ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rockrap1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2018 20:19
Son Ziyaret:
12 Ocak 2018 06:07
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tufan guzel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tufan guzel

SON 4 MESAJI

Kum Özelliği Ve Temizliği Hk.
Benimde yunus akvaryumumda ayni olay olmustu. Arkadaslarin dedigi gibi algler sebebi ve bu baliklar kumla oynayan baliklar sag sola tasimayi falan severler. yem ve diskilar kumun altinda kalabiliyor buda uzun vadede ister istemez kumda kotu goruntuler meydana getiriyor. 3 cozum var ya dip cekiplerinde kum sifonu ile kumun havalandirilarak cekilmesi-uv lamba kullanimi aglerin olusumunu neredeyse sifira indirecektir. 3. yontem ise 1-2 yilda bir kum komple tahliye edilip temizlenip yada yenisi ile degisimi.
Yeni Kurulacak Akvaryum
[QUOTE=KadiR]Merhaba niyetiniz hayırlı olsun. Öncelikle tür belirlemeniz gerekir ki ona göre ekipman, dizayn vs belirleyebilelim.

Ayrıca hatalarınızı görüp ders çıkarmanız ve hatalardan kaçınmak için çaba göstermenizi de nacizane tebrik ederim.[:iyi:][/QUOTE][QUOTE=Ches]Kadir Bey'e katılıyorum. Beslenecek türü belirtirseniz ona göre ihtiyaç konusunda daha net yardımlar alırsınız.[/QUOTE]

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Uzun dusunceler sonrasinda ikola tanki kurmaya karar verdim.
Bir Akvaryuma Güçlü Filtre
O civarlarda bir fiyat verecekseniz daha stabil ve guvenilir markalara yonelmek uzun vadede daha verimli olur. Cok guclu bir dis motor alip saatte 8-9 kere cevirsin falan yerine. Butceye uygun stabil bir dis motor alip ic ekipmanlarida mekanik temizlik yerine biyolojik temizlige cevirmek daha verimli olacaktir. Mekanik temizlik icin dis motor kullanmanin bence bir amaci yok. Balik diskisini yada yem artiklarini dis motora cektirmek mantikli degil sonucta onlar orada curuyerek yine suyun kimyasini bozacaktir. 200 Tl fiyat araliginda sunsun en azindan cinde olsa kendini kanitlamis daha stabil biraz daha butce asilarak atmanda tercih edilebilir. Lifetech daha onceden kullanmistim. Verdigi sepet ici malzeme direk cop zaten bos satsalar daha iyi. Ilk baslarda sandigimdan sessizdi performansi iyiydi vibrasyon falan hic bir sey yoktu. 1 sene kadar kullandirdi kendini ama 1 sene sonunda artik o ses o kadar itici geliyordu ki duzeltiyim derken komple bozulmustu. Simdi 200 tl verip 200 tllikte sepet malzemesi aldigin zaman 400 tlye geliyor ucuz yollu olsun diye zeolite falan kacsan yine ek masraf.
Yeni Kurulacak Akvaryum
Iyi forumlar arkadaslar. Ilk once ozur diliyorum Turkce karakter yok klavyemde. Bundan 2 yil once 650 lt akvaryum ve tropheus bakiyordum. Ogrenci olarak yurtdisina gitmek zorunda kalinca dagitmak zorunda kaldim. Ondan oncede bir cok tur bakmistim malawi ve benzeri. Karma akvaryumlari pek sevmiyorum genelde tek tur ve dogal ve sade akvaryumlari tercih ettim dogasinda bulunan maddeler harici bir sey eklemeyi sevmiyorum akvaryuma.
Simdi tekrar bu hobime baslamak istiyorum ama kararsizim. Ogrenci oldugum icin 2 kisi ufak bir home ofis tarzi 1+0 bir evde kaliyoruz yerimizde dar bu yuzden fazla buyuk bir hacimde bir akvaryum kuramiyacagim. Suan belirledigim yere maksimum 200-300 lt arasi bir akvaryum sigar gibime geliyor.
Simdi kurmak istedigim sistem:
Mobilyali olacak sump sesten dolayi dusunmuyorum uv dis filtre tercih edecegim buyuk ihtimalle goruntu bozuklugu icinde ic filtre tercih etmiyecegim yine. Sizden bazi tavsiyeler bekliyorum. Masraftan kacmiyacagim uzun soluklu bir kurulum olacak buyuk ihtimalle gecmiste yaptigim hatalari tekrar yapmak istemiyorum cunku oldu bittiye getirip kurma niyetim yok. Kum olsun aydinlatma olsun filtre sistemi ve malzemeleri olsun dikkatlice arastirip almayi planliyorum. Sizden tur-dekerasyon-hacim-filtre sistemi hakkinda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sizin guzel tavsiyeleriniz dogrultusunda tekrardan basliyacagim kurulumun adimlarini buradan paylasacagim. Simdiden yardimci olacak tum arkadaslara tesekkurlerimi sunuyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.