ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcanergun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2018 19:24
Son Ziyaret:
27 Eylül 2021 12:56
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Can Ergün
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1996
Yaş:
27
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Can Ergün

SON 10 MESAJI

Büyük Akvaryuma Geçiş Tür Tavsiyesi
Merhabalar
Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 60 litrelik bana çok zevk veren bir bitkili karides-neon akvaryumum vardı. Şu an için ilk defa bir adet büyük hacimli akvaryumum olacak. Akvaryum yaklaşık 400 litre ve sumplı(yandan) bir akvaryum. Heyecanla bu hacimlere geçerken henüz tür konusunda kesin bir karara ulaşamadım. Aklıma gelen ilk tür Discus olmuştu. Daha sonra da Tanganyika türleri ilgimi çekti diyebilirim. Tür tavsiyelerinize açığım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Ankarada 400 Litre Sumplı Akvaryum Yapım Fiyatı
[QUOTE=omerali06]

Kaliteli markaların ikinci ellerine bakmanızı tavsiye edebilirim. Yaptırma maliyetleri şu işsiz zamanda bile çok pahalı.[/QUOTE]

Forumda ve letgo gibi uygulamalarda araştırıyorum. Ancak insan yine de mümkünse kendi yaptırmak istiyor tabi bu da fiyatlara bağlı. Yorumunuz için teşekkürler.
Ankarada 400 Litre Sumplı Akvaryum Yapım Fiyatı
Merhaba herkese
Geçtiğimiz yıllarda ortaokuldan beri ilgi duyduğum akvaryum hobisine üniversitede bir öğrenci evine yerleşmem ile birlikte 60 litrelik bir bitkili karides akvaryumu ile geri dönmüştüm.Gerçekten inanılmaz keyifli bir kurulum olmuştu benim için. Şimdi ise kendi evime yerleşmenin heyecanı ile hacmi büyütüp daha iri türlere yönelmek istiyorum. Ankara ve çevresinde yaklaşık 400 litre olacak şekilde 120*60*60 ya da buna yakın boyutlarda yandan veya arkadan sumplı mobilyasız bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Ancak aklımda birkaç soru var;

Bunun için karşıma çıkacak mantıklı fiyat aralıkları nelerdir?
Bu tarz bir akvaryumu güvenilir ve iyi yapabilecek nerelere danışmalıyım?

Herkese teşekkürler iyi hobiler.
Karides Tür Kırılması
[QUOTE=burak125]
merhaba yaklaşık bir hafta önce yazdığım bu başlığa geri dönerek size bir soru sormak istiyorum . Bir petshoptan aldığım karides hamile çıktı ve petshoptaki akvaryumda bloodymary kırmızı ve turunucu rili ve kaplan olduğunu tahmin ettiğim minik 4 5 karides daha vardı . bendeki hamile çıkan bloodymary muhtemelen kırıldı . sizce bu karides benim akvaryumumda doğurunca çıkan karidesler neye benzeyecek ? [/QUOTE]

