ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aeran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2019 23:26
Son Ziyaret:
23 Şubat 2021 00:24
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Çöpçü Balığı Yumurtladı
[QUOTE=Mehmetaliy]



Kimse de yazmıyor ama benim yumurtalar mantarlaşma ya başladı sanırım rengi baya koyu üzerinde tüyümsü şeyler var bu noktadan sonra yumurtadan yavru çıkmaz mı acaba ya da bunun için bi şet yapılabilir mi yumurtalar koyu bir hal aldı mesela çok siyah olanlar var onların üzerinde tüyümsü şeyler daha falz ama [/QUOTE]

Üstünde tüyümsü olanlar mantarlaşmış olup yapılabiliyorsa diğer yumurtalardan ayrılmalıdır. Ayrıca fotoğrafta birkaç tane mat beyaz olan yumurtalar görünüyor. Genelde bu tarz (mat/donuk beyaz) olan yumurtalar döllenmeyen yumurtalar olup ilk etapta mantarlaşmaya başlayacak yumurtalardır.
Eheim Compact On 600 Kafa Motoru
[QUOTE=lprnvr]

Merhaba çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Sump litresini ben de o civarlarda düşünmüştüm, size katılıyorum. Ancak kafa motoru konusunda gerçekten şaşırdım. Çünkü bazı kişiler Compact 1000 kullanmam gerektiğini bile söylediler. Bu durumda sizin 300 önermeniz kafamı karıştırdı. Sanırım 600 alacağım gibi. Hem su sirkülasyonu da artmış olur. Harcadıkları enerji 600 ve 300'ün 7W olarak, 1000 olan ise 15W olarak gözüküyor.[/QUOTE]

Evet şimdi bende kontrol ettim haklısınız ikiside 7W mış. ( malumunuz genelde daha kücükler daha düşük enerji sarfiyatlı oluyor )
Bu durumda ikisi arasında enerji sarfiyatı acısından fark olmadıgından geriye fiyat farkı kalıyor. Eğer önemsiz ise 600 lük modeli alıp debisi fazla gelse bile üzerindeki debi ayarından 250-600 litre arası debi ayarı yapabilirsiniz.
Debi konusunda başka arkadaşlarda belirtebilir ama 1000 lik kafa motoru 77 litre akvaryum icin gercekten çok çok fazla olurdu. (Mesela şu anda 200 litrelik akaryumlarımda 600 lük modeli , 110 litrelik akvaryumlarda ise 300 lük modeli kullanmaktayım.)


İlave olarak bazı balık türleri hareketli ve akıntılı suları severken bazıları daha durgun suları seviyor. Bunuda gözönünde bulundurabilirsiniz.
Eheim Compact On 600 Kafa Motoru
[QUOTE=lprnvr]

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Asıl öğrenmek istediğim 77 litrede iç sumpta kullanacağım. O litre için yeterli gelir mi?[/QUOTE]

Merhaba,
iç sump bulunduran akvaryumlarda genellikle sump/akvaryum oranı %15 civarı yapılıyor. Yani Akvaryumunuzun toplam hacmi 77 Litre ise 0,15*77 =~ 11 litrelik bir sump hacmi olması gerekiyor. Öte yandan sumplı sistemlerde kafa motoru debisi genellikle 1 saatte akvaryumu 3-4 defa cevirecek şekilde kullanılıyor ki sizin durumunuzda saatte 250-300 litrelik kafa motoru gayet yeterli olmakta. Eheim Compact On 300 de sizin için yeterli görünüyor. ( 600 lük modele nazaran daha ucuz ve daha düşük elektrik sarfiyatı )
Eheim in kalitesi için denilebielcek birşey yok zaten. Kendi akvaryumlarımda da aynı kafa motorlarını kullanmaktayım ve gayet memnunum.
Akvaryum İçin Kac Kg Kum Yeter
Sitedeki hesaplayıcıyı kullanabilirsin.
https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
Balık Yumurtaları Hk.
Corydoras yumurtalarına benziyor
Japon Balıkları Akvaryuma Alma
Merhaba,
arkadaşların dediklerine ilaveten sıcaklık değişimlerinin önüne geçmek için küçük bir ısıtıcı ve kontrol amaçlı bir termometre alıp 23-25 derece civarında ısıyı sabitlemenizi öneririm. Ayrıca su değişimlerini yaptığınızda yine bu sıcaklık değişimlerine dikkat ediniz. ( Ani sıcaklık değişimleri balıklarınızda stres ve akabinde hastalıklara yol açabilmektedir )
Yem konusuda Şeyda Hn. ın dediği gibi pond yemlere benzettim pek hoşuma gitmedi bu . Mümkün mertebe birkaç farklı kaliteli yem çeşidi kullanıp ara sıra da bezelye ve ıspanak gibi sebzeleri haşlayarak verebilirsiniz. Bu balıklarınızın sindirim sistemini rahatlatacaktır. Ben kendi japonlarımda sabahları hazır yem verip akşamları da haşlanmış sebze veriyorum.
Sağlıklı balıklar..
Isıtıcı Nasıl Kullanılır
[QUOTE=mhmdali]Abicim bu bilgiyi videolardan ögrendim benim asil orenmek istedim şu suyu degistirdikten sonra suyu ılıkmı doldurmaliyiz yoksa soğuk doldurup ısıtıcı mı suyu ısıtacak asıl merak ettim konu bu ve akvaryum 10 litre[/QUOTE]
Merhaba,
akvaryumda balıklar var ise su çekiminden sonra ekleyeceğin suyun mümkün mertebe aynı ısıda olması lazım. ( Balıkların ısı değişimlerinden dolayı negatif etkilenmemesi için.. ) Konu ile ilgili hiç tecrüben yok ise youtube da "akvaryumda su değişimi nasıl yapılır" şeklinde arama yaparsan detaylı anlatımları bulabilirsin.
Kısa Akvaryumlar İçin Isıtıcı Tavsiyesi
[QUOTE=blackkened]eran]


smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..[/QUOtTE]

smart ı petshopta gördüm ama kutusunu açmamıştım. onlarda derece ayarı var mı ve ayarladığımız derecede tutabiliyor mu? siz zannedersem kullanıyorsunuz, önerir misiniz?[/QUOTE]

Bende bu sabah sipariş verdim aynı ürünün 50w lık olanını. Henüz kullanmadığım için tavsiye edebilecek tecrübem yok ama yorumlar ve incelemeler fena durmuyor gibi.
Aşağıdaki 100w lık olanının incelemesi var ama hepsi aynı şekilde derece ayarlaması yapılıyor. Çok acil ihtiyacınız yok ise elime ulaştığında incelemesini yapıp tekrar haber verebilirim dilerseniz.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=oYmJA5qrctk[/VID]
Kısa Akvaryumlar İçin Isıtıcı Tavsiyesi
[QUOTE=blackkened]Öncelikle herkese merhabalar,

Bettalarım için 70×17×25h ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum akvaryum su geçişli bölmeleri olacak. Yükseklik 25 cm. olduğundan uzun ısıtıcılar kullanamam. Ortalama 25 lt su olacak bunun icin 50w lık kısa bir ısıtıcı arıyorum. Normalde 25 , üremede 27 derece ortalamaya ayarlayacağım. Bu özelliklerde marka model ısıtıcı ne tavsiye edersiniz? [/QUOTE]


smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.