ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crosty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
266
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2022 12:18
Son Ziyaret:
13 Mart 2024 19:27
Toplam Mesaj:
312 [0.42 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
31 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Ünser
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan Ünser

SON 10 MESAJI

Betta Tankı Nasıl Olmuş Isıtıcı Alacağım
[QUOTE=Megatron(betam)]
İç filtrem Japonlar dan kalma birde biyolojik süngerin dışına elyaf sardım biyolojik süngeri de içinde yani balıkların arasında 2 paravan iç filtre var ama maalesef birbirlerini görüyorlar akşam eve gidince strafor koyacağım aralarına ufak delikler açacağım hem biraz su sirkülasyonu olsun diye bitki arıyorum biraz daha şans bambusu koysam olurmu İstanbul'da olmama rağmen bitki bulamıyorum (bambuları halamdan yürütüyorum) şelale filtreye param yok belirli bir harçlığım var zaten daha önce taşlar vardı suyu sertleştireceklerini duyduğum için çıkarttım akşam strafor koyacağım [/QUOTE]
Strafor suya salınım yapabilir. farkli bir malzeme kullanman çok daha iyi olacaktır.
Betta Tankı Nasıl Olmuş Isıtıcı Alacağım
Elyaflı filtre dediğiniz iç filtre sadece mekanik temizlenmeyi sağlayacaktır. Gözenekli filtre malzemeleri kullanman biyolojik filtrasyona katkı sağlar ancak iç filtreyle ne kadar başarılı olur bilemiyorum (Yararlı bakterilerin oluşması için suyun belirli bir hızda geçmesi gerekir). Ama sen yinede farkli filtre malzemeleri kullan bence. Bitkilendirmeyi daha sık yaparsan hem akvaryum sağlığı için hem bettaların mutluluğu için iyi bir ortam sağlarsın. İki betta birbirini görüyor mu? Uzun vadede stresten kuyruk erimesi yaşayabilirsin sürekli birbirlerini görüyorlar ise. Bence hiç bölmesen tek betta çok daha uygun olurmuş. Şuan yapabilceğin aklima gelen o filtreyi cikartip haznesi geniş bir şelale filtre alıp hem yerden kazanabilirsin (ortayı öyle ayırman gerekmez) hem biyolojik filtrasyon sağlarsın.


Biyolojik sünger (bildiğin gözenekli sünger) , Siporax mini kullanabilirsin filtre malzemesi olarak
Şelale Filtre Motoru Çalışmıyor
[QUOTE=Ferganyum]Benimde sobo marka şelale filtre mi fişten çikarip takınca çalışmıyor [/QUOTE]
Dophinde aynı sorunu çok fazla yaşadım motoru soğumaya bırakıp temizleyince bir süre sonra çalışıyordu. Sonra tabiki bu markalardan vazgeçtim.
Akvaryum Berraklastirici
[QUOTE=Ertan64]Akvaryum kuruyorum transgenetik tetra akvaryumu.Su kirlendi berraklastirici lazım.Oneriniz nedir?ve kaç ml katmalyim?[/QUOTE]
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Bu başlığı okumanızı tavsiye ederim su berraklaştırıcı kirli suya etki etmez. Etse bile sorunu çözmez. Nasıl bir kirlilik bulanıklık mi görüyorsunuz su sarardi mi bunlarıda fotoğraflı bir biçimde eklemelisiniz.
Beta İçin Hangi Filtreyi Kullanmalıyım
[QUOTE=Fhfjfnn]
siz hangi filtreyi kullanıyorsunuz beta için bide akvaryumunuz kaç lt[/QUOTE]
Betta için h80 kullandım geçmişte. 30 litreydi akvaryum. Bettanız plakat ise çok rahat sorun yaratmaz akıntıda. Fil kulak falan bakacaksanız akıntıyı azaltmak için sünger koyarsınız.
Beta İçin Hangi Filtreyi Kullanmalıyım
[QUOTE=Fhfjfnn]Beta için 30-40 litrelik bi akvaryum kurcağım Filtre olarak Dophin SFP16 pipo filtresi mi Dophin h80 veya h100 şelale filtesimi kullanmalıyım [/QUOTE]
Minimum akıntı her zaman en iyisidir. h80 civarı filtreler yeterli olur .Diğer modeli kullanmadım hiç o yüzden yorum yapamayacağım. Dophin sessiz calisiyor ama sorun yasayanlarda var arastirmanizi oneririm.
Boynuzlu Nerite Salyangozu
Ben besliyorum bunlardan normal neritelerin aksine su dışına çıkma eğilimleri düşük. Yumurta bıraktıklarını ise hiç görmedim.
Ember-kiraz Köşesi
[QUOTE=UrasArt]Fotoğrafta tilki kuyruğu göremedim ben, sanırım najas ile karıştırdınız. Bence gelecek budamada bazı bitkileri öbek öbek arkaya ekin, mesela bacopaları, biraz najası da ortalara ekerseniz güzel gözükür. Hem karidesler sık bitkilerin arasında kendilerini daha rahat hissederler. Akvaryum oldukça güzel gözüküyor bu arada
Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Haklısınız tilki kuyruğu değilmiş najasmış. Kesinlikle bir sonraki budamada bir çekidüzen vermem gerekecek.
Ember-kiraz Köşesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234268/050120242128211.jpg[/IMG]
Söz verdiğim güncellemeyi bu fotoğrafla tamamlamış olayım...
Ember-kiraz Köşesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234268/050120242124391.jpg[/IMG]
Arkada gördüğünuz boynuzsuz bir boynuzlu nerite [:D] 2 tane edinmiştim biri boynuzsuz geldi. Camlarda asla yosun bırakmıyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.