmeden doldurup sonra da 2 gün kadar bidonda bir köşede dinlendirdiğin suyu ekleyeceksin.

3- sabır: takriben 2-3 aydan sonra mossların çoğaldığını farkedeceksin.

Diğer taraftan bu akvaryumda moss dışında bitki düşünüyorsan önce bitkiye uygun kum alman lazım. Moss dikilmez kökü yoktur ama diğer bitkilerle ilgileniyorsan bitkiye uygun kum alman lazım.

Daha fazla balık alma, halihazırda fazla balık almışsın bu akvaryum için.
[/QUOTE]


Bilgilerin için teşekkürler,

Işık konusunda sadece geceleri beyazı kapatıp mavi ışığı açık bırakıyordum. Fazla ışık almasının sakıncası var mı? Yani günde 8 saatin altına ve üzerine çıkmamam mı gerekiyor?

Su değişimi konusu anlaşıldı aksatmadan yapacağım

Aslında uzun bitkiler hoşuma gitti başka bir akvaryumda görmüştüm ileride onlardan da ekmeyi düşünüyorum. Hangi kumu önerirsiniz? ve sürekli tercih ettiğiniz akvaryum ürünlerini aldığınız yer var ise önerir misiniz?

Balıkları azaltmam gerekiyor mu? Çoğaltmayı düşünmüyorum ama bu şekilde kalmasının sakıncası var mı?
Bitkili Akvaryumum Hk.
Arkadaşlar merhaba,

Bitkili akvaryum için henüz çok acemiyim, sizlerin bilgilerine dayanarak birkaç soru sormak isterim.

Kullandığım mosslar cristmas moss, tabanı ve resimdeki ağaç vs moss ektim biraz. Tabana tel yardımıyla ektim, ektiğimde biraz daha düzgün duruyordu fakat şuan biraz dağılmış durumdalar.

Bitki ekmeden önce çöpçü balıklarım vardı onları çıkarttım. 2 tane vatoz balığım var.

Dipleri temizlemek için birşey yapmam gerekir mi?

Önerileriniz nelerdir? Nasıl devam etmeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202402/030120180935561.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Yeni Başlayanlar İçin
[QUOTE=ityo39]Fuat bey yazdıklarınızın tamamını okuyunca öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu anladım. İlk iş bitkinizi kumdan çıkarın anubiaslar kuma gömülmez. İkincisi mossların hiçbiri kuma dikilmez, köklü değildir çünkü, taban bitkisi olarak kullanan var evet ama dikerek değil genelde tele sarıp tabana öylece bırakırlar. Akıntıyla yüzer gider yoksa.

Bitkili akvaryum kurulumu nasıl yapılır açıp üşenmeyin okuyun. Burada 3-5 soru cevapla olmaz. Sormadığınız ama sormanız gereken daha çok soru var. Işık, gübreleme, taban kurulumuna dair çok detay var. Bu şekilde sizi çok ciddi hayattan bezdirecek yosun problemlerine doğru gidiyorsunuz. Heves kırmak istemem ama kervan yolda düzülür/düzelir mantığıyla hüsran olur.[/QUOTE]

Tesekkurler iyice bir arastirip deneyecegim
Bitkili Akvaryum Yeni Başlayanlar İçin
[QUOTE=berkany]CO2 Bildiğimiz adıyla karbonik asit gazı- Karbondioksit her bitkiye daha doğrusu ototrof olan her canlıya gereklidir. Yani her bitkinin karbondioksite ihtiyacı vardır, yalnız bazı bitkiler Karbondioksite diğer high tech bitkilerin ihtiyacı olduğu kadar ihtiyaç duymazlar. Örneğin java moss mosslar arasında en yaygın kullanılan ve bakımı biraz karbondioksite bağlı bir yosun(moss) bitkisidir. Sadece ışığınız iyi olursa karbondioksitide bir balık koysanız o sağlasa yavaşda olsa 1 ayda gözle görünür gelişme göstereceğinin ve çok güzel bir görüntü vereceğinin teminatını verebilirim.. Ordan buraya konu atladım karmaşık olmuş olabilir. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz yardımcı olacağım. Önerimi dikkate aldığınız için teşekkür ederim size. [;)]
[/QUOTE]

Zaman ayirip yazdiginiz icin ben tesekkur ederim. Sormak istedigim birkac soru vardi
Jawa mossu temin edebilecegim tavsiye ettiginiz site varmi
Bu bitkinin yetismesinde vatozlari kaldirmali miyim? Vatozlari kaldirirsam cam temizliginde zorlanmamak icin ne yapabilirim?
Son olarak kumu degistirmeli miyim?bu sekilde direkt mi ekiyim?
Bitkili Akvaryum Yeni Başlayanlar İçin
[QUOTE=berkany]Merhaba Fuat Bey bitkili akvaryumda henüz bilgim yok demişsiniz, ve cuba parvula gibi bakımı zor (high tech) olan bitkilere bakmak istiyorsunuz. Ancak önceden tecrübesi olmayan bir kişi için bu ancak hayal ile kalır desem yeridir.. Size nacizane önerim daha basit ( elodea, cabomba, mosslar, su üstü bitkileri, tilki kuyruğu, anubias, micra..vb) bakımı kolay(low tech) bitkileri tercih etmeniz yönündedir. Çünkü dediğiniz gibi bitkililer hakkında hiç bir bilginiz yoksa birde direk CO2, gübre, yüksek taban, yüksek ışık, okadar zaman ve bakım isteyecek bir akvaryum yapmak sizin hem zamanınızıalır(bilgisi olana göre geç yaparsınız), hem de kötü bir durumda hevesiniz kırılabilir ve hobiyi bırakmak isteyebilirsiniz.
Ama yinede siz bilirsiniz yeni başlayanlar için bitkili akvaryum kurma hakkında bir çok konu açılmış forumda takip etmenizi istiyorum kolları sıvamadan önce.. [:cik:][/QUOTE]
Haklisiniz derinliklerine indikce farkediyorum. Gorsel anlamda guzel olmasini da istiyorum o bakimdan tavsiye ettikleriniz arasinda mosslari begendim. Co2 ihtiyaci var mi peki bu bitkininde
Bitkili Akvaryum Yeni Başlayanlar İçin
[QUOTE=secreteriat]Monte carlo co2siz saglikli yetistirmek bilinen monte carlo formu icinde mümkün degildir , co2 bitkilerin en temel ihtiyacidir , co2 ihtiyacina göre bitkiler siniflanir . monte carlo cuba gibi parvula gibi co2 isteyen taban bitkisidir, hee ekersiniz yasar ama yasar yasamaz arasinda gidi gelir tabana yayilmaz micraya benzer yüksege cikmaya baslar ki monte carloluktan cikar .
1 sene önceki tankim co2 ile hali buyrun
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/280220172012151.jpg[/IMG]
bu da co2 kesildikten sonraki hali
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186934/250920171315411.jpg[/IMG]
montecarloalr cubalar tabandan kalkti co2 olmayinca ve öldüler


[/QUOTE]

O2 li hali cok guzelmis, cuba bitkisi icin gerekli malzemelerin butcesi ne olur tahminen

[QUOTE=Sercan10]Hayırlı olsun güzel hobiler. Bitkiniz rizomlu bir bitkidir(anubias) yaprakların çıktığı alt gövdeye rizom denir. O kısmı kumun üstüne çıkarmalısınız, yoksa zamanla çürüyecektir.[/QUOTE]

Tesekkurler, alt kismi dediginiz koku mu disari cikartmam gerekiyor yani kumla temas etmeyecek oyle olursa dogru mu anladim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.