ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SeptemberStorm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2007 16:10
Son Ziyaret:
13 Şubat 2007 12:27
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
asdasd
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Bitlis
Meslek:
asd
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

az ama öz destekleriniz

Efendim canlı bitki şart değildir. Ben akvaryumumda plastik bitki kullanıyorum. Ağaç kovuğunun olduğu yere ufak bir orman yaptım. Yavrularım hep oralarda dolaşıyordu. Hiç bir problem yaratmıyor. Çok da memnunlar. ama ben rahat edemediğim için yavru akvaryumu aldım.Neonlarla lepistesleri bir arada beslememenizi tavsiye ederim. ya neon ya lepistes besleyin bence. tek cins balık olsun. hamile balığınızın ölmüş olmasıda, hayvan kasılamayıp doğuramadıysa ve siz karnını geç yardıysanız ne ana ne de yavrular sağ kalır. bu sizin için bir deneyimdir artık üzülmeyin :) Lepistes beslediğiniz için sevindim.

Benim Sitem!

Lepistesmania, burası bir bilgi platformu. Burada bilgi alış verişi yapılabilmektedir. Düşüncelerin ifade edilmesi sonucunda siteden atılmak ya da herhangi bi uyarı almak mantıksızlığın âlâsıdır. O zaman burası bilgi platformu olmaktan çıkar, "BÜYÜK BALIK, KÜÇÜK BALIĞI YER!" felsefesi ile hareket eden yalakalıkların mekânına döner. Ben sanmıyorum ki öyle bi yer olsun... Ama bilmiyorumda ?...

 

[QUOTE=lepistesmania]

Helal sana kardeşim ilk kayıt olduğum gün aynı heyecanı bende yaşamıştım ve aynı hüznü ve asabiyeti.Bir konu bu kadar güzel anlatılır.Herşey güzel ama seni bu siteden atarlar.Bu tür şeyleri ben ilk başta yapmıştım o yüzden benim bu 5. üyeliğim.Halbuki bu siteyi 3 aydır takip ediyorum ama yinede 5.üyelik.Umarım benim bu sefer kim olduğumu anlamazlar.

Hiç bir zaman çivi olma,çekiç ol.

[/QUOTE]
Benim Sitem!

Pej@ illa ki doğru söylüyorsun. Herkese blog vermeye kalkarlarsa işin altından kalkamazlar, ama ifade biçimi yanlış. Benim değinmek istediğim nokta buydu zaten ki sende onu yakalamışsın. Onun yerine şöyle yazılabilirdi;

Örn: Sitemiz de istikrarlı üyeler için oluşturduğumuz "kendi siteni yap" bölümünü şu an için kullanmanız mümkün değildir. İlerleyen vakitlerde davranış biçimi ve site ile ilgilenip ilgilenmemeniz durumunda bu hak tarafımızca, tarafınıza verilebilmektedir. Saygılarımızla....

 

Mesela yani...

Benim Sitem!

Benim Sitem

Üye olmanız için Forum Özel Üyesi veya Uzman Akvarist olmanız gerekmektedir.
Siz: Forum Üyesi'siniz.
Özür dileriz. Su anda bu hizmetten faydalanamiyorsunuz.

 

Bu ne tür bir aşağılama biçimidir ? Hevesli hevesli kendi siteni kurmak için "buraya tıklayınız" yazısına tıklıyoruz ve bize söylenenlere bakın.

"Forum özel üyesi veya uzman akvarist olmanız gerekmektedir" falandı filandı... Siz: Forum Üyesi'siniz...

 

hahaha pis forum üyesi seni! daha on fırın ekmek yemen gerek senin! gibisinden abesle iştigal bir şeyler yazıyor. Ardından da özür dilenmiş!?... Sırf bu yüzden, bu aradaki mesafe koyma, rütbeli takılma durumu yüzünden, zevkle kayıt olduğum ve eğlenerek dolaştığım siteden ânında çıkar giderim. Bu tabii ki bir tehdit değil. Ben ve benim gibi yeni kayıt olmuş arkadaşlara nasıl " siz forum üyesi'siniz " deme hakkını kendiniz de görünüyorsanız, ben de düşüncelerimi bu şekilde dile getirme hakkını kendimde buluyorum.

