ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Arici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2021 14:20
Son Ziyaret:
24 Mart 2022 14:39
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kamil Arıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kamil Arıcı

SON 10 MESAJI

Sp Japan Taban Bitkisi
Çok tecrbeli değilim ben de bir alanı kaplamak için sp japan seçtim. Alışma süreci kısa oldu ve yeni yaprak atmaya başladı. Çok uzun olmasa da yükselen ince dalları kumun altına bastırıyorum. Alttan yayılmaya devam ediyor. 1 ay oldu alanım ufak, bitkiyi de az ektim. Şu an neredeyse yarısını kapladım ancak çok sık bir görüntüm yok. Kumun altına bastırarak zeminde yayılacağını araştırmalarım sonucu görmüştüm. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bir yöntem söylerse ben de uygulamaya hazırım.
Aceminin Sitrik Asit Co2 Denemesi
[QUOTE=zaferrrr]

200-600. 200-200. Fakat ben d201 sisteminde ki gibi mıknatıs ekledim sisteme. Sıvı geçişini kendim kontrol ediyorum. Bir miktar sıvı geçiriyorum 2. Şişeye, şişe iyice sertleşince mıknatısı yukarı çekiyorum. Ertesi gün tekrar. Hergün 2 3 dakikanızı ayırmanız gerekiyor böyle ama uzun süre dayanıyor. [/QUOTE]

Hocam merhaba, ben de aynı sistemden kullanıyorum. Fakat benim aldığım sistemde mıknatıs yok. Kısa hortum takınca basınç bitiyor, uzun hortum takınca çok yükseliyor ve sıvının diğer şişeye geçmesi çok kısa sürede oluyor. Sadece bu mıknatısı nerede nasıl bulabilirim, bilginiz var mı ?
Dıy Co2 Sitrik Asit Hakkında
Kullandığım difüzöre biraz su enjekte ettim. Difüzör içerisinde damla sayıyorum. Co2 henüz ölçmedim hiç, ölçmem gerekiyor. 24 saat açık olduğu için 2 sn de bir damla veriyorum. Başlarda 3 sn olarak ayarladım, aydınlatma 8 saatti. Yosun problemi yaşadım. Aydınlatma 6 saate düşürüp bir de damlayı sıklaştırınca neredeyse yosundan kurtuldum diyebilirim. Benim de henüz 1 aylık tecrübem var. Co2 ölçmeye de başlayacağım bu hafta. Ama şu an bitkilerin gelişimi iyi. Stabil olma konusunda mıknatıs kullanarak sanırım çözenler var ama benim aldığım sette mıknatıs yoktu. Ben de onu edinmeye çalışıyorum. Tecrübe etmedim ama sorunu çözecek gibi. [EDIT]Arici,2021-04-10 19:55:09[/EDIT]
120 L Akvaryum Ve Sunsun 603-b
Ben küçük kovalı 602 modelini kullanıyorum. Akvaryum 54 cm ve 50 lt kadar hacmi var. 400 lt su çeviriyor. Sanırım sana da yeterli olacaktır bu debi. Akvaryum uzunluğun nedir bilmiyorum, bende güzel akıntı yapıyor ve su devirdaim oluyor. Çok bilgili olmasam da akvaryum uzunluğu abartı değilse yeterli olur diye düşünüyorum.
Dıy Co2 Sitrik Asit Hakkında
Benim aldığım setin ince ayar vanası metal. Çok başarılı olmasa da başarısız değil. Basınçta oluşan oynamadan dolayı aslında sorun yaşıyorum. Bir kez ayarladıktan sonra bir kaç gün rahat ediyorum. Basınç düşünce tekrar ayarlamam gerekiyor. Aldığım yerin ilanı vardı, baktım ama her sitede tükendi yazmışlar. İstersen telefon numarasını paylaşabilirim, gelirse sana bilgi verecektir diye düşünüyorum. Ya da alttaki resmi aratarak başka yerde satılıyor mu bakabilirsin.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230417/100420211816491.jpg[/IMG]
Ne Önerirsiniz?
[QUOTE=sarikirmizi]Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 3 adet japon için uygun olur mu sizce?[/QUOTE]

Japonları küçük alsanız da büyüdüklerinde sorun olabilir diye düşünüyorum. Minik tetralar çok fazla boya erişmediği için benim daha çok aklıma yattı.
Ne Önerirsiniz?
Merhaba, ben de 54x33x31 ölçüde bir akvaryuma sahibim. Yeni sayılacak bir kurulum yaptım. Orta seviye bitkiler ekledim. 1 haftadır kiraz karides besliyorum. Dün neon tetra ve ember tetra eklemesi yaptım. Oldukça küçük boyda edindim tetraları 1 cm kadar. Görüntü olarak güzel duruyor. Ancak bitki olayını kavradıkça daha fazla tasarım yapmaya heves ediyor ve daha fazla alan istiyorsunuz. Umarım imkanınız olur, daha büyük bir başlangıç yaparsınız.
Yeşil Alg Sorunu
Benim de camlarımda aynı sorun var. 1 aya yakın oldu kuralı. Yoğunluğu az bitkilerim var. Sadece camda değil kök ve yapraklarda da sorun yaşadım. İçerisi için salyangoz ve kiraz karides ile mücadele veriyorum. Başarıya ulaşacağım gibi görünüyor. Camları da eski bir banka kartı ile kazıdım. Ama kalan yerler var. Çok kolay olmuyor. Su değişimlerinde kazımaya devam edeceğim. Yeni oluşum için de önlem almak önemli forumda okuduğum kadarıyla. Aydınlatma süresi, gübre kullanımı programlarımı da yeniden organize ettim.
Dıy Co2 Hazırlama
Ben de aynı sistemi kullanıyorum. Aynı görseli kullanan bir yerden aldım. Limon tuzu ve karbonat 200 gr oluyor. Limon tuzu olan şişeye 600 ml, karbonat olan şişeye 200 ml su koyuluyor. 1,5 litre gazoz şişesi kullanıyorum. Limon tuzundaki hortum kısa kaldığı için diye düşünüyorum, 2-3 gün sonra basınç düşüyor hatta bitiyor. Eğer hortum şişenin dibine yetişmiyorsa tavsiyem başlamadan bu hortumu uzun kullanman. Ben de yeni başladığım için sorunum tam olarak bu mu bilmiyorum tahmin tabi ki. Aslında bazı satıcılarda mıknatıs oluyor. Onunla aşağı çekiliyor hortum. Mıknatısı araştırdım fakat bulamadım. Uzun hortumla deneyip tecrübe edeceğim. [EDIT]Arici,2021-04-03 16:21:07[/EDIT]
Akvaryum Armatürünü Nasıl Yükseltebilirim ?
Teşekkür ederim destekleriniz için. Gübreyi kesiyorum. Aydınlatma saatini de kısıyorum. Umarım kurtulurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.