Merhaba
İlk nesil genelde birden fazla renk barındırıyor.Yani hem turunucu hem kırmızı bölgeleri olan karidesler çıkma şansı yüksek. Kaplan varyetelerinin geni biraz daha baskın oluyor renkli varyetelere göre onlara daha yakın olabilirler yavrular tabi eğer kırılma yaşandıysa.
Karides Tür Kırılması
[QUOTE=sobetta]Kırma ya da melezleme yapmayın, canlı genleri ile oynayıp sağlıklarını yitirtirsiniz. Daha önce hiç denemedim ve nasıl olur bilemiyorum ama yapmamanız gerektiği kesin.[/QUOTE]
Yanlış anlaşılan bir konu var kırma ve melezleme yapmak canlı türüne zarar vermez. Genleri ile oynamak ise o kadar kolay bir olay değildir zaten. Kiraz karideslerin farklı renkleri mevcut ancak onların üretilmesi farklı renkli kedilerin çiftleşmesinden farklı bir durum değildir. Canlıların sağlıklarını yitirme konusu ise tam tersi şekilde olur. Farklı genler çaprazlanırsa canlının hangi geni baskın ise o ortaya çıkar. Hastalık şansı aksine düşer daha güçlü bireyler doğar.Bakınız akraba evliliği sonucu ortaya çıkan şanssız evlatlarımız. Ha ben bunu neden dedim farklı renklerde karideslerim üredikçe ortaya çıkan yeni nesiller göze eskisi kadar hitap etmedi kimi insanlara göre ancak daha sağlıklı farklı su şartlarına daha dayanıklı ve kimileri daha büyük olan canlılar ortaya çıktı. Yapay seçilim ve canlı ıslahları genetiğin koca bir bilim dalı. Bilip bilmeden gendir mutasyondur bu konularda konuşmayın.
Karides Tür Kırılması
İlk nesillerde renkleri karışık gövdenin birazı mavi birazı kırmızı karidesler. İleri nesiller tiger varyeteleri ve en son saydama sarıya yakın karidesler ortaya çıkıyor.
Akvaryum Limiti
En büyük Neonum 2 cm boyunda.
https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
"Sıkça sorulan bir soru olan akvaryumuma kaç balık koyabilirim sorusuna genel bir yanıtım olacak. 5cm'i geçmeyen balıklar için 1 cm 1 lt kuralı geçerlidir. Aslında en doğru değeri balıkların boyuna değil toplam ağırlığına bakarak buluruz. Bunu hesaplarken de balığın boyuyla beraber enini ve yüksekliğini de hesaplamak gerekir. Bunu balığın geometrisini kullanarak hesaplayan bir sistem sitemizin hesaplamalar kısmında mevcut. Ancak 5 cm civarındaki balıklar için kabaca 1cm/lt hesabı doğrudur. Örneğin 100cmx30cmx40cm bir akvaryumunuz var. ve 5 cm lik balık almak istiyorsunuz"
Akvaryum Limiti
[QUOTE=deatless22]
Nitrat bir balık atığı değil doğru, fazla balığın kendisi direk nitrat artmasına sebeptir.
Balık sayısı hakkında doğrular yazılmış fakat siz zaten buradakileri dinlemeyip kafanıza göre bunlar bu akvaryumda yaşıyor diyorsunuz. Ben neon tetraları alırken, satan kişi 10 neonu 3 litre plastik kapta bakıyordu. [;)]


Balık başına 1 litre diye birşey yok. Hacim balıktan balığa göre değişir. Bu değerler zaten forumda bulunmakta, lütfen kafamıza göre değerler sunmayalım bilmeyen arkadaşlara.
6'ı neon için[B] en az[/B] 40 litre, 12 neon için [B]en az [/B]80 litre su gereklidir.
https://www.akvaryum.com/paracheirodon_innesi_(neon_tetra)_tatlisur_10_475.asp[/QUOTE]

Balıklarımı alırken sizden çok daha bilgili olduğuna emin olduğum bir abimle konuştum. Hacim filtrasyon hatta ışık ve bitki konularını bile düşündük sadece neonların sağlığı için. Akvaryumumda nitrat düşük seviyede ve balıkların varlığı ile artıp azalma yapmadı hep kontrol altında bu yüzden neyden bahsettiğinizi anlamadım. Balıklar nitrat seviyesini etkiler ama benim durumumun ve akvaryumumda oluşan yosunların bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yosunlar oluşmadan önce de nitrat bu seviyedeydi. Böyle konularda bile sert tepkiler vermeden önce kendinizi sorgulayın lütfen bu sitede hesap açınca uzman akvarist olunmuyor.
Akvaryum Limiti
[QUOTE=deatless22]12 neon için 50 litre çok az. Üzerine daha fazla balık almanız ortamı bozar.
Yosun için de ya ışık çok fazla yada balık atıkları fazla o yüzden yosun oluşuyor. (Balık atığı sadece nitrat değildir)
Tavsiyem balık sayısını azaltın sorun çözülür[/QUOTE]
Akvaryumun aydınlatmasını 13 watt led armatür ile yapıyorum günde 8 saati geçmiyor. Balıklar bir süredir var. Büyümelerinde ve hareketlerinde bir sıkıntı gözlemlemedim henüz keyiflerinin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca nitrat bir balık atığı değildir. Balıklar boşaltım atıklarını amonyak şeklinde solungaçlarıyla kendilerinden uzaklaştırırlar.
Akvaryum Limiti
[QUOTE=muratdeg]Canlıdoğuranların karideslere zarar verme ihtimali var.[/QUOTE]
Öyle bir ihtimal varsa sanırım dış filtre emiş aparatımı surface skimmer versiyonları ile değiştirmem daha mantıklı teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.