Ha birde...

 

Saygılar... ( tabii siz "forum üyesi'siniz" denilerek ne kadar saygı görüyorsak !?... )

lutfen yardım
suyu 1 hafta bekletmen gerekirdi. belki de hayvanlarda rahatsızlık vardı ondan da ölmüş olabilir. lepistes hassas bir balıktır. herşeyden nem kapar.
balon moli ve lepistes bakımı...

Öncelikle o kadar balığı bir arada beslemenizi tasvip etmiyorum. lepistesler için en az 50 litrelik bir akvaryum gerekir. dişilerin erkeklere nazaran 3 kat daha fazla olması gerekir. erkek sürekli çiftleşmek ister ama dişi beklemelidir. aksi takdirde sağlıklı yavrular vermez. lepistes kendisi ile uyumlu balıklarla yaşıyabilir lakin bir akvaryumda sadece lepistes beslesnmesi tarafımdan daha uygun görülür. çorba yapmamak lazım akvaryumu...... lepistes 26 C'de sabit sıcaklıkta yaşar. Kendisi tropikal bir balık türüdür. 1.5 sene ömürleri vardır. İlk doğumlarını yaptıklarında yavrular çok iri olurlar fakat doğumlar arttıkça yavrular cılızlaşır dolayısı ile balıkların ömrünün azaldığı anlaşılır.. Kendisi çok hassas bir balıktır. Akvaryumda bir kez düzenleme yapılmak kaydı ile bir daha akvaryuma el sokulmamalıdır. Akvaryum güneş almayan bir yerde bulunursa çok daha iyi olur :)

Akvarymun yanında sigara içilmez

 

 

e iyi abi ne diyim..

SeptemberStorm2007-2-11 20:40:50
Yavrular için tank aldım.

Teşekkür ederim. Resim koymayı denerim. Bir bakayım yapabilirsem... 

 

edit : kameranın çekimi iyi değil. çok kötü gösteriyo. daha sonra kalite bir kamerayla çeker yollarım.

SeptemberStorm2007-2-11 17:41:48
Yavrular için tank aldım.

Teşekkür ederim arkadaşlar :)

 

Lepisteslerim, benim yavru sayısı 100'ü aşkındı fakat bir akvaryumda oldukları için sürekli yediler. ben doğal akışına bırakmak istedim fakat gönlüm el vermedi. Çünkü akvaryumun doğal ortamdan çok uzak olduğunu biliyoruz.  Ne de olsa kapalı ve sınırlı bir mekân.  Bu yüzden yavrularımı bugün çok zor bir şekilde topladım. Yaklaşık 10-12 tane yavru bulabildim.... Maalesef diğerleri yenmiş. 

 

Filtre sistemine gelince, yavru akvaryumu 15 litre. oldukça ufak bu yüzden filtre sistemi kurmak istemedim. Mantıklı düşünecek olursak, yavruların akvaryuma pisleyeceği gübre miktarı, filtre edilecek cinsten değil. yavru akvaryumunda filtre kullanmayı gerektirecek hiç bir durum söz konusu değildir. içine çakıl, bitki, kayalık, bir ısıtıcı ve ana akvaryumdan hat çekerek havalandırma sistemi oluşturdum. üstüne bir yeşil ışık taktım. harukulâde bir görüntü meydana geldi. suyun ısısı 26 C sabit yine.   Bu akvaryuma, doğurmak üzere olan anne adayı lepistes veya lepistesleri koyup doğurana kadar başında beklemek gerekir. diğer yavruları yiyebilir çünkü... ben akıllandım hattâ aydınlandım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.